عضو هیات رئیسه کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس با بیان اینکه باید عدالت اجتماعی در تعطیلات رسمی رعایت شود، گفت: با الگو پذیری از کشورهای اسلامی باید به جای پنجشنبهها، شنبهها در کشور تعطیل شود و تعداد تعطیلات رسمی کاهش پیدا کند.
ابوالفضل ابوترابی در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری خانه ملت، درخصوص طرح ساماندهی تعطیلات کشور، گفت: 50 درصد افراد مشغول به کار در وزاتخانهها وسازمانهایی چون آموزش و پرورش، آب، برق، گاز و برخی کارخانههای بزرگ پنجشنبهها تعطیل هستند که از این منظر بیشترین تعطیلات دنیا در ایران وجود دارد.
نماینده مردم نجف آباد، تیران وکرون در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: اما از منظر 50 درصد دیگر از شاغلان که پنجشنبهها تعطیل نیستند ایران کمترین تعطیلات در دنیا را دارد؛ بنابراین این که گفته میشود ایران کمترین یا بیشترین تعطیلات را دارد به طورقطع درست است.
وی با بیان اینکه عدالت اجتماعی حکم میکند که همه افراد در کشوراز تعداد تعطیلات یکسانی برخوردار باشند، تصریح کرد: ایران تنها کشوری است که تعطیلات ملی، مذهبی و حکومتی دارد که البته باید در نظر داشت که برخی تعطیلات مانند 12 فروردین، 29 اسفند و پانزده خرداد در حال حاضر سنخیت خود را از دست داده و بهتر است درباره آنها تجدید نظر شود.
ابوترابی با بیان اینکه تعطیلات در ایران روزهای پنجشنبه و جمعه اما درکشورهای دیگرشنبه و یکشنبه است، افزود: اگردر کنار تعطیلات پنجشنبه و جمعه روزهای دیگری هم به تعطیلات اضافه شود، به طور کلی ارتباط ما با دنیا قطع خواهد شد؛ بنابراین باید طبق کشورهای اسلامی در ایران روزهای جمعه و شنبه تعطیل شود.
این نماینده مردم درمجلس نهم، با تاکید بر ضرورت اجرای عدالت اجتماعی برای اقشار مختلف جامعه، ادامه داد: برنامهریزی ها باید به گونهای باشد که روز تعطیلی پنجشنبه به شنبه انتقال پیدا کند و تعطیلی این روز یا برای کل کشور اجرایی شود یا اصلا اجرایی نشود تا عدالت در تعطیلیها رعایت شود.
ابوترابی تصریح کرد: البته طرح کاهش تعطیلات رسمی در کمیسیون اجتماعی در نوبت بررسی است؛ اما برخی افراد و علما در خصوص برخی تعطیلات مذهبی در کشور مانند شهادت امام رضا (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) دارای نقطه نظراتی بودند که براساس نظر علما این دو مورد از دستور کار بررسی خارج شد.
عضو هیات رئیسه کمیسیون حقوقی وقضایی مجلس، گفت: اگر شنبهها در کشور تعطیل شود باید از تعداد روزهای تعطیل دیگر در کشور کاسته شود، چون در کشورمان پدیده ای به عنوان بین التعطیلین وجود دارد که به میزان سه برابر دنیا است؛ همچنین پدیده دیگری به نام ایام نوروز وجود دارد که به طورطبیعی این تعطیلات برای برخی اداره ها و دانشگاه ها بیست روز است و حتی درسال گذشته به میزان بیست و چهار روز رسید، بنابراین باید این ایام به گونه ای اداره شود که خسارت کمتری را از لحاظ اقتصادی به کشور وارد کند
در این رابطه بیشتر بخوانید: http://www.tabnak.ir/fa/news/477193/ © www.tabnak.ir
دستیار ویژه رئیس جمهوری ایران در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی، از تعطیلی روزهای شنبه برای دانشآموزان یهودی مدارس کشور خبر داد.
