امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان از راهاندازی دو واحد محیط بانی دریایی برای نخستینبار در استان در سال جاری خبر داد.
تورج همتی امروز اظهار داشت: امسال برای نخستینبار در استان دو واحد پاسگاه محیط بانی در دریا به منظور حفاظت از زیستگاهها و گونههای بومی ایجاد میشود.
وی با بیان اینکه خوزستان بیشترین مساحت خوریات را در کشور داراست، اظهار کرد: نوار ساحلی این استان از نهر خین در اروندرود تا امامزاده عبدالله به طول حدود 270 کیلومتر است که این مسافت با احتساب خوریات و سواحل خور موسی و رودخانههای قابل کشتیرانی بالغ بر یک هزار و 100 کیلومتر وسعت دارد.
وی افزود: در این بین خور موسی به عنوان سومین خلیج بزرگ دنیا با توپوگرافی منحصربهفرد و اکوسیستمهای طبیعی از جمله تالاب ساحلی، جزایر و پهنههای گلی جزرومدی که بزرگترین پهنههای گلی در کل خلیج فارس هستند، از شرایط اکولوژیکی ویژهای برخوردار است چنانچه به دلیل شدت و سرعت و بلندای جزرومد یکی از عمیقترین مناطق خلیج فارس با عمقی حدود 80 متر را در آن مشاهده میکنیم که باعث گردیده این منطقه برای استقرار انواع فعالیتهای توسعهای مستعد باشد.
همتی تأکید کرد: با هدف حفظ و حراست از پهنههای آبی و ارزشمند خور موسی و خوریات فرعی آن و نیز مصبهای غنی اروندرود، بهمنشیر و زهره، احداث پاسگاههای ساحلی در این مناطق در دستور کار این اداره کل قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه دو منطقه دارا و سجافی با مساحت بیش از 132 هزار هکتار برای ایجاد مناطق حفاظت شده ساحلی دریایی به سازمان متبوع پیشنهاد شدهاند، ضرورت احداث پاسگاههای ساحلی بیشتر مشهود میشود.
به گفته وی، طبق برنامههای مدنظر در سال 91 حداقل یک پاسگاه محیط بانی ساحلی تأمین بودجه و احداث میشود که با توجه به ردیفهای استخدامی جدید، از نظر نیروی انسانی نیز مشکلی در این زمینه وجود ندارد.