رئیس فدراسیون اتاق های بازرگانی بلژیک از آغاز دور جدیدی از مناسبات ایران و بلژیک می گوید؛
46 شرکت بلژیکی آماده انعقاد قرداد با شرکت های ایرانی
حضور 46 تاجر از بخشهاي مختلف اقتصادي كشور بلژيك در اتاق ايران، نمود ديگري از آغاز توسعه سطح روابط تجاري ايران و اروپا به شمار ميآيد.
به گزارش روابط عمومي اتاق بازرگانی اهوازبه نقل از اتاق ايران، «علي اكبر فرازي»، معاون امور بينالملل اتاق ايران، كشور بلژيك، صنعتگران و تجار اين كشور را در بين فعالان اقتصادي ايران، خوشنام ارزيابي كرد و گفت: سابقه روابط ديپلماتيك و حضور صنعتگران و تجار بلژيكي در ايران قدمت طولاني دارد. هر چند در طول چند سال گذشته اين روابط دچار فراز و نشيبهاي بسياري شد؛ البته در طول همین سالها هيچگاه نگاه منفي بين دو طرف نسبت به يكديگر وجود نداشت.
وي ادامه داد: بلژيك در اتحاديه اروپا از جايگاه خاصي برخوردار است، بنابراين رابطه دو كشور به نفع دو طرف بوده و باعث توسعه روابط ايران و اتحاديه اروپا ميشود.
معاون امور بينالملل اتاق ايران با تأكيد بر اين نكته كه مسائل سياسي بر روابط اقتصادي اثرگذار است، خاطرنشان كرد: در اين سالها حجم مراودات تجاري دو كشور، كاهش پيدا كرد. حال با حضور اين هيأت در ايران و نشست رودروري تجار دو كشور به امضاي قراردادهاي جديد بين ايران و بلژيك اميدوار هستيم.
فرازي با اشاره به موقعيت خاص و همسايگي ايران با 15 كشور يادآور شد: ايران، پل ارتباطي خوبي براي بازرگانان و صنعتگران بلژيكي به منظور دسترسي به بازار 400 ميليوني به شمار ميآيد. ايران آمادگي انعقاد هرگونه قرارداد 2 يا 3 يا چندجانبه را با فعالان اقتصادي بلژيك دارد.
ورود اولین هیئت تجاری بلژیک بعد از تحریم ها در ایران
ايران و بلژيك دوستان خوبي براي هم هستند كه متأسفانه آنها را براي مدتي از يكديگر دو نگه داشتند.
«جان استوپ» رئيس فدراسيون اتاقهاي بازرگاني بلژيك با بيان مطلب بالا تشريح كرد: بعد از مدت طولاني، اين اولين هيأت تجاري است كه از بلژيك به ايران سفر ميكند. درحاليكه اين دو كشور از قرن 17 تاكنون شريك تجاري يكديگر بودهاند.
مستشاران بلژيك در اعصار گذشته به ايران ميآمدند و وظيفه تغيير در سيستمهاي مالياتي، گمركي و بهداشت را بر عهده داشتند. وي با بيان اين مطلب كه عليرغم تنشهاي بسيار، روابط تجاري ايران و بلژيك متوقف نشد، توضيح داد: ايران امروز در آستانه يك تغيير و تحول مهم قرار دارد. منابع انرژي ايران غيرقابل تصور است. بنابراين بلژيك به دنبال آن است كه در تبديل اين ميزان ظرفيت به محصولات و خدمات قابل استفاده، حضور پررنگي داشته باشيم.
استوپ، ايران را به عنوان يك ابرقدرت انرژي معرفي كرد و گفت: ايران با داشتن 9 همسايه مستقيم، از نظر جغرافيايي دروازه ورود به بازار كشورهاي در حال توسعه شناخته ميشود.
اقتصاد بلژیک تولید و صادرات محصولات متنوعی را شامل می شود
اينكه اقتصاد بلژيك تنها با يكي از محصولات توليدي آن يعني شكلات شناخته ميشود براي بلژيك مايه تأسف است.
«فرانس دل مارمل» سفير بلژيك در ايران با بيان نكته مذكور تأكيد كرد: بلژيك داراي تكنولوژي هايتك بوده و از تنوع توليدي بسياري بهرهمند است، ولي در ايران اين كشور را به عنوان توليدكننده و صادركننده بزرگ شكلات ميشناسند، در حاليكه اين تنها بخشي از توليدات بلژيك را شامل ميشود.
وي اظهار اميدواري كرد: اين ديدار ميتواند پله خوبي براي توسعه سطح روابط دو كشور به شمار آيد.
گفتني است، فدراسيون اتاقهاي بازرگاني بلژيك از 15 اتاق بازرگاني تشكيل ميشود كه 32 هزار نفر عضو دارد. اين تعداد 60 درصد بخش خصوصي بلژيك را شامل ميشود كه بالغ بر 60 درصد توليد ناخالص داخلي اين كشور را دربرميگيرد.