شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۱۹۸۳۴
تاریخ انتشار: ۱۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۹:۱۳
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان:
آب ورودی به سد گتوند به دلیل وجود کوه های نمک در حال شور شدن است که باعث نابودی کشاورزی منطقه می‌شود.

کیخسرو چنگلوایی اظهارکرد: احداث سد گتوند باعث شورشدن آب ورودی شده که تداوم این مسئله سبب نابودی کشاورزی منطقه می‌شود.

وی گفت: کسانی که مدعی هستند که آب سد شور نشده است، ساده‌ترین راه حل اندازه گیری میزان شوری آب است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان ادامه داد: میزان نمک آب ورودی به سد گتوند بسیار پایین‌تر از میزان نمک در دریاچه سد است.

وی درباره علت شوری آب این سد نیز گفت: کوه‌های نمک اطراف سد، آب ورودی به سد را شور کرده و این موضوع کشاورزی منطقه را تهدید می‌کند.

چنگلوایی اظهارکرد: زمین‌هایی که تحت آبیاری سد گتوند هستند بیش از 420هزار هکتار است که محصولات متنوع از قبیل گندم، ذرت و نیشکر در این زمین‌ها کشت می‌شود.

وی گفت: محصولات زراعی نسبت به شوری آب آستانه تحمل متفاوتی دارند و باید میزان شوری آب آبیاری متناسب با حساسترین گیاه منطقه باشد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان ادامه داد: باید برای شوری آب سد گتوند علاج اندیشی شود و هر چه سریع‌تر اقدام عاجل صورت بگیرد.

وی بیان کرد: تداوم شور شدن آب سد گتوند و آبیاری با آب شور سد گتوند تولید و عملکرد کشاورزی منطقه را نابود خواهد کرد و به مرور زمان زمین‌های زراعی پایین دست سد شور و لم یزرع می‌شوند.

چنگلوایی گفت: سالیانه جهاد کشاورزی میلیون‌ها تومان هزینه زهکشی برای شیرین کردن زمین‌ها می‌کند ولی آب شور سد گتوند این هزینه‌ها را بی‌اثر می‌کند.

نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار