امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
کارن خانلری در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری خانه ملت، با هشدار نسبت به آمارهای روزافزون خروج نخبگان از کشور، گفت: آینده هر کشوری منوط به وجود نخبگان و افراد تحصیلکرده آن است از این رو مسئولان باید به جد در پی پیدا کردن چرایی خروج آنان از کشور باشند.
نماینده مسیحیان ارمنی در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه خروج نخبگان از کشور تبعات بیشماری در پی دارد، افزود: دولت و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری باید با ایجاد انگیزههای کافی در داخل کشور از خروج نخبگان و استعدادهای برتر جلوگیری کنند.
وی با بیان اینکه در بسیاری از کشورها برنامهریزیهای کلان برای جذب نخبگان انجام میشود، ادامه داد: بسیاری از کشورهای مقصد نخبگان به درستی درک کردهاند که باید روی جذب نخبگان برای بهبود شرایط کشورشان سرمایهگذاری کنند.
این نماینده مردم در مجلس نهم، افزایش اعتبار علمی دانشگاهها، کمکهای مالی به دانشجویان و ایجاد شغل برای آنان را از گزینههایی برشمرد که در کاهش تمایل نخبگان به خروج از کشور موثر است.
خانلری درباره میزان خروج رتبههای برتر کنکور سراسری و آزاد دانشگاهها و مراکز آموزش عالی از کشور، گفت: هر ساله آمارهای متفاوتی از میزان خروج نخبگان و استعدادهای برتر به کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ارایه میشود اما موضوع مهم چرایی افزایش تمایل آنان برای خروج از کشور است.
نماینده مسیحیان ارمنی در مجلس نهم، افزود: برنامههای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای حمایت از برترینهای المپیادهای علمی و استعدادهای درخشان باید به قدری سنجیده و کارشناسانه باشد که علاوه بر جلوگیری از خروج نخبگان به جذب استعدادهای برتر کشورهای دیگر در راستای توسعه هر چه بیشتر کشور نیز منجر شود.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: روشن کردن شرایط زندگی و کار در خارج از کشور برای دانشجویان که نیازمند تلاش مجدانه و سخت افراد است یکی از راههایی به شمار میرود که به کاهش تمایل نخبگان برای خروج از کشور منجر میشود./