شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۲۱۴۸۳
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۳ - ۱۹:۱۱
امروزه با توجه به افزایش جمعیت دنیا، مهمترین مسئله تامین غذای سالم و کافی یکی از دغدغه ها و مشکلات بحرانی بسیاری از کشورهای جهان به ویژه کشورهای درحال توسعه است، همچنین مواد غذایی با منشاء دامی دارای ارزش تغذیه خاصی است. با نگاهی اجمالی به عارضه های کمبود پروتیین در جیره غذایی انسان به خوبی ارتباط تغذیه صحیح و مناسب با تندرستی، قوه خلاقیت، سازندگی فردی و اجتماعی قابل تشخیص است.
البته علاوه بر مسئله تامین مواد غذایی در این کشورها، مسائل مهمی همچون رعایت نکردن اصول و موازین بهداشتی در مراحل تولید، نگهداری، توزیع و مصرف مواد غذایی که در مواردی نتیجه فقدان مدیریت صحیح بهداشتی است که مزید بر علت شده و ما همواره شاهد بروز بیمای ها و یا مسمومیت های مختلف غذایی در سطح جامعه هستیم.
بر اساس این مقدمه به مواد غذایی سالم و بهداشتی اشاره ای می کنم، اصولا یک ماده غذایی می بایست مغذی بوده و از نظر ظاهری مطلوب و در عین حال باید عاری از مواد زیان بخش باشد که این مواد ممکن است شامل انواع میکروارگانیسم، سموم تولیدی آنها، مواد شیمیایی مختلف و غیره باشد، بنابراین نه تنها تهیه و تولید غذا و فراورده های خوراکی از نظر کمیت مهم است، بلکه از فراهم آوردن مواد غذایی سالم و بهداشتی بسیار حائز اهمیت است و باید بر این نکته تاکید کرد که بهداشت مواد غذایی یکی از علوم کاربردی است که مستلزم دارا بودن اطلاعات کافی در زمینه علوم مختلف طبیعی اعم از پزشکی، شیمی، انگل شناسی، میکروب شناسی، سم شناسی، اکولوژِی، اپیدمولوژی و غیره است تا بدینوسیله نسبت به انجام کنترل کیفیت مواد غذایی از دیدگاه های مختلف اقدام شود.
همچنین کارشناسان تغذیه معتقدند بیماری ها و مشکلات مختلف، از سرطان گرفته تا دیابت و دیگر مشکلات به این دلیل است که در راه از خانه تا سوپرمارکتی که از آن خرید می کنید، این موادغذای دچار تغییر و تحولاتی می شود که باعث ارزانتر شدن و جذاب تر شدن آن و البته به شدت ناسالم شدن آن می شود. برای مثال گفته می شود که ماهی از گوشت قرمز سالمتر است، چون سرشار از فسفر، ویتامین D و روغن غیر اشباع سالم است اما ذکر این نکته ضروری است که فیله ماهی سرخ کرده حاوی مقدار بسیار کمی ماهی و بیشتر حاوی مواد افزودنی است که به هیچ عنوان سالم نیست. البته ماهی تازه اینطور نیست اما انواع ماهی های کارخانه ای و فست فود ماده غذایی سالمی به شمار نمی رود.

همچنین عارضه های ناشی از مصرف غذا یا آب آلوده همچون مسمومیت های غذایی , حصبه و انواع بیماری های اسهالی به سرعت مشخص می شود اما گاهی مسمومیت به تدریج ظاهر می شود همچون مسمومیت هایی که در اثر باقی ماندن برخی از سموم در سبزی، صیفی جات، خیار، گوجه فرنگی و غیره ایجاد می کند .
عارضه های مصرف سبزی های آلوده به صورت بیماری های انگلی خیلی دیر بروز می کند اما این عوارض ممکن است کشنده و باعث معلولیت شوند و فرد حتی متوجه نشود که چه زمانی و به دلیل خوردن چه غذایی دچار مشکل شده است.
تولید کنند گان مواد غذایی خصوصاً تولید کنندگان خیابانی از احساس نیاز مردم به ویژه کودکان و دانش آموزان در هنگام گرسنگی استفاده می کنند و در سر راه مدارس با توزیع انواع مواد غذایی که ممکن است بهداشتی نباشند آنها را در معرض خطر قرار می دهند. علاوه بر این غذاهای سالم و بهداشتی نیز ممکن است در شرایط بد نگهداری شده باشد و فاسد به دست مصرف کننده برسد. حتی غذایی که در کارخانه تهیه شده و تاریخ مصرف آن نیز معتبر است اگر در شرایط بد نگهداری شده باشد ممکن است غیر قابل مصرف باشد و خوردن آن فرد را دچار مخاطره کند.



نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار