امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
استاندار خوزستان به اشاره به وقوع گرد و غبار در استان در روزهاي گذشته گفت: روزهاي سختي در استان داشتيم اما همت مردم و حضور پررنگ و شجاعانه آنها در شرايط سخت گرد و غبار و تحمل آنها نشانه فهم و درايت مردم است.
به گزارش ايسنا، عبدالحسن مقتدايي در نشست شوراي اداري كه امروز، 26 بهمنماه در محل استانداري برگزار شد، از تشكيل 3 كميته جهت مقابله با پدیده گرد و غبار خبرداد و خاطرنشانكرد: اين كميتهها شامل کمیته اطلاعرساني، آموزش همگاني و امدادرساني ميشود. شك نكنيد كه همه همت ميكنند و توجه خالص به استان خوزستان است.
وي افزود: با توجه به توسعههايي كه در استان اتفاق افتاده، ميطلبد كه به آن توجه شود زیرا خوزستان سرزمينی نيست كه بشود از آن غفلت كرد. اين پديده يك مهمان ناخواندهاي است كه اول از همه بايد دعا كنيم تا بارش صورت بگيرد و فقط ما نيستيم كه دچار اين مشكل شده است.
مقتدايي گفت: درباره گرد و غبار آنچه كه وظيفه مسئولان در سطح استاني و ملي است، چه كساني كه بايد اطلاعرساني كنند و چه كساني كه مسئولان هستند، همه تلاشها صورت گرفته است. اين پديده از دست همه خارج بود و نوع برخورد مردم به گونهاي بود كه آنها ميخواستند در نهايت با توجه به شرايط، يكسري امكاناتي براي آنها فراهم شود.
وي عنوانكرد: پديدهاي تحت عنوان گرد و خاك كه با آن مواجه شديم جزء موارد نادر بود. بنده لازم است به خاطر همراهي و درك مردم از اين موضوع و همكاري رسانهها، از صدا و سيماي استان و همه كساني كه در مجموعههاي مختلف در قالب ماموريتهاي ذاتي خود كارهايي را انجام دادند تشكر كنم.
استاندار خوزستان اظهاركرد: همه اينها بيانگر اين است كه هم ما و همه مركز درك كردهايم كه مشكل چيست و اقدامات بسيار خوبي صورت گرفته است. اگر خود من به عنوان يك مدير فكر و رفتارم بحران زده باشد قطعا نميتوانم مشكل را حل كنم. اگر قرار باشد كسی كه ميخواهد سكانداري كند اما خودش مثل هر كس ديگري دچار اضطراب شود بدون شك نميتواند راحت تصميم بگيرد.
وي گفت: بنده در صحبتي با آقاي جهانگيري اعلام كردم كه فعلا اينكه چه كسي به استان ميآيد مشكلي را حل نخواهد كرد زیرا ما مشغول كار خودمان هستيم و همه دستگاهها درگير هستند و گزارشاتي را ارايه خواهيم داد كه متعاقبا دعوت خواهيم كرد تا مسئولان كشوري يكييكي تشريف بياورند و آن وقت زمان آمدن مسئولان كشوري است.
مقتدایی بيانكرد: در آن شرايط خانم ابتكار قرار بود بيايد كه من گفتم فعلا ضرورتي ندارد. آقاي نوبخت و جهانگيري نيز به همين شكل بودهاند. زماني بايد به استان بيايند كه براساس خواستهها و پيشنهادات ارايه شده از سوي ما بتوانند تصميماتي را بگيرند.
استاندار خوزستان اظهاركرد: ما برخي اوقات مرز و حدود وظايف را نميدانيم و فكر ميكنيم هر چيزي كه هست فقط بايد دنبال آن در سازمان محيط زيست باشيم. مجموعهای از دستگاههاي منطقهاي باعث چنين موضوعي شدند كه در استان شايد عدم وجود آب در هور و كاهش 46 درصدي نزولات آسماني جزؤ موارد عمده علت پديده باشد.
وي تصريحكرد: همه دستگاهها شامل محيط زيست، هلال احمر، بهداشت و درمان و همه دست به دست هم دادند تا در شرايط گرد و خاك حجم صدمات و مشكلات تنفسي به حداقل برسد كه خوشبختانه تلفات جاني نداشتيم.
مقتدايي گفت: بايد برای اینگونه شرایط برنامهريزي داشته باشيم؛ به عنوان نمونه اگر مداس و دانشگاهها به دلیل بروز پدیده گرد و خاک تعطيل ميشوند بايد ساعت آموزش را جبران كنيم؛ همچنین اگر فعالیت بازار متوقف ميشود، سر سال ماليات به همان ميزان از آن خواسته نشود و اگر آب براي كشاورزان نيست بايد خسارتها را در نظر بگيريم.
وي ادامهداد: خواهش دارم كسي زياد وارد مصاحبه نشود زیرا دستگاههاي تخصصي بايد اظهار نظر كنند. هر چيزي اطلاع نداريم لزومي به اظهارنظر درباره آن نيست.
مقتدایی یادآوردشد: در بحث گاز رساني گزارشهايي از سوي مديرعامل شركت ارايه شد كه انتظار ما بهرهمندی به شهرها و مناطق محروم از نعمت گاز است.