عاشور سواری : حذف اعتبار 3 میلیارد ریالی بین الحرمین یک پیشنهاد بود که در صحن رسمی شورای شهر اهواز مطرح و با اکثریت آرا به تصویب رسید، این اعتبار پس از تبادل نظر و اخذ تصمیم اعضای شورا مجددا در بخش فرهنگی اجتماعی هزینه خواهد شد.
اشاره:در دومین سال از شروع فعالیت شورای اسلامی چهارم کلانشهر اهواز و برای دومین بار متوالی ریاست کمیسیون برنامه ریزی و بودجه را بر عهده دارد که از جمله کمیسیون های فعال و پر تکاپوی شورای اسلامی کلانشهر اهواز محسوب می شود، گفت و گو با عاشور سواری پور در خصوص بودجه سال آتی شهرداری کلانشهر اهواز و اصلاحات و حذفیات آن را با هم می خوانیم: *آیا گزارش تفریغ بودجه سال 92 به شورای اسلامی کلانشهر اهواز تحویل داده شده است؟ سواری پور: بله، در نیمه دوم اسفندماه سال جاری گزارش تفریغ بودجه سال 92 شهرداری کلانشهر اهواز به کمیسیون برنامه ریزی و بودجه شورای اسلامی کلانشهر اهواز وصول شد و کمیسیون در نخستین نشست پس از وصول این گزارش، نسبت به بررسی صورت حساب های مالی و هزینه کرد و درآمد و سایر موارد مندرج شده در گزارش تفریغ بودجه سال 92 تا تاریخ بیست و نهم اسفندماه همان سال اقدام نمود و این گزارش همچنان در حال بررسی و حسابرسی است.
*با رشد 10 درصدی اعتبارات عمرانی در بودجه سال آینده شاهد چه تغییری در این عرصه خواهیم بود؟ سواری پور: گفته می شود 70 درصد بودجه را فعالیت های عمرانی و 30 درصد مابقی را هزینه های جاری به خود اختصاص می دهند اما من قصد دارم این ادعا را رد کنم! بر اساس آنچه تاکنون در نشست های کمیسیون برنامه ریزی و بودجه بررسی و ارزیابی نموده ایم می توان گفت با توجه به عدم پرداخت به موقع مطالبات پیمانکاران که رقم قابل توجهی است به این خروجی رسیده ایم که در بودجه نسبت 70 درصد اعتبارات عمرانی نسبت به جاری رعایت نشده است، بر همین اساس کمیسیون برنامه ریزی و بودجه تبصره ای مبنی بر الزام رعایت سهم 60 درصدی اعتبارات عمرانی را به بودجه تقدیمی شهرداری کلانشهر اهواز الحاق نمود که مسئولیت پایبندی به این تبصره به طور مستقیم متوجه شهردار محترم کلانشهر اهواز و مدیریت امور مالی شهرداری اهواز خواهد بود.
*در بودجه مصوب شده سال آینده تغییر رویکرد یا افزایشی در بخش درآمدهای شهرداری کلانشهر اهواز پیش بینی شده است؟ سواری پور: درآمدها یا منابع معمولا از محل اعتبارات داخلی مانند قطار شهری، تملک دارایی ها، عوارض نفت و تسهیلات سرمایه گذاری فراهم می شوند اما در پاسخ به پرسش شما باید گفت در 23 نشست مستمری که کمیسیون برنامه ریزی و بودجه شورای اسلامی کلانشهر اهواز به منظور بررسی بودجه تقدیمی شهرداری کلانشهر اهواز برگزار نمود اعضای این کمیسیون به اتفاق نظری مبنی بر واریز عوارض حذف پارکینگ در یک حساب جداگانه به منظور احداث پارکینگ رسیدند، با استناد به اعلام معاونت مشارکت های اقتصادی و سرمایه گذاری شهرداری کلانشهر اهواز با اخذ مجوز از شورای اسلامی کلانشهر اهواز و بانک مرکزی فروش اوراق مشارکت نیز در سال آینده استارت خواهد خورد.
*پروژه ای تحت عنوان سرمایه گذاری عمومی در بودجه لحاظ شده است؟ سواری پور: بله، شهرداری کلانشهر اهواز در سال آینده قرارداد مشارکتی با محوریت احداث هتل، مجتمع تجاری، هایپر مارکت و پارکینگ تجاری با ستاد اجرای فرامین امام " ره" منعقد خواهد نمود.
