شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۱۷۹۳۵
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۹:۴۹
مهندس حجتی در صحن مجلس تشریح کرد:
وزیر جهاد کشاورزی پنج برنامه این وزارتخانه را در زمینه سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی در صحن علنی مجلس تشریح کرد.
به گزارش ایرنا، «محمود حجتی» که به منظور توضیح در خصوص برنامه های وزارت جهاد کشاورزی در زمینه سیاست های اقتصاد مقاومتی و همچنین اقدامات این وزارتخانه در خصوص مقابله با تبعات اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها در صحن علنی مجلس حضور یافته بود ضمن بیان این موارد به سوالات نمایندگان نیز پاسخ داد.
حجتی ارتقای بهره وری و افزایش تولید محصولات راهبردی، برنامه ارتقای بهره وری تولید نهاده های کشاورزی، برنامه ذخایر راهبردی محصولات کشاورزی، برنامه توسعه صادرات محصولات کشاورزی و استفاده از منابع خارجی در قالب کشت های فراسرزمینی را پنج برنامه این وزارتخانه در خصوص سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و اظهارداشت: در راستای اجرای این برنامه ها طرح هایی هم ارائه خواهد شد.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که امکان دستیابی به تراز مثبت غذایی در یک افق 15 ساله وجود دارد اظهارداشت: دستیابی به این هدف به معنای نادیده گرفتن مزیت های نسبی کشور در مناطق مختلف نیست و این طور نیست که به هر شکل ممکن یک محصول را تولید کنیم برنامه وزارت جهاد برون نگری و درونزایی است.
حجتی در ادامه با اشاره به ویژگی های بخش کشاورزی و تفاوت های آن با سایر بخش ها اظهارداشت: این بخش چه در داخل و چه در سایر بخش ها از ارزش افزوده کمتری برخوردار است که به ماهیت آن برمی گردد و در چنین شرایطی باید سرمایه ها به سمت تولید پایه کشاورزی حرکت کند.
وی ریسک پذیری را دومین ویژگی بخش کشاورزی عنوان کرد و با اشاره به مسایل و مشکلاتی همچون بیماری ها، آفات، گرما و سرما اظهارداشت: اگر قرار باشد تولیدکننده را به حال خود رها کنیم نباید انتظار تولید محصولات را از وی داشته باشیم.
به گفته وی به خاطر همین مسایل است که بیمه محصولات بخش کشاورزی بیمه حمایتی است و نه تجاری و امروز باید دید که در سال های اخیر چه اقداماتی انجام شده است.
وی با بیان این که اگر وضعیت در بخش کشاورزی به همین روال ادامه یابد اتفاقی در مملکت نمی افتد اظهارداشت: امسال برای اولین بار یک ردیف 150 میلیارد تومانی به منظور بیمه محصولات کشاورزی اتفاق افتاده است و از عملکرد این بخش در سال های اخیر هم شما، هم من و هم بهره برداران ناراضی هستیم.
وی اضافه کرد: جرم کشاورزان این است که محصولات اساسی و غذای مردم را تامین می کنند و از طرف دیگر ما به عنوان مسوولین حساس هستیم که مبادا قیمت این محصولات بالا رفته و یا کمبودی ایجاد شود که البته این حق حکومت است که برای تامین غذای مردم حساسیت داشته باشد اما باید هزینه آن حساسیت را هم پرداخت کنیم.
حجتی با تاکید بر این که باید سرمایه گذاری ترجیحی در بخش کشاورزی انجام شود اظهارداشت: طی سال های اخیر حتی یک دلار از منابع فاینانس و بازار سرمایه به بخش کشاورزی نیامده و امروز هم نمی توان این بخش را رها کرد بلکه باید منابع ترجیحی آن را تامین کرد.وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به حساسیت های موجود در زمینه تامین گندم مورد نیاز کشور اظهارداشت: در حال حاضر تامین گندم مورد نیاز کشور در 2.5 میلیون هکتار کشت آبی و 4 میلیون هکتار کشت دیم تامین می شود و می توان با افزایش بهره وری ضمن تامین نیاز گندم کشور 900 هزار هکتار از اراضی را هم از زیر کشت خارج کرد که این امر منوط به تامین الزامات آن است.
