شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۱۹۲۳۰
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۳۹۳ - ۲۱:۵۲
طي مراسمي با حضور سرپرست، هیئت رئیسه، مدیران و کارشناسان پژوهشی دانشگاه شهيدچمران اهواز از زحمات و تلاش‌های دکتر خلیل رنجبر قدردانی و دکتر ابراهیم حاجی‌دولو به‌عنوان معاون جدید پژوهش و فناوری اين دانشگاه معرفی شد.


در این مراسم که 18 تیرماه در سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه برگزار شد، دکتر محمد رعایایی‌اردکانی سرپرست اين دانشگاه، به تبيين اهمیت حوزه معاونت پژوهشی پرداخت و اظهار داشت: با توجه به ارتباط بخش پژوهش با صنعت، طي رایزنی‌هایی انجام‌شده، قرار شد سکوی معاونت پژوهشی همچنان در دست دانشکده مهندسی باشد به همين دليل یکی از اعضای هیأت‌علمی این دانشکده برای این منظور انتخاب شد.


وی با اشاره به تجارب درخشان دکتر حاجی‌دولو در دفتر ارتباط با صنعت و کارآفرینی و ارتباطات خوب با بخش صنعت و دستگاه‌های اجرایی، ابراز امیدواری کرد با کمک کارشناسان، مدیران و معاونان پژوهشی دانشکده‌ها، این بخش فعال‌تر عمل کند و باری از مشکلات مالی دانشگاه بردارد.


رعایایی در عین حال کارهای انجام‌شده در معاونت پژوهشی در بخش قراردادهای تحقیقاتی با دستگاه‌های اجرایی را نسبتا قابل قبول برآورد کرد و افزود: دانشگاه‌های ما بیشتر مأموریت آموزشی دارند و در این بخش در سال‌های اخیر شاهد افزایش کمی غیرعادی و بی‌رویه دانشجو بوده‌ایم که نتیجه آن فارغ‌التحصیلان بیکار و بعضا کم‌کیفیت است اما در بخش پژوهش به علت عمق زیاد آن، نمی‌توان صرفا روی کمیت هدفگذاری کرد.


سرپرست دانشگاه شهیدچمران اهواز ادامه‌داد: از لحاظ تولید مقاله رشد کرده‌ایم اما در تولید علم پیشرفت چندانی نداشته‌ایم و ترازوی تولید علم و مقالات ما تراز نیست و این نشان می‌دهد که مقالات ما به سطح تجاری‌سازی نرسیده‌است.


رعایایی با بیان این‌که معیار پیشرفت آموزش عالی و دانشگاه‌ها، پژوهش است، تصريح كرد: ده‌ها سال است که از ارتباط صنعت و دانشگاه سخن مي‌گوييم اما اين شعار در عمل چندان محقق نشده‌است و هنوز دستگاه‌های اجرایی و صنعت احساس نیاز به دانشگاه ندارند.


در ادامه اين مراسم، دکتر خلیل رنجبر معاون سابق پژوهش و فناوری دانشگاه شهيدچمران اهواز، پذیرفتن مسئولیت اجرایی را توفیق اجباری و فرصتی برای خدمتگزاری دانست و گفت: در این مدت آنچه در توان داشتم برایانجام مسئولیت، انجام دادم.


وی با اشاره به تغییر نگاه و رویکرد آموزش عالی در حوزه پژوهش و مطرح‌شدن مباحثی همچون فناوری و تجاری‌سازی و توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان، افزود: این دیدگاه جدید است و با توجه به فضای سنتی آموزش عالی و تمرکز بر آموزش، اجرای این رویکرد دشوار است و تلاش مضاعفی می طلبد.


رنجبر از جمله اقدامات انجام‌شده در حوزه معاونت پژوهشی را تغییر آیین‌نامه‌ها، شیوه‌نامه‌ها و دستورالعمل‌ها در زمینه‌های مختلف در راستای تسهیل کارها عنوان کرد و ادامه داد: در حوزه ارتباط با صنعت در سه ماهه نخست امسال حدود 2 میلیارد تومان قرارداد با دستگاه‌های اجرایی استان منعقد شده که در نوع خود با توجه به مدت زمان کوتاه سه ماهه، بی نظیر است.


