از مسئولین دولت تدبیر و امید بخصوص حضرتعالی بعنوان استاندار محبوب خوزستان که شنیده های ما حاکی از علاقه شخص رییس جمهور به شماست انتظار میرود جوانان خوزستانی را دریابید و مطمئن باشند تزریق نیروی جوان ثمراتی بسیار بیشتر از هزینه های جاری ناشی از آن خواهد داشت.
بسمه تعالی
جناب آقای دکتر مقتدایی؛ استاندار محترم خوزستان؛ سلام علیکم
با احترام ، اینکه خوزستان همیشه در نوع و میزان مشکلات در هر زمینه ای در بین همه استانها خاص! باشد دیگر چیزی عادی شده است، استانی با تمام ثروت های موجود (منابع غنی نفت و گاز) ،خاک زرخیز،منابع آبی عظیم، موقعیت ویژه استراتژیک ،دسترسی به آب های آزاد،همسایگی با چند کشور(مرز خشکی . دریایی) و ... به چه دلیل با این همه مشکلات و تضییع حق روبروست!؟
مردم این استان با وجود تمام موارد فوق ، بخاطر باورها و اعتقاد راسخ خود به نظام مقدس جمهوری اسلامی همه شرایط سخت از شرایط جنگ تحمیلی گرفته تا آلودگی هوا و مشکل ریزگردها را به جان خریده والبته میخرند اما سوال این است: آیا شرافت و پایمردی این مردم به نظام و کشورشان بایستی موجب نادیده گرفتن حقوق آنان شود؟
آیا فرزندان این سرزمین پرنعمت بایستی در آرزوی ایجاد فرصتی در نهادهای دولتی برای خدمت به استان خود عمر و جوانی خود را از دست بدهند؟ حق مردم شریف این استان که در شرایط جنگی و بعد از آن با کاستی های ناشی از جنگ و مشکلات عدیده دیگر عرصه کار و زحمت و خدمت را ترک نکردند و به امید اینکه روزی فرزندانشان فرصتی برای خدمت پیدا کنند به سختی هزینه های تحصیل آنان را تامین نمودند چیست؟
در سال 1391 طی اعلام رسمی استانداری خوزستان و با طی تمام مراحل قانونی و آگهی ،در سراسر استان و در دو مرحله(خرداد و اسفند ماه) آزمون استخدامی برگزار گردید و فرزندان تحصیلکرده استان با واریز وجه به حساب دولت و تقبل هزینه های پست،ثبت نام اینترنتی و... در آزمون ثبت نام کردند و وقت خود را صرف آمادگی جهت آزمون و تهیه و مطالعه کتب و جزوات مربوطه نمودند و در روز مقرر در محل های آزمون حاضر شده و در آن شرکت نمودند و حال اینکه هنوز هیچ گونه اقدامی برای جذب آنان انجام نشده است (در مورد آزمون خرداد نتایج اعلام شده اما روند استخدامی متوقف گردید و در مورد آزمون اسفند1391 اسامی سه برابر ظرفیت استخراج شده اما اعلام نشده است).
در اینجا بصورت واضح،مستند،مفید و مختصر در پاسخ به فرمایشات جناب آقای دکتر نوبخت معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور و سرپرست معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهوری و نیز بالطبع جناب آقای عماد ،معاون پشتیبانی و توسعه منابع انسانی استانداری خوزستان نکاتی را ذکر میکنیم:
الف- تامین نیروی انسانی در ادارات دولتی خوزستان یک نیاز است ،زیرا:
با در نظر گرفتن بازنشستگی تعداد زیادی از نیروهای ادارات و ارگانهای دولتی در استان خوزستان طی سالهای اخیر و نظر به مشهود بودن کاستی خدمت رسانی و انجام وظایف محوله توسط ادارات مذکور بدلیل کمبود نیروی انسانی ،تامین منابع انسانی جدید امری لازم است .استان خوزستان نزدیک به 165 هزار نیروی انسانی در دستگاههای وابسته به دولت دارد که در برنامه چهارم و پنجم (سالهای سپری شده) نزدیک به 27 هزار نفر از این دستگاههای اجرایی و شرکتهای دولتی بازنشسته شدهاند، حدود نزدیک به 7 هزار نفر از این تعداد مربوط به 34 دستگاه اداری دولتی هستند که برای جبران این کمبود ،در زمان استاندار سابق خوزستان مجوز آزمون استخدامی برای 3 هزار نفر اخذ شد. این در حالیست که بر اساس قانون مدیریت خدمات کشوری و قانون برنامه پنجم بایستی به ازای خروج هر 3 نفر در مشاغل اجرایی و تصدیگری یک نفر جدید و در مشاغل حاکمیتی و مناطق محروم به ازای ورود هر نفر یک نفر جدید استخدام صورت گیرد.