خودکفایی 70 درصدی روغن در یک افق 10 ساله
محمود حجتی در ادامه با بیان این که خودکفایی تولید روغن در کشور در حال حاضر زیر 10 درصد است اظهارداست: با کشت محصولات کلزا برخی از کشورها توانسته اند روغن مورد نیاز خود را تامین کنند و ما هم در یک افق 10 ساله امکان تامین 70 درصدی مورد نیاز را با همین شرایط و ظرفیت های موجود کشور می توانیم تهیه کنیم.وی ادامه داد: برنامه ای در این زمینه در وزارت جهاد کشاورزی تهیه شده که می توان به این هدف دست یافت.
کاهش واردات محصولات کشاورزی به 3 میلیون تن در افق 10 ساله
وزیر جهاد کشاورزی همچنین گفت: سال گذشته حدود 13 میلیون تن انواع محصولات غذایی وارد کشور شد که برنامه ما این است در یک افق پنج ساله این رقم را به 7 میلیون و در افق 10 ساله به سه میلیون تن کاهش دهیم تا در این چشم انداز تراز تجاری مواد غذایی به سمت مثبت حرکت کند.
«علی لاریجانی» که ریاست جلسه را برعهده داشت از وزیر جهاد کشاورزی خواست برنامه وزارت جهاد کشاورزی را در زمینه اقتصاد مقاومتی به صورت عملیاتی تر بیان کند و درباره اجرای هدفمندی و آثار آن در بخش کشاورزی توضیحاتی ارائه دهد.
لاریجانی گفت: در سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی یکی دو بند مربوط به افزایش تولید محصولات کشاورزی و تامین امنیت غذایی است.
وی اضافه کرد: این که نگاه برون نگر داشته باشیم درست است اما باید در محصولات استراتژیک تا جای ممکن خودکفا شویم و به همین جهت مجلس از وزارت جهاد کشاورزی حمایت می کند تا خودکفایی در این بخش تامین شود.
وی خاطرنشان کرد: همانطور که در سخنان رهبر معظم انقلاب بود باید برنامه زمانبندی تحقق این سیاست ها را ارائه کرده و ملزومات را بیان کنید.
لاریجانی خاطرنشان کرد: از طرف دیگر باید در خصوص شرایط هدفمندی یارانه ها و آسیب هایی که ممکن است بخش کشاورزی از این ناحیه ببیند نگرانی هایی وجود دارد ضمن این که باید در خصوص لطماتی که افزایش قیمت حامل های انرژی به بخش کشاورزی وارد می کند در نظر گرفت و تمهیدات ترجیحی قائل شویم.
محمود حجتی در پاسخ به وی در تشریح سیاست های اقتصاد مقاومتی این وزارتخانه اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی برنامه هایی را در زمینه تامین محصولاتی همچون برنج، گندم، پنبه، ذرت، گوشت و شیر در دست اجرا دارد که دستیابی به آن منوط به تامین الزامات است.
وی افزود: با کمال تاسف از منابع استحصالی از اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها، عدد و رقمی به بخش کشاورزی داده نمی شود.
حجتی خاطرنشان کرد: البته به ما قول داده شده چنانچه صرفه جویی در هزینه ها اجرا شود بخشی از آن را به ما بدهند ضمن این که در تبصره 21 هم به صورت عمومی تحت عنوان «تولید و غیره » آمده که ما بخشی از آن هستیم.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به این که افزایش قیمت حامل های انرژی ملایم و قطعی است در شرایط موجود منابع حاصله به بخش سلامت و امنیت غذایی داده شده و عدد خاصی برای بخش کشاورزی نمانده است.
وی در عین حال گفت: تلاش می کنیم با منابعی که داریم آسیب پذیری ها را به حداقل برسانیم.
