منصور شاکریان اظهار کرد: فعالیت شرکت پگاه خوزستان با هدف تغذیه سالم خانواده ها و بهبود سلامت نسل آینده از طریق سلامت در تغذیه و برای ارتقا سطح سلامت جامعه و فرهنگ سازی مصرف لبنیات انجام می شود.
منصور شاکریان در بازدید از کارخانه شیر پگاه خوزستان و در جمع خبرنگاران اظهار کرد: فعالیت شرکت پگاه خوزستان با هدف تغذیه سالم خانواده ها و بهبود سلامت نسل آینده از طریق سلامت در تغذیه و برای ارتقا سطح سلامت جامعه و فرهنگ سازی مصرف لبنیات انجام می شود.
وی افزود: رکن اصلی تغذیه استفاده از لبنیات است و در سراسر جهان توجه ویژه ای به مصرف لبنیات می شود. کشورهای پیشرفته در حال حاضر بالای 350 تا 400 لیتر مصرف سرانه شیر دارند که این سرانه با تلاش هایی که در ایران انجام شد فقط به 100 لیتر رسید.
کاهش مصرف سرانه شیر زنگ خطر و هشداری برای مسئولین
مدیرعامل کارخانه شیر پگاه خوزستان تصریح کرد: متاسفانه بعد از هدفمندی یارانه ها و تورم، میزان مصرف لبنیات و حضورش در سفره مردم کمرنگ تر شد و در نهایت سرانه مصرف شیر کشور به 60 تا 65 لیتر کاهش پیدا کرد. کاهش مصرف سرانه شیر زنگ خطر و هشداری برای مسئولین است. ارتقا سطح سلامت جامعه بدون تغذیه سالم اصلا ممکن نیست و دولت ها باید به بخش لبنیات یارانه لازم را اختصاص دهند.
شاکریان خاطرنشان کرد: ارائه یارانه به دامداران بسیار ضروری بوده و خوشبختانه حرکت خوبی که در دولت فعلی انجام شد این است که در سه ماه آخر سال گذشته به دامداران یارانه پرداخت شد و برای یارانه سه ماه اول سال جاری نیز تمهیداتی صورت گرفته است. یارانه های پرداختی دولت را مستقیم به حساب دامداران واریز کرده و از این مبلغ هیچ سهمی برای عوامل توزیع شیر در نظر نگرفتیم.
كاهش هشت تا 10 سانتي قد ايرانيان
وي اذعان كرد: مصرف لبنيات در میان اروپاييان بيشتر از کشور ماست. در اروپا ميزان 17 تا 18 درصد چربي در بستني ها استفاده مي شود در حالی که بستني هاي ما اكثرا بين دو تا سه درصد چربي دارند.
مدیرعامل کارخانه شیر پگاه خوزستان يادآور شد: قد هر ايراني بين هشت تا 10 سانتی متر در چند دهه اخير كم شده ولي قد افراد در كشورهاي نژاد زرد 16 سانت افزايش پيدا كرده است. اين كشورها در گذشته اصلا لبنيات مصرف نمي كردند ولي اكنون به سمت مصرف لبنيات گرایش پیدا کرده اند اما مردم كشور ايران كه لبنيات خور بودند روز به روز از مصرف محصولات لبنی عقب نشيني مي كنند.
شاكريان تصریح کرد: از پخش خبر 20:30 به علت اینکه برخي مباحث را به جامعه القا مي كند كه اصولا بايد در جوامع پزشكي مورد بحث قرار گيرد، گلايه داريم.
كاهش سن پوكي استخوان در ايران
شاکریان تصريح كرد: پگاه خوزستان از سال 70 با روزانه 15 تن توليد افتتاح شد. اكنون روزانه 200 تن توليد و 73 نوع محصول داريم که تمامي محصولات ما پروانه ساخت دارند. در تيرماه سال جاري حدود 42 درصد محصولات ما به كشورهاي عراق، افغانستان و پاكستان با بالاي 10 هزار تن صادر شده است.
بي توجهي به كيفيت شير مدارس
وي اظهار كرد: پارسال از توزيع شير مدارس خيلي متضرر شديم. خوشبختانه امسال طبق دستور استاندار مقرر شد از ظرفيت و پتانسيل هاي استان استفاده شود. متاسفانه در سنوات گذشته ملاک مسئولين آموزش و پرورش خوزستان فقط قيمت بود و به كيفيت شیر توجهي نمی كردند.
مدیرعامل کارخانه شیر پگاه خوزستان بيان كرد: سال 87 تعداد 35 ميليون واحد شير تحويل آموزش و پرورش داديم ولي سال گذشته اين تعداد به چهار ميليون پاكت كاهش يافت. در سال جديد با بهره برداری از سه خط توليد، براي توزيع شير مدارس در سراسر استان اعلام آمادگي مي كنيم. در سال 91 بخشي از شير مدارس ايلام را نیز تامين كرديم.
شاكريان گفت: در گذشته 23 شركت لبني داشتيم ولي متاسفانه 19 شركت از استان رفته و شركت هاي باقي مانده با درصد كمي از ظرفيت در حال فعاليت هستند که اميدوارم بانك ها كمتر سختگيري كرده و منابع را در اختيار صنعت قرار دهند تا چرخ صنعت بچرخد و معضلات اجتماعي نيز كاهش پيدا كند.
صادرات 80 ميليون دلاري صنايع شير ايران
وي تصريح كرد: در حال حاضر به دليل كمبود شير صنعتي در خوزستان، شركت پگاه خوزستان از 12 استان از جمله چهارمحال و بختياري، ايلام، كرمانشاه، همدان، فارس، لرستان و اصفهان شير خام را تهيه مي كند. جهاد كشاورزي هم پيگير حل اين مسئله است. به علت گران بودن نهاده هاي دامي دامداران واقعا در حال ضرر كردن هستند و متاسفانه قيمت شير هنوز مشخص نيست.
مدیرعامل کارخانه شیر پگاه خوزستان در پايان گفت: صنايع شير ايران در سال 92 از ميان 500 شركت رتبه اول صنايع غذايي كشور را كسب كرد. شركت پگاه خوزستان در سال 92 به عنوان صادر كننده برتر خوزستان انتخاب و صنايع شير ايران سال گذشته 80 ميليون دلار صادرات داشت. سال گذشته اولين سالي بود كه تراز مثبت داشت و صادراتش بيشتر از واردات بود.