*در سال 94 برون سپاری به بخش خصوصی توسط شهرداری صورت خواهد گرفت؟سواری پور: در بخش برون سپاری و یا به طور کل مشارکت با بخش خصوصی به چند پروژه می توان اشاره نمود مانند کشتارگاه صنعتی که با اجاره بهایی معادل ماهانه 810 میلیون ریال طی قراردادی 10 ساله به بخش خصوصی واگذار شد، پارک آبی که نخستین پروژه مشارکتی شهرداری در سال نود به شمار می رود نیز با اجاره بهایی معادل ماهانه 60 میلیون ریال طی قراردادی 10 ساله به بخش خصوصی واگذار شد، همچنین با مشارکت بانک شهر و کمیسیون برنامه ریزی و بودجه شورای اسلامی کلانشهر اهواز اخذ وام در راستای خرید و تجهیز ناوگان اتوبوسرانی به 15 دستگاه اتوبوس بی آر تی BRT به تصویب رسید.
*آیا افزایش یا کاهش در لایحه بودجه توسط کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی کلانشهر اهواز صورت گرفته است؟ سواری پور: افزایش یا کاهش بودجه یکی از راهکارها و راهبردهایی است که به ما اختیار هدایت منابع را در مسیر مصارف مفید و مثمر ثمرتر می دهد به طور مثال در اربعین سال جاری شهرداری کلانشهر اهواز اعتباری معادل 1 میلیارد ریال به منظور ایجاد امکانات و تسهیلات رفاهی و خدماتی برای زائران اربعین اختصاص داد که در سال آینده این اعتبار به 2 میلیارد ریال افزایش می یابد، افزایش حق مسکن پرسنل شهرداری نیز یکی دیگر از مصوبات کمیسیون برنامه ریزی و بودجه شورای اسلامی کلانشهر اهواز بوده است که بر مبنای این مصوبه ماهانه به پرسنل دارای مدرک تحصیلی زیر دیپلم و دیپلم 500 هزار ریال، کاردانی 750 هزار ریال، کارشناسی 900 هزار ریال، کارشناسی ارشد و بالاتر 1 میلیون ریال از محل هزینه های رفاهی پرسنل پرداخت خواهد شد، اعطای مجوز به شهرداری در راستای راه اندازی صندوق ذخیره کارکنان شهرداری و واریز ماهانه مبلغ 250 هزار ریال کمک بلاعوض به حساب پرسنل از محل هزینه های رفاهی نیز از دیگر مصوبات کمیسیون برنامه ریزی و بودجه محسوب می شود.
*با حذف اعتبار اختصاص داده شده به مراسم بین الحرمین این اعتبار در کجا هزینه خواهد شد؟ سواری پور: حذف اعتبار 3 میلیارد ریالی بین الحرمین یک پیشنهاد بود که در صحن رسمی شورای اسلامی کلانشهر اهواز مطرح و با اکثریت آرا به تصویب رسید، این اعتبار پس از تبادل نظر و اخذ تصمیم اعضای شورای اسلامی کلانشهر اهواز مجددا در بخش فرهنگی اجتماعی هزینه خواهد شد.
*پروژه های شاخص عمرانی که در سال آینده به مرحله کلنگ زنی یا تکمیل و بهره برداری خواهد رسید چه پروژه هایی هستند؟ سواری پور: عملیات احداث تالار 3 هزار نفری برای پرسنل شهرداری کلانشهر اهواز، عملیات احداث تقاطع غیر همسطح میدان شهید بندر طی مدت زمانی 2 ساله ، احداث خانه سلامت و سرای محلات در مناطق 7 گانه شهرداری کلانشهر اهواز، ایجاد پل های مکانیزه عابر پیاده در بعضی از مناطق بر اساس نیازسنجی از جمله پروژه هایی هستند که در سال 94 به مرحله کلنگ زنی خواهند رسید و زیرگذر شریعتی، روگذر جواد الائمه، تکمیل سرای محلات در مناطقی مانند کوی جمهوری و کیان شهر نیز از پروژه هایی به شمار می روند که در سال 94 تکمیل خواهند شد.
*پیام نوروزی شما به شهروندان کلانشهر اهواز:سواری پور: فرا رسیدن عید نوروز؛ عید باستانی ایران زمین را به ملت غیور ایران و به ویژه شهروندان شریف اهواز تبریک و تهنیت عرض می نمایم، سال آینده را سالی مملو از خیر و برکت برای تمامی مردم کشورم آرزو نموده و امیدوارم میزبان خوبی برای مهمانان نوروزی و زائران راهیان نور باشیم.
همچنین ضمن تشکر و قدردانی از زحمات پرسنل خدوم و زحمتکش شهرداری کلانشهر اهواز و شهردار این کلانشهر، به معاونت خدمات شهری شهرداری کلانشهر اهواز و معاونان خدمات شهری شهرداری های مناطق 7 گانه شهرداری کلانشهر اهواز توصیه می کنم نسبت به پاکسازی معابر و ایجاد فضایی مفرح و نشاط آفرین برای شهروندان اهواز و مهمانان نوروزی اقدام نمایند.