وی خواستار ارائه تسهیلات قرض الحسنه برای بهینه سازی مصرف سوخت در بخش کشاورزی و همچنین تامین ماشین آلات کشاورزی این بخش شد.
محمود حجتی در بخش دیگری از اظهاراتش با بیان این که تولید گندم سه تن در هکتار است گفت: برنامه ما ارتقای آن به 4.5 تن در هکتار است و می توانیم با بازنگری در اجرای برنامه ها به این اهداف دست یابیم و در یک افق 10 ساله 60 درصد نیاز کشور را تامین کنیم.
وی هدف خود در بخش کشاورزی را دریافت قیمت تمام شده به اضافه سود معقول برای محصولات بخش کشاورزی عنوان کرد و گفت: باید تولید در بخش کشاورزی پایدار باشد و اگر قیمت به مصرف کننده فشار می آورد دولت باید از طرق دیگر مشکل را حل کند.
وی همچنین در خصوص افزایش قیمت کود شیمیایی اظهارداشت: پتروشیمی ها طی دو سال گذشته قیمت کود اوره را 400 درصد افزایش دادند و این در حالی است که تولید داخل 4 میلیون تن بوده و نیاز سال گذشته 2.5 میلیون تن بوده است.
به گفته وی علاوه بر این در تیرماه سال گذشته دولت قیمت 17 هزار و 500 تومانی کود اوره را به 30 هزار و 600 تومان افزایش داد و افزایش 70 درصدی را به وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ کرد و تنها کاری که ما انجام دادیم این بود که پنج هزار تومان یارانه به کود اوره اختصاص دادیم و سعی کردیم با قیمت 35 هزار تومانی این نهاده را به مردم برسانیم و با این شرایط اگر گناهی کرده ایم بفرمایید که مستوجب عذابیم.
حجتی اضافه کرد: از بهمن ماه دنبال کرده ایم که کود اوره به ناحق در سنوات قبل گران شده و پتروشیمی ها که گاز را به قیمت سه سنت دریافت می کنند نباید کود اوره را افزایش می دادند و امروز هم علیرغم پیگیری هایی که شده هنوز پیش فاکتوری به ما داده نشده است.
وی خاطرنشان کرد: در زمینه کود فسفات هم تمام تلاش ما جلوگیری از صادرات آن بوده و تاکید داشتیم تا جایی که سهمینه بخش کشاورزی را ندهند از صادرات آن جلوگیری شود.
وی تصریح کرد: هیچ اعتمادی نیست که قیمت کود اوره را افزایش ندهند اما تلاش می کنیم که افزایشی در این بخش روی ندهد.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: میزان کود شیمیایی که باید مصرف شود بیش از آن چیزی است که اکنون مصرف می شود.
وی افزود: در این راستا باید آموزش های لازم داده شود تا یک نظام صحیح برای استفاده از کود شیمیایی شکل گیرد.
حجتی ادامه داد: همچنین ما تلاش می کنیم عوارض صادرات محصولات کشاورزی استان کرمانشاه را حذف کنیم و همچنین تلاش خواهیم کرد نخود را در سبد کالای دوم بگنجانیم.
حجتی در ادامه خطاب به نمایندگان مجلس گفت: من مطالبات شما را به حق می دانم و بر این نکته تاکید دارم که کشاورزان زحمتکش ترین افراد جامعه هستند که کمترین بهره ها را می برند ولی از شما می خواهم شرایط و امکانات را نیز در نظر بگیرید.
وزیر جهاد کشاورزی از نمایندگان مجلس خواست تجربیات خود را در زمینه های مختلف کشاورزی در اختیار این وزارتخانه قرار دهند.
علی لاریجانی رییس مجلس پس از سخنان وزیر جهاد کشاورزی از توضیحات وی تشکر و قدردانی کرد. در این راستا همچنین جمعی از نمایندگان مجلس سوالات خود را از وزیر جهاد کشاورزی پرسیدند و عده ای نیز پس از پایین آمدن وزیر جهاد کشاورزی از پشت تریبون مجلس سوالات خود را با وی در میان گذاشتند.

نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار