وقتی سالها پیش بر اساس تشکیلات جدید آموزش و پرورش ، معاونتی به نام پرورشی ایجاد گردید تابه زعم قانونگزاران موجب تقویت نهاد امورتربیتی گردد . در آموزش و پرورش خوزستان که مستقیم درگیر جنگ بود امورتربیتی نقش چشم گیری در دفاع مقدس و تربیت نیروی انسانی و بسیج جوانان داشت توجه به آن از اهمیت بیشتری بر خوردار بود و برای حفظ این جایگاه و استمرار روند ارزشی و مؤثر این نهاد عمدتا" از نیروهایی در رأس مجموعه استفاده می گردید که علاوه بر تجربه مدیریتی ،اشتهار مذهبی و اطلاعات علمی و فهم سیاسی آنان نزد افکار عمومی و جامعه فرهنگیان مقبول افتاده باشد تا بتواند با اشراف و وقوف بر قواعد بخوبی از عهده کار بر آید ، به همین دلیل حوزه پرورشی با در نظر داشتن فاکتورهای مدیریت پویا توانست در صحنه های مختلف و متلاطم سربلند بیرون آید و در تربیت مدیران موفق و اثرگذارنقش بی بدیلی را ایفا نماید و خاطره خوبی را در اذهان دانش آموزان بجا گذارد و الگوی مدیریت دینی را بخوبی معرفی کند و اعتماد اولیا را فراهم آورد.
متأسفانه بعد از حذف معاونت پرورشی و احیای مجدد بر اثر فشار نیروهای فکری و اهل نظر در تعلیم و تربیت ، پروسه انتصابات در این حوزه به نوعی مختل گردید و چریانات حاکم سیاسی بدون در نظر داشتن جایگاه پیشین تلاش نمودند تا با تر بیت سیاهی لشگر ،امکانات و ظرفیت پرورشی را به خدمت نگاه جناحی خویش گیرند و برای این منظور نیروهایی در رأس مجموعه قرار گرفتند که در این راستا تلاش کنند و راهکار بیابند و درواقع به ماهیت این تشکیلات و برنامه های درونیش اعتقادی نداشتند! تابا روز مرگی و موازی کاری در اجرا باور شود که دراحیای این معاونت تجدیدنظر گردد! البته استدلال منطقی مربیان در استمرار فعالیت پرورشی مؤثر افتاد. باید گفت مسئولین امورتربیتی الگوی مدیریت جهادی بودند وجامعه مربیان پرورشی را سربازان انقلاب در مدارس می خواندند و خلأ این مدیران امروزه بروشنی احساس می شود و باید با واکاوی رمز و راز موفقیت آنان را یافت تا شعار سال ۹۳ در آموزش و پرورش محقق گردد.
به یاد دارم سال ۱۳۶۶ انسانی فرهیخته و شخصیتی فاضل به نام سید شکرالله زینلی بعنوان معاونت پرورشی آموزش و پرورش خوزستان منصوب شد او نمایندگی مردم بهبهان و زیدون در دوره اول مجلس شورای اسلامی را بعهده داشت، که علیرغم اصرار مقامات در مرکز خدمت در زادگاهش رابر مرکز نشینی ترجیح داده بود ، فشار مدیر کل وقت او را متقاعد کرد تا مسئولیت تربیتی استان را بپذیرد هر چند میل داشت به بهبهان بازگردد و به تدریس بپردازد! وی قبل از ساعت ۷ صبح در محل کار حاضر می شد و همه پرسنل از جمله اینجانب تلاش داشتیم تا زودتر از ایشان وارد محیط اداری شویم ولی موفق نمی شدیم ! در منازل سازمانی واقع در فلکه ساعت اهواز سکونت داشت و هر روز صبح پیاده از منزل در روبروی مسجد ارشاد تا پیچ استادیوم محل استقرار حوزه اداری به راه می افتاد و دقیق یک ربع به ساعت هفت درب اتاقش را باز می کرد و وارد می شد! اتاقی که هرگز به روی ارباب رجوع بسته نبود و منشی نداشت و درون آن به بهانه برگزاری جلسه گعده ای شکل نگرفت و کسی پشت دربش معطل نماند! با درخواست پرسنل روزهای شنبه از ساعت ۷ صبح به مدت ربع ساعت جهت پرسنل بحث اخلاقی برگزار می نمود و به تدریج هوا خواهان این مباحث از نواحی چنان افزایش یافت که مجبور گردید تا در سالن اجتماعات برگزارنماید نفوذ کلام داشت و با هوشمندی کلمات را بکار می گرفت چون صادقانه می گفت سخنش بردل می نشست . هیچ کس بیاد ندارد سید از خودرو اداری استفاده کرده باشد و فقط برای مأموریتهای جمعی اداری از خودرو استفاه می نمود و هنگام مأموریت فردی به شهرستان از طریق پایانه های مسافربری و با خودروهای کرایه عزیمت می کردند و ارائه این الگو بسیار مفید افتاده بود .