ب- آزمون های استخدامی استان خوزستان حائز تمام مراحل قانونی است و پیش از تصویب طرح مهرآفرین ،مجوز ان اخذ گردیده است:
به اذعان معاونان سابق و فعلی پشتیبانی و توسعه منابع انسانی استانداری خوزستان استانداری خوزستان (جناب آقایان حسینی فر و عماد) و نیز مدارک موجود، آزمونهای استخدامی خرداد و اسفندماه سال ۹۱ که در خوزستان برگزار شد به صورت کاملاً قانونی بوده است و پس از اخذ مجوز های قانونی لازم با انتشار آگهی عمومی و آزمون برگزار شده است.
با نگاهی به تاریخ اخذ مجوزها به سادگی در می یابیم که مجوز استخدامی در استان خوزستان از محل مجوز شماره ۴۵۵۰/۱۱۰/دم مورخ ۲۱/۱۲/۹۰ معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس جمهور بوده و این در حالیست که مصوبه هیات وزیران تحت عنوان مهر آفرین در 30 آذر سال 91 مصوب گردیده است.
"ماده(44) قانون مدیریت خدمات کشوری: به کار گیری افراد در دستگاههای اجرائی پس از پذیرفته شدن در امتحان عمومی که به طور عمومی نشر آگهی میشود و نیز امتحان یا مسابقه تخصصی امکانپذیر است. دستور العمل مربوط به نحوه برگزاری امتحان عمومی و تخصصی به تصویب شورای توسعه مدیریت میرسد."
"تبصره(1) ماده(51) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه: تعداد مجوزهای استخدامی برای هرسال در سقف اعتبارات مصوب در قانون بودجه با رعایت مفاد بند (ب) ماده (24) قانون مدیریت خدمات کشوری به پیشنهاد مشترک معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیسجمهور و معاونت به تصویب شورای توسعه مدیریت میرسد. معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیسجمهور، رئیس شورای مذکور و معاونت به عنوان عضو شوراهای موضوع قانون مدیریت خدمات کشوری تعیین میشوند."
ج-تامین منابع مالی برای جذب 2600 نفر در استانی با ظرفیت و توانمدیهای خوزستان و نسبت به حجم اقتصاد و تولید سرانه استان، عددی بسیار ناچیز است:
با نگاهی به آمار و ارقام مربوط به تولیدات استان(اعم از فعالیت های استان در زمینه های صنعت نفت ،گاز و پتروشیمی ، صنایع، کشاورزی،تجارت خارجی ،انرژی و...) و بطور کلی حجم اقتصاد استان بهره مند خوزستان تامین مالی جهت استخدام 2600 نفر پذیرفته شده در دو آزمون خرداد و اسفند 1391 با در نظر گرفته حقوق رایج کارمندی مبلغی بین 2 تا 3میلیارد تومان در ماه را شامل می شود که واقعا به نسبت اقتصاد خوزستان و تاثیر این تعداد جوان تحصیلکرده و مستعد خوزستانی در پیشبرد عرصه خدمت رسانی و توسعه استان بسیار ناچیز است.
د- دولت ها موظف به انجام تعهدات دولت های قبل در قبال مردم هستند:
وظیفه دولت ها بر انجام تعهدات دولت های پیش از خود یک اصل حقوقی است که هم در برابر مجامع بین الملی(در مورد تعهدات بین الملی) و هم در قبال مردم آن کشور (در مورد تصمیمات داخلی) لازم الاجرا میباشد.
