به آنچه كه در مراجع قانونگذاري، شوراي عالي آب و در دولت در اين زمينه تصويب شده، پايبند خواهيم بود.
حمید چيتچيان در جلسه شوراي اداري استان که امروز، 11 دیماه با حضور معاون اول رييسجمهور در محل استانداري برگزار شد، اظهاركرد: به يقين خوزستان استاني است كه وزارت نيرو بيشترين سرمايهگذاريها را در آن انجام داده و هيچكدام از استانها از نظر سرمايهگذاري در بخش آب به اين استان نخواهد رسيد.
وي به احداث سدهاي بزرگ و سلسله سدهاي رودخانه كارون، دز، سد كرخه، و سد روي رودخانه زهره اشارهكرد و گفت: اين سدسازي نتايج درخشاني داشته است.
وزير نيرو افزود: از حدود 20 سال پيش سرمايهگذاريهاي سنگيني در احداث شبكههاي اصلي، نوع يك و دو انجام شدهاست و اكنون با توجه ويژه دولت، وزارت كشاورزي نيز براي احداث شبكههاي نوع سه و چهار سرمايهگذاريهاي لازم را انجام داده، بهطوری که اكنون چهره دشت خوزستان بسيار تغيير كرده است.
چيتچيان در خصوص وضعيت شبكههاي فاضلاب در برخي شهرهاي كشور از جمله استان خوزستان، گفت: شبكه فاضلاب در 9 شهر در حال اجراست و احداث تصفيهخانه در 5 شهر از اين شهرها تصويب شده است كه براي احداث اين تصفيهخانهها تا يكماه ديگر از منابع فايناس استفاده ميكنيم. با اجراي سريع اين تصفيهخانهها و اتصال شبكههاي فاضلاب به آنها، از ورود فاضلابهاي شهري به رودخانههاي كارون جلوگيري به عمل ميآيد كه اين امر تأثيرات بالايي در افزايش كيفيت آب كارون خواهد داشت.
وي اظهاركرد: طرح غدير سالهاست كه در حال اجراست و يك هفته پس از سفر رييسجمهور به استان خوزستان، 70 درصد از آب شرب شهر اهواز تحت پوشش اين طرح قرار گرفت و براي آبرساني از خط غدير استفاده شد.
وزير نيرو به برگشت آب شور خليجفارس به بهمنشير اشارهكرد و گفت: براي حل اين مشكل تصميماتي اتخاذ ميشود.
چيتچيان به سد گتوند نيز اشاره كرد و گفت: علیرغم سختي بسيار بالاي كار، اين سد با يك دقت مهندسي بسيار بالايي احداث شد كه بركاتي داشته اما در عين حال مشكلاتي نيز در اين زمينه ايجاد شده است و اكنون به دليل شوري موجود EC آب حدود 300 تا حداكثر 500 واحد اضافه ميشود و بقيه مشكلات به دليل ورود فاضلابهاي شهري، صنعتي و زهآبهاست كه دولت به دليل اهميت ويژهاي كه براي اين موضوع قائل شد، كميتهاي را تشكيل داد كه تا سه ماه آينده نتايج استخراج ميشود و قطعا تدابير درستي براي حل مشكلات در اين حوزه اتخاذ خواهد شد.
وزير نيرو در ادامه در خصوص آبرساني به روستا نيز اظهاركرد: طرح 7 مجتمع روستايي امسال به اجرا در آمد و 7 طرح ديگر نيز طي زمان باقيمانده امسال و سال آينده در دستور كار قرار دارند.
چيتچيان در خصوص مشكل كمآبي در كشور، گفت: در طول 13 سال گذشته ميزان بارشها كاهش يافته و بارندگي شرايط ويژهاي داشته است. علاوه بر اين در كشور با تغييرات اقليمي نيز مواجه بودهايم به طوريكه نوع بارشها هم تغيير كرد. پيش از اين بيشتر بارشها به صورت برف بود ولي اكنون بهصورت باران است و در نتيجه اين تغييرات آبهاي تمام رودخانهها به صورت جدي كاهش يافت. بهاين ترتيب صحیح آن بود که شبكهها را مطابق بارندگي 10 سال قبل ميساختيم تا به دنبال آن در ميان مردم و كشاورزان توقعات در زمينه آبرساني افزايش مييافت.
وي افزود: براي حل مشكلاتي كه در اين زمينه وجود دارد و با اطمينان اينكه ميزان آبي كه مدنظر است تأمين ميشود، اقدام به ساخت شبكههاي نوع يك و دو كرديم و در جهاد كشاورزي نيز ساخت شبكههاي نوع سه و چهار در دستور كار قرار گرفت.
وزير نيرو در خصوص مساله انتقال آب در اين جلسه اظهاركرد: همانطور كه رييسجمهور در سفر خود به استان خوزستان اعلام كرده بود، انتقال آب از سرشاخههاي كارون فقط براي مصارف شرب و در زمان ضرورت انجام ميشود و مطلقا آب براي مصارف كشاورزي و صنعت در استانهاي ديگر از سرشاخهها منتقل نخواهد شد. ما اطمينان داريم كه مردم خوزستان كه مردمي ولايي هستند، به كمبود و مشكلات ناشي از كمبود آب در استانهاي ديگر رضايت ندارند. در نتيجه در خصوص مساله انتقال آب اطمينان داده خواهد شد كه آب تنها براي مصرف شرب منتقل ميشود.
چيتچيان ادامهداد: يكي از چالشهايي كه در مجلس با آن روبهرو شديم و وزير نيرو نيز به اين دليل تا پاي استيضاح رفت، در خصوص احداث تونل بهشتآباد بود. تونل بهشتآباد با مشخصاتي كه گفته شد، مطلقا ساخته نخواهد شد اما حداقل آبي كه براي شرب در نظر گرفته شده است منتقل ميشود. به آنچه كه در مراجع قانونگذاري، شوراي عالي آب و در دولت در اين زمينه تصويب شده، پايبند خواهيم بود.
بابا جان بجای اینکه اینقدر بفکر انتقال اب کارون هستید بهتره برای مشکلات اب شرب مردم خوزستان چاره اندیشی کنید و اب لازم برای اجرای کامل طرح 800هزارهکتاری مقام معظم رهبری رو تامین نمایید.
لطفا بفرمایید که این مقدار حداقل به چه میزان است؟؟؟؟؟؟؟؟
شفاف سازی کنید.
کارون را نجات دهید. در مقابل نسلهای اینده مسئول هستیم...