حال تصور نمایید نماینده مجلس در مینی بوس خط شهرستان بنشیند به چه اندازه تأثیر مثبت و اعتماد در مردم ایجاد می نماید.یک سال از خدمت سید در اهواز می گذشت و اصرار داشتند تا به بهبهان برگردند ولی مورد پذیرش مدیرکل وقت نمی افتاد ، از او علت اصرارش را پرسیدیم که گفت: خانه ای در بهبهان ساخته ام و صلاح نیست در خانه دولتی در اهواز باشم و کسی هم در آن خانه نیست ! تا بالاخره مدیر کل وقت جناب حاج سید موسی بلادیان پذیرفتند به بهبهان منتقل شوند مشروط بر اینکه ریاست آموزش و پرورش بهبهان را بپذیرد ،پذیرفت و به شهر خود باز گشت و پس از چند سال بازنشسته گردید و اقدام به ایجاد کتابفروشی نمود! و در حال حاضر به امر کتابفروشی اشتغال دارند و جلسات ختم قرآن مسجد را نیز اداره می نمایدخاطره تلاش صادقانه و برخورد مهربانانه و رفتار عزتمندانه او در یاد همه مربیان تربیتی باقی مانده است .
کدام نماینده مجلس را سراغ دارید که در حوزه انتخابیه اش کتابفروش شود؟ . سید شکرالله زینلی نمونه ای روشن از مدیریت جهادی بود که در سال ۹۳ باید به او بیشتر پرداخت تا درسهایش مرور شوند شاید باز کسی متولد گردد با همان وقت شناسی و فروتنی، و خودروهای پلاک بنفش دیروز که امروز رنگ قرمز به خود گرفته اند کمتر در معابرتردد کنند و گامهایی استوار بسوی فردا برداشته شود.چه خوب است معیار ها را در کارهای تربیتی تعیین کنیم و الگوهای تربیتی معاصر را بهتر معرفی کنیم تا حوزه پرورشی بتواند به اهدافش دست یابد و اندیشه مقام معظم رهبری را در توجه به مدیریت جهادی زینلی ها که از منافع فردی گذشتند و به منافع جمعی نظر داشتند تحقق بخشید. تقویت امورتربیتی می تواند شعار سال ۹۳ را محقق کند.
بنده با ایشان ارتباط برخورد داشتم در بحث رعایت نکات اخلاقی نمونه است ولی متاسفانه برخی از دوستان میگن این انسان ها مال مسجدن ونباید در اجتماع باشند اتفاقا رفتارای که بنده از آقای زینلی در چندین مورد دیدم قابل ستایش بود امیدوارم خداوندهم از ایشان رضایت داشته باشد . التماس دعا
به شما پیشنهاد می کنم مصاحبه ای با آقای زینلی در بهبهان انجام دهید تا بهتر اورا بشناسیم
چه بگویم که غم از دل برود چون تو بیایی
بیکاری بد دردیست