کد خبر: ۴۷۲۶۷۹تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۹ - 04 February 2015
دستیار ویژه رئیس جمهوری ایران در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی، از تعطیلی روزهای شنبه برای دانشآموزان یهودی مدارس کشور خبر داد.
به گزارش آنا، علی یونسی در نشست نقد سیاستهای دولت تدبیر و امید که روز گذشته به همت انجمن جامعهشناسان ایران در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در خصوص اقلیتهای قومی و مذهبی، گفت: با اعلام درخواست جامعه کلیمی ایران برای تعطیلی و معاف شدن دانشآموزان یهودی برای رفتن به مدرسه در روزهای شنبه، دولت با این درخواست به صورت فوری موافقت کرد.
دستیار ویژه رئیس جمهوری ایران در امور اقوام و اقلیتهای دینی و مذهبی همچنین از جلسات هفتگی خود با نمایندگان اقلیتهای مذهبی کشور و از جمله ارامنه خبر داد و گفت: مسائل اقلیتهای قومی و دینی برای دولت مهم است که باید به آن توجه ویژه شود و دولت تدبیر و امید قصد دارد چالشهای این حوزه را به حداقل برساند.
در همین راستا، سیامک مره صدق نماینده جامعه کلیمی ایران در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با آنا با تاکید بر اینکه یک سال است دانش آموزان یهودی روزهای شنبه به مدرسه نمیروند گفت: ما به عنوان گروهی از تنوع اقلیت ایرانی درخواست داشتیم که دانش آموزان در روزهای شنبه به مدرسه نروند چون بنا به دیدگاه شریعت دین یهود، کار کردن در روزهای شنبه ممنوع است و توصیه شده جز در موارد ضروری کاری انجام نشود.
وی تاکید کرد: از طرف جامعه کلیمی ایران درخواستی داشتیم و خوشبختانه مشکل حل شده است و حدود یکسال است که دانش آموزان روزهای شنبه در مدارس حاضر نمیشوند، بنابراین دانش آموزان یهودی در ایران روزهای جمعه به خاطر تعطیلی رسمی و اعلامی در قانون اساسی و روزهای شنبه هم به درخواست ما تعطیل هستند.
به گفته مره صدق، جامعه کلیمیان بخش جداییناپذیر جامعه ایران هستند و مشکلات آنها درست شبیه به مشکلات بقیه مردم ایران است و جز مسائل اقتصادی و اشتغال که بقیه مردم ایران با آن مواجهاند مشکلی وجود ندارد.
وی تاکید کرد: امیدواریم طبق فرمایش مقام معظم رهبری درباره اقتصاد مقاومتی بتوانیم بر مشکلات اقتصادی کشور غلبه کنیم. با این حال ضمن تشکر از لطف مقام معظم رهبری که همیشه توجه ویژهای به اقلیتهای دینی ایران دارند، امیدواریم دولت اعتدال هم بتواند با برنامهریزیهای انجام شده، قدمهای مهمی برای استقلال و اعتلای وضعیت اقتصادی کشور بردارد.
به گزارش آنا، شبات (در عبری שבת به معنی شنبه) در دین یهودیت به روز تعطیل هفتگی (شنبه) میگویند که به صورت سمبلیک به معنای هفتمین روز آفرینش است. سنت استراحت شبات، ریشه در تورات دارد. تورات میگوید خداوند، جهان را در شش روز آفرید و در روز هفتم دست نگه داشت. بسیاری از یهودیان در این روز برای نیایش به کنست یا معبدهای خود میروند.
سابقه حضور یهودیان در ایران به حدود 2700 سال پیش باز میگردد و بسیاری از اماکن مقدس و تاریخی آنها در این کشور قرار دارند که آرامگاه انبیای بنی اسرائیل مانند حضرت دانیال نبی در شوش، استر و مردخای در همدان و حضرت حبقوق نبی در تویسرکان از این جملهاند.
همچنین آرامگاههای چندین تن از علمای برجسته یهودی – هاراو اورشرگاء در یزد و حاخام ملا مشه هلوی (Moshe-Ha-Lavi) » در کاشان - در ایران قرار داشته و مورد احترام مسلمانان نیز هستند