صیدعیسی دارایی افزود: اختصاص اعتبار در بودجه امسال براي طرح اشتغال آب كوهرنگ 3 در حالي انجام شد كه پيش از اين كارشناسان خارجي با بازديد از طرح اعلام كردند كه اجراي اين طرح هزينه فراواني دارد و هزينهها چند برابر بازدهي آن مي شود.
رييس مجمع نمايندگان خوزستان از اختصاص مبلغ 12 هزار ميليارد تومان جهت اجراي طرح انتقال آب كوهرنگ سه از سرشاخههاي كارون به فلات مركزي انتقاد کرد.
صیدعیسی دارايي در شوراي اداري كه امروز، 11 ديماه با حضور معاون اول رییسجمهور در استانداری برگزار شد، عنوانكرد: در بحث انتقال آب از سرشاخههاي كارون به فلات مركزي طرحهاي كوهرنگ يك پيش از انقلاب، بهرهبرداري از كوهرنگ 2 در سال 64 و اكنون كوهرنگ 3 كه يكي از معضلات مشكلات اصلي ماست که احداث آن از سال 69 آغاز شده و هنوز به بهرهبرداري نرسيده است. با بهرهبرداري از اين طرح 250 ميليون مترمكعب آب در سال منتقل ميشود.
وي افزود: اختصاص اعتبار در بودجه امسال براي طرح اشتغال آب كوهرنگ 3 در حالي انجام شد كه پيش از اين كارشناسان خارجي با بازديد از طرح اعلام كردند كه اجراي اين طرح هزينه فراواني دارد و هزينهها چند برابر بازدهي آن مي شود.
رييس مجمع نمايندگان خوزستان بيانكرد: اگر آب دوباره از سرشاخههاي كارون برداشت شود شوري آبهاي استان كه اكنون 2 هزار است به بيش از 4 هزار خواهد رسيد. در حال به دليل همين شوري آب، 4 ميليون از نخلهاي خوزستان خشك شدهاند.
دارايي اظهاركرد: طرح 550 هزار هكتاري ابتدا 800 هزار هكتار بود اما به مرور زمان امروز به 30 هزار هكتار رسيده كه 50 هزار هكتار آن مربوط به ايلام است. به دليل بيآبي اجراي اين طرح هيچ سودي جز ضرر براي خوزستان نداشته است.
وي خاطرنشانكرد: كشت برنج امروز در خوزستان ممنوع است اما آب با هزينههاي فراوان از سرشاخههاي كارون منتقل و براي كشت برنج در اصفهان به كار ميرود.
رييس مجمع نمايندگان خوزستان تصريحكرد: تالابهاي خوزستان دست كمي از درياچه اروميه ندارد. امروز همه جا و در بيشتر رسانهها صحبت از نابودي اين درياچه ميشود اما چرا كسي نامي از خشك شدن تالاب هورالعظيم و شادگان نميكنند و ريزگردهايي كه امروزه خوزستان را احاطه كرده در اثر خشك شدن تالابها است.
دارايي با بيان اينكه در اجراي هر طرحي بايد منافع حوضههاي مبدا و مقصد در نظر گرفته شود، گفت: احداث سد محشوره در لرستان تهديدي براي كشاورزان خوزستان به ويژه در حوضه كرخه است.
وي افزود: با وجود محدوديتهاي منابع آبي امسال توليد محصولات كشاورزي خوزستان به 14 ميليون تن رسيده است كه در توليد بعضي از محصولات رتبه اول كشور را داريم. علاوه بر اين استان ظرفيت توليد انواع محصولات كشاورزي را تا 24 ميليون تن دارد.