جناب آقای هاشمی وزیر محترم بهداشت,شما که بعنوان - جناب آقای هاشمی وزیر محترم بهداشت,شما که بعنوان نماینده رییس جمهور در مصلی مهدیه امام خمینی اهواز گفتید که مردم زابل سالهاست خاک را تحمل می کنند وشمامردم خوزستان هم باید تغییرات آب و هوا یی را بپذیرید!
باید گفت:قطعا اطلاع دارید که هوای زابل طبیعی است ولی تغییر هوای خوزستان زاییده عملکرد دولتمردان که ذیلا توضیح داده می شود.
طبق بررسی و آزمایشات بر روی این ریز گردهانوعی زؤپلانکتون بنام ostracod وجود دارد که منشاء تالابی دارد.در خوزستان دو تالاب بین المللی وجود دارد
۱-هورشادگان که در سال ۶۵ حدود ۴۵۰هزار هکتار وسعت دا شته ,بعد از ان خطوط نفت وگاز از ان عبور داده شد و زباله های ساختمانی شهرهای همجوار را در آن ریختند و فاضلاب صنعتی نیشکر شبکه های فارابی ودعبل را در ان ریختند وباعث آلودگی و کاهش آب تالاب شدند .البته مازاد آب کارون ودز که از طریق مسیلهای بحره ومالح به هور اضافه میشد بعلت انتقال آب کارون ودز به استانهای دیگر آنهم قطع شد وباعث جریان ریز گردها شده است.
۲-هورالعظیم که از رودخانه های کرخه و دجله سیرآب میشود.درزمان جنگ صدام برای جلوگیری از فعالیت لشکر بدر که در هور بودند قسمتی از هور را خشک کرد وسهم آب دجله بعلت کنترل وبرداشت توسط ترکیه کمتر وارد هور شد .واما در ایران پس از ساخت سد مخزنی کرخه سهم ورودی به هورالعظیم کاهش یافت.
واما در منطقه میدان نفتی آزادگان واقع در جنوب هویزه بخشی از آب هور برای استخراج نفت خشک گردیده است و سطح آب این هور بین المللی کاهش یافت و باعث انتقال ریز گردها به حلق مردم شد.جناب وزیربهداشت , این اطلاعات را در دولت و برای وزیران نفت ,نیرو ,و محیط زیست بیان کنید .ضمنا قطع آب وتغییر هوا باعث مهاجرت مردم میشود وداستان سد مأرب که در قرآن کریم آمده تکرار میشود. حدود ده سال قبل برنامه محیط زیست سازمان ملل(unep)با انتشارگزارشی از وقایعی که در سطح مجموعه تالابهای بین النهرین در حد فاصل دو کشور ایران وعراق رخ داده بود به کشور های منطقه هشدار داد.
که عواقب این تخریب هادر کمتر از یک دهه آینده به یک بحران تبدیل خواهد شد.سازمان ملل در این گزارش که متن کامل آن در ۵۰ صفحه به همراه ده ها تصویر ماهواره ای منتشر شده بود خاطره نشان کرد فاجعه ای که در منطقه بین النهرین به وقوع پبوسته فاجعه ای در مقیاس فجایع دریاچه آرال و جنگاهای آمازون که بزرگ ترین فجایع زیست محیطی تاریخ هستند به شمار میرود.و همچنین اعلام کرد هم اکنون فرصت باقیمانده برای ایران حفاظت از تالاب هورالعظیم است.
جناب وزیر,مردم خوب اطلاع دارند که دولت ۵سال قبل با واگذاری ۷۵۰۰هکتار از تالاب هورالعظیم به وزارت نفت برای عملیات اکتشاف موافقت کرد .این اراضی بمدت ۳۰ سال به وزارت نفت واگذار شد که نتیجه آن بیابان زایی ونابودی هر چه بیشتر - نتیجه آن بیابان زایی ونابودی هر چه بیشتر باقیمانده هورالعظیم است. جناب وزیر:از شما انتظار داریم که در درجه اول عضو هیأت علمی هستید و در درجه دوم وزیر بهداشت هستید و در درجه سوم نماینده رییس جمهور محترم هستید.
در این زمینه حرف کارشناسی شده بزنید لااقل اگر اطلاعی از یک پدیده علمی ندارید از افراد مطلع سؤال کنید.وگرنع ذر پاسه میگوییم چطور ما هوای بدون تنفس را بپذیریم ولی اصفهان زاینده رود بدون آب را نپذیرد؟آیا همکار شما خانم ابتکار وقت دارد در همایشها شرکت کرده وبرای بز کوهی دامنه های البرز ناله سردهد ولی برای مردم خوزستان که خود باعث بوجود آمدن پدیده ریزگردها شده وقت ندارد؟
ایکاش! - ایکاش! ایکاش قانون گذاران ما به قانون ملی آب و قوانین حریم وحقابه که هنوز پابر جاست عمل میکردند وعجولانه مجوز طرحهایی مثل طرح بهشت آباد و انتقال آب کارون را به استانهای اصفهان و کرمان را به وزارت نیرو نمی دادند. ایکاش آیات مشترکات در قرآن کریم را بخاطر میسپردند ودر خصوص حقابه افرادی که بیش از ۴۰۰۰ سال در ساحل کارون ودز هستند رعایت میکردند که با انتقال آب , حقابه آنان قطع نشود. ایکاش تصمیم گیران ما در فکر آبزیان رودخانه ها و جانداران و حیوانات نایاب جنگلهای حاشیه رودخانه ها میبودند که در حال خشک شدن هستند.وتصمیم عجولانه وبدون کارشناسی نمیگرفتند. ایکاش میدانستند.
بیش از ۵۰ سال قبل آبزیان هورالعظیم شناسایی و سر شماری شدند و هم اکنون اغلب آن گونه های آبزی منقرض شده اند و زود تر تصمیم به احیاء هور میگرفتند. وایکاش میدانستند هور شادگان علاوه بر محیط جذب پرندگان مهاجر و تامین غذای دام سنگین است ,یک مخزن تعادل و نگهداشت خدادادی برای ذخیره سیلابها و آب مازاد رودخانه های مارون,الله جراحی, کارون ودز است.واین نعمت الهی در حال نابودی است وسریعا مسؤلین برای احیاء آن تصمیم عاجل میگرفتند.