از انجاییکه آزمون های مذکور با طی مراحل قانونی در دولت وقت صورت پذیرفته و با انتشار آگهی و اخذ مبالغ ثبت نام،پست مدارک و... و برگزاری آزمون انجام شده و باعث امیدواری تعداد زیادی از جوانان استان مظلوم خوزستان شده است از دولت جدید نیز انتظار ان میرود تا به این تعهد قانونی در قبال جوانان وطن پایبند باشد.
ه-انتظار بیشتری از مسئولین استانی داریم:
در حالیکه برخی استانهایی که مجوز استخدامی خود را بعد از تصویب طرح مهر آفرین گرفته اند به شدت در پی جذب نیروهای مذکور هستند تا ضمن استخدام جوانان استان خود ،مشکلات ناشی از کمبود نیروی ادارات متبوع خود را برطرف نمایند( که در پاره ای موارد موفق به جذب افراد هم شده اند) اما متاسفانه مسئولین استانداری خوزستان که مراحل استخدامی آن کاملا قانونی و مجوز ان به قبل از طرح مذکور برمیگردد بجای دفاع از حق استان مظلوم خوزستان و جوانان چشم انتظار خوزستانی ،شیوه عافیت طلبی پیش گرفته و همصدا با مسئولین مرکز از مقام انکار و خودداری بر آمده اند!
حال از مسئولین محترم دولت تدبیر و امید بخصوص حضرتعالی بعنوان استاندار محبوب و باسابقه خوزستان که شنیده های ما حاکی از علاقه شخص رییس جمهور به شماست انتظار میرود جوانانی که به امید بهروزی در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نموده اند و با به روی کار آمدن دولت دکتر روحانی به آینده خویش امیدوارتر شده اند را دریابید و مطمئن باشند تزریق نیروی جوان (ولو به تعداد اندکی مجوزهای استخدامی در این استان) ثمراتی بسیار بیشتر از هزینه های جاری ناشی از آن خواهد داشت و این موضوع را درنظر بگیرید که برخی از رشته های شرکت کننده در این آزمون ها صرفا رشته هایی متجانس با عملکرد حاکمیتی میباشند که در بازار آزاد مجالی برای فعالیت آنان نیست و در صورت عدم جذب آنان این استعدادهای جوان که هزینه های زیادی به خانواده ها و کشور وارد شده تا تحصیلات عالیه را بگذرانند به ناچار با سرخوردگی و افسردگی به سوی فعالیتهای بی ارتباط و چه بسا غیرمفید برای جامعه سوق داده خواهند شد.
استاندار عزیز! مواظب باشید فرزندان شما در استان خوزستان تنها قربانیان سیاست های ناهماهنگ دو دولت قبلی و فعلی یا شاید سوء استفاده های تبلیغاتی دولت قبل نگردند!
بنده دانشجوی سال آخر دکترای برنامه ربزی منطقه ای در دانشگاه تهران مرکز هستم، میشه لطف بفرمایید و بگید بعد از 30 سال درس خوندن با مدرک دکترای برنامه ریزی منطقه ای از شاگردی کدوم مغازه باید شروع کنم؟
ضمنا بنده کشاورز زاده ام و مطمئن باشید خیلی بیشتر از شما با مفهوم کار و زحمت آشنا و عجین هستم!!! اما یک سوال از شما:
این مملکت در آینده استاندار و فرماندار و بخشدار و کارشناس برنامه ریزی و.. نمیخواد؟
فقط شاگرد مغازه میخواد؟
همت [...]خودتون که نتونستید ادامه تحصیل بدین رو به مباحث دیگه ربط ندید لطفا!!
http://javan-e-khouzestani.blogfa.com/
علاوه برمشکل اشتغال جوانان خوزستانی خواستم یه موضوع را یاداوری کنم مثل ماشین اروندی عمل نکنید مردم راتشویق به خرید کردید ولی مرخصی بالای 2500رالغوکردندو شما هیچ اقدامی برای رفع مشکل بوجود آمده نکردید. خدانگذرد ازکسانی که آسایش و رفاه برای مردم نمیخواهند. جوانان عزیز ازآدمهای بی درد انتظارحل مشکل نداشته باشید. هرکی دنبال ....