رانش کوه در منطقه شلا و دشت گل، در شمال شرق خوزستان راه ارتباطی 24روستا را در منطقه میانی کوه های بختیاری قطع و موجب خسارات فراوان به اهالی وآثارتاریخی منطقه شد.
در پی بارندگی های چند روز اخیر و رانش کوه در منطقه شلا و دشتگل از توابع بخش اندیکا، جاده ارتباطی 24 روستا قطع وبه خانه های روستاییو عشایری باغات و مزارع و احشام مردم تلفات بسیاری وارد شد.
محمدرضا مردانی، عضو نظام صنفی کشاورزان اندیکا و فعال اجتماعی منطقه میان کوه بختیاری با اعلام این مطلب به خبرگزاری ایبنا گفت: بارندگی شدید روزهای اخیر و رانش کوه موجب قطع راه ارتباطی این منطقه با دنیای خارج شده است و علاوه بر مردم منطقه 8 خانوار گردشگری که از نقاط مختلف کشور جهت استفاده از جاذبه های دیدنی «شلا» در ایام نوروز به منطقه آمده بودند را نیز در محاصره قرار داد، که هم اکنون با همیاری اهالی در روستای «تنگ جولان» اسکان داده شده اند.
مردانی با ابراز گلایه از عدم انعکاس خبر ریزش کوه و سیل در منطقه شلا توسط مسئولین شهرستان مسجدسلیمان گفت: سیل اخیر موجب وارد آمدن خسارات زیادی به خانوارهای عشایری، خانه های روستاییان، مزارع، احشام و باغات آنها شده است وتاکنون تلفات 128 راس دام سبک و سنگین ونابودی 2256کندوی زنبور عسل وصدها هکتار از اراضی وباغات شناسایی شده است.
محمدرضا مردانی افزود از دوم فروردین(زمان بروزحادثه) تا کنون جاده منطقه مذکور قطع می باشد و به جز اعزام یکدستگاه بیل مکانیکی از جانب شرکت نفت مسجدسلیمان ارگانهای دیگر نظیر فرمانداری اندیکا، هلال احمر، استانداری ویا سایر نهادها هیچگونه اقدامی انجام نداده اند.
وی با بیان اینکه منطقه محروم «شلا» شامل روستاهای بهرام آباد36باخانوار، شیخ احمد30خانوار، تنگ جولان32خانوار، قریه نصیر24خانوار آب پینه24خانوار بَردگپ13خانوار،پاتوف نگین9خانوار،در انار12خانوار،گنج آباد14خانوار، محمودآباد گمار12خانوار،تَحدِکَوو12خانوار، ،شیخ فردین6خانوار،احمدآباد8خانوار،کُنگورون15خانوار،پای ره24خانوار، تَحدِپرزین8خانوار، دره پیر15خانوار ،پافِچ9خانوار، ،الگاسه9خانوار،تحدِپیرعباس12خانوار،بُن اوآتیمور8خانوار، کَووآباد7خانوار، و و همچنین صدها خانوار عشایری می باشد که ، علی رغم نزدیکی به نیروگاه و دریاچه سد شهید عباسپور هنوز از نعمت آب آشامیدنی و برق بی بهره بوده و در مدارس کپری درس می خوانند، خواستار توجه استانداری خوزستان به وضعیت این منطقه کوهستانی و دور افتاده شد .
سامان فرجی فعال اجتماعی خوزستان نیز با اعلام اینکه سیل اخیر علاوه بر خسارات فراوان به اهالی «شلا» موجب ویرانی بخشی از ارگ باستانی «آرُخ» که از جاذبه های باستانی منطقه و مربوط به دوره ی الیمائیدها می باشد شده استگفت، منطقه «شلا» که درصورت توجه می توانست به یکی از بی نظیرترین مناطق گردشگری ایران تبدیل گردد به دلیل نبود راه های مناسب و عدم توجه مسئولین شهرستان مسجدسلیمان به یکی از نقاط اوج فقر ومحرومیت در کشور تبدیل شده است، بطوریکه هم اکنون صد درصد مردم منطقه «شلا» زیر خط فقر زندگی می کنند و همانگونه که هم اکنون پس از گذشت 5روز از بروز سیل و رانش کوه، هیچ ارگان خدمات رسان یا مسئولی که اقدام موثری از او سر بزند به «شلا» نیامده است، سالهاست این منطقه فراموش شده که توسط سد شهیدعباسپور و کوه های بلند در محاصره قرار گرفته ازنبود نخستین امکانات رفاهی نظیر جاده و آب آشامیدنی - مدرسه استاندارد و خانه بهداشت در رنج است و بی توجهی مسئولین محلی و وزارت نیرو به این منطقه اعجاب انگیز است.