در انگلیس نیز، روستای «مادبوری» در جنوب ناحیه «دوون» به عنوان نخستین شهر اروپایی عاری از کیسههای پلاستیک شناخته شد و در این روستا به جای کیسههای پلاستیکی، کیسههای چند بار مصرف و تجزیهپذیر به فروش رسید.
مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اهواز اظهار داشت: در حال حاضر کشورهای بسیاری در جهت مقابله با پسماندهای پلاستیکی گامهای موثری برداشتهاند برای نمونه استرالیای جنوبی در حال پیوستن به فهرست رو به رشد مناطقی است که استفاده از کیسههای پلاستیکی را محدود کردهاند.
وی گفت: در قاره آفریقا نیز کشورهای روآندا، اریتره و سرزمینهای سومالی استفاده از کیسههای پلاستیکی را به کلی ممنوع کردهاند. کشورهای آفریقای جنوبی، اوگاندا، کنیا، اتیوپی، غنا، لسوتو و تانزانیا نیز قوانین سفت و سختی را برای استفاده از این کیسهها وضع کردهاند.
گلستانی ادامه داد: در سال 2002 میلادی، بنگلادش نخستین کشور بزرگی بود که استفاده از کیسههای پلاستیکی را ممنوع کرد. این کشور به دنبال سیل ویرانگر سال 1988 میلادی و به دلیل این که کیسههای پلاستیکی با بستن راه فاضلابها عامل اصلی شدت یافتن سیلاب بودند، خسارات چشمگیری دید.
کشور منزوی بوتان نیز در سال 2007 میلادی در راستای سیاستهای این کشور مبنی بر افزایش نشاط ملی، فروش کیسههای پلاستیکی، تنباکو و تبلیغات خیابانی را ممنوع کرد.
چین نیز در حال حاضر در نظر دارد با اعمال قانون منع تولید کیسههای پلاستیکی فوق نازک تا حد زیادی در هزینهها و مصرف نفت در این کشور صرفهجویی کند
در سال 2007 میلادی نیز در هنگ کنگ برای فروشندگان کیسههای پلاستیکی مالیات بر آلودگی محیط زیست در نظر گرفته شد
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند عنوان داشت: در انگلیس نیز، روستای «مادبوری» در جنوب ناحیه «دوون» به عنوان نخستین شهر اروپایی عاری از کیسههای پلاستیک شناخته شد و در این روستا به جای کیسههای پلاستیکی، کیسههای چند بار مصرف و تجزیهپذیر به فروش رسید.
وی در ادامه نمونه های دیگری از کشورهایی را که در این خصوص فعالیت داشتند نام برد و گفت: در فرانسه قانونگذاران در سال 2005 میلادی به منع تولید و استفاده از کیسههای پلاستیکی تجزیهناپذیر تا سال 2010 میلادی رای دادند.
بعلاوه ایالت غربی «ماهاراشترای» هند در سال 2005 میلادی با ادعای این که این کیسههای پلاستیکی سبب انسداد مجاری فاضلاب و وقوع سیل در هنگام بارانهای موسمی میشوند، تولید و خرید و فروش کیسههای پلاستیکی را ممنوع کرد.
ایالتهای دیگر این کشور نیز برای جلوگیری از آلودگی محیط زیست و مرگ و میر دامها استفاده از کیسههای پلاستیکی فوق نازک را ممنوع کردهاند.
ایشان در ادامه اظهار داشت:در سال 90 میلادی، ایرلند قانون مالیات بر کیسههای پلاستیکی را وضع کرد که این قانون تا 90 درصد مصرف کیسههای پلاستیکی را در این کشور کاهش داد. در ایتالیا نیز استفاده از کیسههای پلاستیکی در سال 2010 میلادی ممنوع شد
در سال 2003 میلادی نیز دولت تایوان، توزیع کیسههای پلاستیکی رایگان در فروشگاهها و مراکز خرید را ممنوع کرد.
ضمن اینکه استفاده از ظروف یکبار مصرف در رستورانهای این کشور نیز ممنوع شد و حتی بسیاری از فروشگاهها از افرادی که کیسههای خرید خود را به همراه نمیآورند جریمه نقدی دریافت میکردند
در ایالات متحده آمریکا نیز در سال 2008 میلادی، سانفرانسیسکو اولین و تنها شهر این کشور بود که استفاده از کیسههای پلاستیکی را ممنوع کرد. البته این ممنوعیتها تنها محدود به فروشگاههای بزرگ میشد.
بعلاوه شهرهای دیگری که استفاده از کیسههای پلاستیکی را منع کردهاند شامل «مکزیکوسیتی»، «کارولینای شمالی» و «پورتلند» در آمریکا و همچنین «دهلی نو»، «بمبئی»، «کاروار»، «تیرومالا»، «واسکو»، «راجستان» و «رانگون» در هند و شهر «سیدنی» و 12 شهر دیگر در استرالیا هستند.
در کشورهایی نظیر ایتالیا، بلژیک و ایرلند نیز به دنبال وضع مالیات، استفاده از کیسههای پلاستیکی 94 درصد کاهش یافته است.
در سوئیس، آلمان و هلند نیز برای استفاده از کیسههای پلاستیکی مالیات وضع شده است.
ممنوعیت استفاده از کیسههای پلاستیکی در اروپا و پایان دور انداختن آنها
گلستانی خاطرنشان کرد:کمیسیون اروپا اعلام کرده است که نیمی از پسماندهای تولیدی در اروپا دفن میشوند و این روند باید به دلیل وجود ترکیبات بسیار سمی که سلامت خاک، آب و در نهایت سلامت انسان را به خطر میاندازد، متوقف شود. در این میان بازیافت و استفاده مجدد از پلاستیک یکی از راههای مهم برای عدم استفاده از منابع بکر است.
در اجلاس سال 2011 میلادی کمیسیون اروپا نیز بیش از 70 درصد اعضا در زمینه منع استفاده از کیسههای پلاستیکی در سراسر اروپا به توافق رسیدند.
گروههای حافظ محیط زیست نیز این کمیسیون را ملزم کردند در پاسخ به مباحثات انجام گرفته، ممنوعیت سراسری استفاده از کیسههای پلاستیکی را در اروپا وضع کنند. اگرچه تاکنون این اتفاق نیفتاده اما برخی از کشورها به آن عمل کردهاند
شهرداری اهواز هنوز سیستم جمع آوری زباله را تفکیک ننموده است