مشارکت به عنوان یک مفهوم ارزشمند در مباحث دخالت شهروندان بیان می شود و نزدیکتر شدن هر چه بیشتر به این حقیقت تاثیرات گسترده ای بر سازندگی و توسعه و پیشرفت می گذارد. به دنبال اجرای مشارکت حقیقی حس مسئولیت شناسی در فرد تقویت می شود و اگر مشارکت به معنای حقیقی خود نزدیک نشود اهداف توسعه محقق نمی شود و اما مشارکت حقیقی چیست؟
مشارکت حقیقی به حضور مردم در پای صندوق های رای و بر پایی ستاد خلاصه نمی شود هرچند اکثر سیاستمداران دنبال رای و حضور صندوقی مردم هستند و باعث شده تا مشارکت صندوقی هم در مقابل مشارکت حقیقی شکل بگیرد.
اما مشارکت حقیقی فراتر از جمیع بحث های مشارکتی فرد را پاسخگو و پیگیر بار می آورد و اجتماع مشارکتی اجتماعی مطالبه گر است که از دولتمردان خود می خواهد برای هر اصلی قانونی و برای هر قانونی برنامه ای اجرایی داشته باشد .
حال سوال اینست که جامعه مشارکتی پرسشگر و مطالبه خواه از چه افرادی تشکیل شده است؟
بهترین پاسخ اینست که همه شهروندان باید مشارکت طلب باشند حتی اگر به قواعد مشارکت های اجتماعی آگاه نباشند.
در این میان شاید سهم زنان در مشارکت های جامعه همواره کم بوده است اما روحیه مطالبه گرا یا نه زنان و ساختار سازنده محور زنان همواره نقاط قوتی است که می تواند یک جامعه را در مفهوم ارزشمند مشارکت بیشتر تقویت کند .
اما چگونه می توان زنان را در مشارکت های اجتماعی دخیل کرد ؟ یا به عبارتی چرا زنان با سرشت سازندگی و خوی مطالبه گرکمتر در جامعه مشارکت میکنند در حالیکه نیمی از جامعه را زنان تشکیل می دهند؟
در یک بررسی آماری بیش از 80 درصد زنان فعال اجتماعی در استان خوزستان. عدم اعتماد بنفس لازم در زنان را مانع اصلی حضور شان در مناسبات اجتماعی میدانند! و تقریبا 100 درصد این زنان معتقد هستند که زنان از حقوق اجتماعی خود بی خبر هستند !
دلیل آن را نبودن سازمان های مردم نهاد در حوزه تقویت نیازهای آموزشی زنان می دانند !
و تقریبا همه این زنان به زنان دیگر خوزستانی توصیه می کنند که حضوری فعال تر در جامعه داشته باشند زیرا معتقد هستند جامعه بیش از هر زمان دیگری به حضور زنان نیازمند است و البته واضح است که این آمارها می تواند نشان از نبودن کانون های مردم نهاد علمی باشد چرا که تنها بخشی از نیازهای هر جامعه را دولت ها بر آورده می کنند و وظیفه سازمان های مردم نهاد کمک به دولت هاست.
البته باید گفت برای کسب مهارت های اجتماعی علاوه بر نقش دولت ها و سازمان های کمک دولتی(مردم نهاد)نیاز به پرورش این مهارت ها در خود زنان هم هست .نیازی که با وجود اسانی دستیابی به بانک های علمی چندان برآورده شدنش سخت نیست. ,
خصوصیات بارز و اخلاقهای نیک نسبت به زنان غربی ولی آن
ثبات شخصیت لازم جهت احراز سمتهای مهم اجتماعی را در خود تقویت نمی کنند متاسفانه...
البته نباید منکر این قضیه بسیار مهم بشم که شما به عنوان یک بانوی فهیم راه بسیار درستی را برای ایجاد تحول در جامعه زنان در پیش گرفته اید که بنده به شخصه بسیار آرزومندم در این راه به موفقیتهای خوبی دست پیدا کنید.