وی ساماندهی سامانه مجلات و الکترونیکی‌کردن آن، افزایش پهنای باند اینترنت، خرید سیستم پشتیبانی و توسعه زیرساخت‌های IT دانشگاه را از دیگر اقدامات انجام‌شده برشمرد و بر حمایت معاونت پژوهشی از آزمایشگاه مرکزی دانشگاه با توجه به پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های زیاد آن تاکید كرد.


رنجبر همچنین خواستار تفويض اختیارات بيشتر و استقلال معاونت پژوهشی دانشگاه شد و گفت: رتبه و جایگاه دانشگاه با استناد به بخش پژ وهشی حاصل می‌شود از این رو لازم است مدیریت دانشگاه نگاه ویژه‌ای به آن داشته باشد.


در ادامه اين مراسم همچنين دکتر ابراهیم حاجی‌دولو معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهيدچمران اهواز ضمن قدرداني از حسن‌ظن هیأت‌رئیسه برای واگذاری این مسئولیت، به بيان نقش حوزه پژوهشی در دانشگاه‌ها پرداخت و گفت: دانشگاه از نهادهایی است که در جامعه گیرایی و جاذبه فراوانی نسبت به سازمان‌های دیگر دارد و امروزه دانشگاه‌ها بر تولید دانش متمرکز شده‌اند.


وی با اشاره به این‌که پژوهش می‌تواند حوزه نوآوری و بيان حرف‌های نو در دانشگاه باشد، افزود: نوآوری باید ابتکاری در جهت نیازهای جامعه باشد؛ به عبارتی پژوهشگران باید نیازها و مشکلات صنایع و کارخانه‌ها و سازمان‌ها را در پژوهش‌های خود برطرف کنند.


حاجی‌دولو کارشناسان و کارکنان حوزه پژوهشی را افرادي توانمند، پیگیر و با انگیزه خواند و اظهار داشت: با توجه به شرایط جدیدی که در دانشگاه‌ها به لحاظ افزایش پذیرش دانشجویان تحصیلات‌تکمیلی در سال‌های اخیر رخ داد، باید وظایف حوزه پژوهشی را جدی‌تر پیگیر کنیم و از ظرفیت عظیمی از دانشجویان کارشناسی‌ارشد و دکتری برای انجام طرح‌های تحقیقاتی بهره ببریم.


در اين مراسم همچنین دکتر زاهد بیگدلی رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه شهيدچمران اهواز خواستار توجه ویژه معاونت پژوهشی به مشکلات کتابخانه مرکزی و رفع کمبودهای مالی و نیروی انسانی آن شد.

در اين مراسم همچنين دكتر رحیم حاجی‌حاجیکلایی مدیر پژوهش و فناوری دانشگاه شهيدچمران به نمایندگی از کارکنان این مجموعه از زحمات دکتر رنجبر قدردانی کرد و گفت: پژوهش تقاضامحور سرلوحه برنامه‌های وزارت علوم قرار گرفته‌است و این در حالی است که عمده فعالیت‌هایی که منجر به ارتقا اساتید می‌شود به پژوهش‌های بنیادی و پایان‌نامه ‌بر می‌گردد.


وی افزود: دانشگاه شهیدچمران یک دانشگاه جامع است که حدود 50 درصد رشته‌های آن را حوزه علوم انسانی تشکیل می‌دهد و لازم است نگاه مدیریت دانشگاه و معاونت پژوهشی به پژوهش‌های کاربردی و تقاضامحور به گونه‌ای نباشد که از علوم انسانی غافل شویم.


comment
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
انتشار یافته: ۲
comment
comment
حسین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۲:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۹
comment
0
0
comment به ایشان تبریک عرض میکنم که فرد بسیار لایق و توانمند بوده و نقش مهمی در ارتباط دانشگاه با صنعت دارد.
comment
abu
|
Germany
|
۱۱:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۱
comment
0
0
comment حیف شد! گرچه چاره ای هم نبود! بالاخره دکتر رنجبر تا ابد نمی تونست بمونه، ولی کاش الان تازه منصوبش می کردند. مپوزیوم فولاد 87 فقط یه نمونه از کارهای دکتر بود. به هرحال هرجا هستند براشون آرزوی موفقیت داریم.
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار