شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۲۴۱۷۳
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۹
انصارالله پیش از حمله عربستان به یمن، 50 درصد کشور را در اختیار داشت و امروز 90 در صد آن را تحت کنترل خود در آورده است.حملات هوایی علیه یمن دستاورد و نتایج سیاسی نداشته است و ائتلاف علیه این کشور نیز در سطح سیاسی آسیب پذیر و ضعیف است به اضافه اینکه هدف راهبرد انصار الله ایجاد بی ثباتی در باب المندب نیست.

جانشین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران گفت: ارتش عربستان تجربه جنگ ندارد و از ساختارهای محدود برخوردار است اما انصارالله دارای توان موشکی و توان زرهی و از آتش توپخانه برخوردار است.

به گزارش «تابناک»، سردار سرتیپ «حسین سلامی» جانشین فرمانده کل سپاه فاش کرد که انصار الله توانمندی موشک های دور برد را در اختیار دارد و یمنی ها می تواند به سرعت وارد شهرهای سعوی شوند.

جانشین فرمانده کل با بیان اینکه انصار الله توانمندی موشک های دور برد را در اختیار دارد و یمنی ها به سرعت می توانند به سرعت وارد شهرهای سعوی شوند، افزود: جنگ علیه یمن چشم اندازهای طولانی دارد و عربستان وارد باتلاقی خواهد شد که در آن غرق می شود.

وی در گفت وگو برنامه « سخن 2015»  شبکه المیادین اظهار داشت: گزینه های متعددی در یمن برای رویارویی با عربستان وجود دارد وچه بسا عربستان با حمله به یمن در صدد سرپوش گذاشتن بر بحران های داخلی است.

ارتش عربستان، سنتی و فاقد مهارت است

سلامی با اشاره به اینکه جنگ علیه یمن منطقه را به سمت آشفتگی و اختلال امنیتی در سطح منطقه ای سوق می دهد، افزود: ارتش عربستان ارتشی سنتی و فاقد مهارت است و حمله آن به یمن از چهره واقعی عربستان پرده برداشت.

وی یادآور شد که انصارالله پیش از حمله عربستان به یمن، 50 درصد کشور را در اختیار داشت  و امروز 90 در صد آن را تحت کنترل خود در آورده است.

جانشین فرمانده سپاه در ادامه گفت: حملات هوایی علیه یمن دستاورد و نتایج سیاسی نداشته است و ائتلاف علیه این کشور نیز در سطح سیاسی آسیب پذیر و ضعیف است به اضافه اینکه هدف راهبرد انصار الله ایجاد بی ثباتی در باب المندب نیست.

نیروی دریایی ایران آماده واکنش به هر گونه اشتباه است

سردار سلامی تاکید کرد ایران توان دریایی دارد که می تواند در صورتی که کسی در محاسبات راهبردی خود با آن به خطا برود، واکنش نشان دهد.

وی افزود: به هیچ کس اجازه نخواهیم داد به کشتی ها ما در دریای سرخ تعرض کند و  به آن با قدرت پاسخ خواهیم داد».

سردار سلامی همچنین با تاکید بر اینکه حوادث جاری یمن ناشی از شکست های راهبردهای آمریکا در منطقه است، متوسل شدن عربستان به جنگ زمینی در یمن را بعید دانسته و گفت: با توجه به اینکه عربستان ارتش سنتی در اختیار دارد که در برابر یگان های کوچک ارتش یمن و و نیز مقاومت مردمی شکست خواهد خورد، متوسل شدن به جنگ زمینی در یمن بعید به نظر می رسد.

سردار سلامی در بخش دیگری از این گفت وگو با اشاره به اوضاع عراق، تصریح کرد: ارتش و نیروهای دفاع مردمی عراق همچنان عزم خود را برای  آزادی موصل جزم کرده اند و در حال پیشروی هستند.

وی در مورد مذاکرات هسته ای با گروه 1+5 اظهار داشت: باید بلافاصله پس از امضای توافق هسته ای، تحریم ها علیه ایران لغو شود.

سردار سلامی همچنین تاکید کرد که تهران اجازه نخواهد داد که بازرسان بین المللی وارد مراکز سامانه ای دفاعی آن شوند.

وی فاش کرد که تهران هنگامی که موشک های اس-300 از روسیه دریافت نکرده بود، سامانه دفاعی هوایی ویژه ای را تولید کرد.

سردار سلامی همچنین اظهار داشت:  شورای امنیت سازمان ملل از ابرقدرت ها علیه مستضعفان حمایت می کند و ایران بین شیعه و سنی تفاوتی قائل نیست و از مقاومت در فلسطین حمایت کرده  و تاکید درا که جهاد باید به سمت آزادی فلسطین در حرکت باشد.

وی همچنین تصریح کرد که در اتهام زنی علیه ایران مفهوم دوست و دشمن به هم آمیخته شده است.

                                              متن کامل این مصاحبه در زیر در اختیار کاربران قرار می‌گیرد

متاسفانه جهان اسلام و بویژه جهان عرب شاهد شکل گیری یکی از مقاطع تاریخ خود است. هجوم نظامی بی دلیل و بدون توجیه رژیم آل سعود به یمن و تشکیل یک ائتلاف عربی برای حمله به یک کشور مظلوم و مستضعف جزء ناگوارترین حوادث تاریخ اسلام است. این تاسف برانگیز است که یک کشور عرب محوریت تهاجم به یک کشور عرب مسلمان دیگر را به عهده بگیرد. شاید افکار عمومی برای حال حاضر، آینده و تاریخ قضاوت سختی را در مورد این اقدام انجام می دهند.

وی خاطرنشان کرد: ریشه ها، اهداف و انگیزه های این اقدام تاثر برانگیز عموماً به حوادثی مربوط می شود که در برهه اخیر در جهان اسلام رخ داده است. نتایج حاصل از حوادث سال های اخیر از جمله نتایج حاصل از بیداری اسلامی در این زمینه موثر بوده است. همچنین بن بست های ایجاد شده و ناکامی های بوجود آمده در سال های اخیر در سیاست ها و راهبردهای آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه نیز در مسئله حمله به یمن موثر بوده است.

شما به خوبی می دانید آمریکایی ها سال هاست به دنبال ایجاد یک خاورمیانه جدید هستند و به دنبال آن هستند که یک نظم جدید در منطقه خاورمیانه بوجود آورند اما با وجود همه این ها آمریکایی ها در همه اتفاقاتی که در خاورمیانه رخ داده با ناکامی و بن بست مواجه شده اند و نتوانسته اند از شکست رژیم صهیونیستی در چهار جنگ با حزب الله و گروه های جهادی فلسطینی جلوگیری کنند. آن ها نتوانستند نقشه راه امنیت رژیم صهیونیستی را پیاده کنند. آن ها نتوانستند نظام بشار اسد را به عنوان حلقه محوری مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی ساقط کنند. آن ها نتوانستند در عراق نظم سیاسی مورد نظرشان را برقرار کنند.

این ناکامی های آمریکا و شکست های رژیم صهیونیستی موجب شکل گیری یک سیاست جدیدی برای ادامه کار می شود. یک نقطه تقاطع بین راهبرد آل سعود و راهبرد آمریکا ساخته می شود و آن این است که آمریکایی ها به جای اینکه مستقیم به تحولات منطقه بپردازند و مداخله هایشان را به صورت مستقیم انجام دهند به دلیل پرهیز از هزینه از خود رژیم های متحدشان در منطقه استفاده می کنند. بنابراین آنچه در یمن اتفاق افتاده است محصول مجموعه ای از شکست های سیاسی است محصول بن بست های سیاسی است که هم در سیاست و راهبردهای آمریکا بوجود آمده و هم در سیاست ها و راهبردهای رژیم آل سعود.

وی افزود: در بخشی از این راهبردها این دو نظام با هم مشترک هستند. مثلاً در موضوع سوریه هم رژیم صهیونیستی و هم آمریکا به دنبال سرنگونی نظام بشار اسد بودند. در مورد عراق نیز سعودی ها و آمریکایی ها منافع مشترکی در ایجاد رژیمی که متمایل به آمریکا و سعودی باشد دنبال می کردند. در بحرین آمریکایی ها و سعودی ها دارای اهداف مشترکی بودند. در یمن آمریکایی ها و سعودی ها دارای اهداف مشترکی بودند و آن هم اینکه یک نظام سیاسی همسو با رژیم سعودی و آمریکا سرکار بیاید. بنابراین وقتی آن ها در این راهبردهای همسو و مشترک با ناکامی و شکست مواجه می شوند مجبور می شوند یک راهبرد خاص را اتخاذ کنند اما در پشت این اشتراک در راهبرد ها و سیاست ها یک تفاوت هایی هم وجود دارد. قطعاً رژیم آل سعود اهداف خاص خودش را از این مسئله دنبال می کند. به نظر ما رژیم سعودی بر اساس یک علاقه تاریخی برای یک انبساط ژئو پولتیک و برای اینکه سلطه طلبی خود را بر اعراب اثبات کند و نقش مرکز ثقل جهان عرب را ایفا کند دست به این کارها می زند.

سردار سرتیپ حسین سلامی گفت: رژیم آل سعود به دنبال این است که نقش فرماندهی عملیاتی را به عهده بگیرد و بعد این فرمانده عملیاتی را به یک محور راهبردی در منطقه تبدیل کند و خود را به عنوان یک نظام پیشتاز در جهان عرب معرفی کند. برای اینکه این اتفاق بیافتد عربستان نیاز دارد یک تهدید تصنعی و مجازی را بسازد. رژیم آل سعود نیاز دارد به یک احساس مشترک از تهدید مجازی را به یک احساس از تهدید واقعی تبدیل کند. عربستان ایران را به عنوان این نقطه احساس مشترک معرفی می کند. اما این ائتلاف ضعیف و شکننده است. این ائتلاف یک ائتلاف روی کاغذ است. در سطح میدانی این ائتلاف هنوز یک شکل جدی به خود نگرفته است. فقط در سطح سیاسی به صورت ضعیف به عنوان ائتلاف مطرح شده است. با این حال یک واقعیت وجود دارد و آن هم این است که ایران هرگز در رفتارهای سیاست خارجی خود هیچ گونه چشم داشتی به هیچ یک از نقاط دنیای اسلام نداشته است. تاریخ ما این واقعیت ها را نشان داده است.

برای رژیم آل سعود حملات هوایی به یمن هیچ گونه نتیجه سیاسی مثبتی را به دنبال نخواهد داشت. تنها دستاوردی که این عملیات برای سعودی ها داشته است این است که پرده را از روی واقعی سعودی ها به کنار زده است و از نظر افکار عمومی جهان اسلام یک نفرت شدیدی از رژیم آل سعود شکل گرفته است. زیرا حملات هوایی تنها تاثیری که داشته تخریب زیر ساخت های اساسی ملت یمن بوده است. سعودی ها زیرساخت ها و منازل مسکونی ملتی را که در فقر به سر می برد و مستضعف است هدف قرار دادند.

نتیجه حمله رژیم سعودی به یمن این شده است که انصارالله که تا قبل از آغاز این تهاجم پنجاه درصد از یمن را در کنترل خود داشتند هم اکنون انصار الله از لحاظ قوای نظامی و نبردهای داخلی توانسته است بر نود درصد از سرزمین یمن مسلط باشد. انصارالله توانسته است نیروهای القاعده و تکفیری که امروز به نیابت از رژیم سعودی می جنگند در تنگنا های جدی قرار دهد.

امروز حدود یک میلیون نفر از مردم یمن ثبت نام کرده اند تا تسلیح و سازماندهی شوند. همه شهرها و روستاهای یمن آماده دفاع می شوند و از شور زیادی برای دفاع از کشورشان برخوردار هستند.

از آنجا که نیروهای انصار الله از راهبرد جنگ های نامنظم پیروی می کنند از وضع خوبی برخوردارند . نیروهای انصار الله از تاکتیک ها و عملیات های غیرمنظم استفاده می کنند و دارای ساختاری با ارکان معین نیستند که بشود از طریق حملات هوایی از کار انداخت. آن ها در سراسر یمن حضور دارند و در واقع یک ارتش توزیع شده در همه یمن هستند که به شکل پراکنده و در یک جغرافیای بسیار بزرگ مستقر شده اند و این حملات هوایی رژیم سعودی هرچند بسیار پرحجم باشد قادر نیست تاثیر تعیین کننده و راهبردی بر توان رزمی کمیته های مردمی و انصارالله و ارتش یمن داشته باشد. انگیزه و روحیه ای که مردم یمن برای دفاع از کشورشان دارند باعث شده است انصار الله و ارتش یمن به شدت به دفاع از کشورشان برخیزند.

در جاهایی که تحت کنترل انصار الله و ارتش یمن است همه مردم قابلیت بسیج نظامی علیه هر تهاجمی را پیدا کرده اند و این نشان دهنده این است که یک قدرت بی پایانی شکل گرفته است.

جنگ یمن طولانی خواهد بود

شما اگر به تاریخ یمن مراجعه کنید حس جنگجویی و قدرت مقاومت در برابر ارتش عثمانی، در برابر ارتش مصر در سال 1962در مقابل اشغالگری بریتانیا می بینید. بر اساس یک تحلیل نظامی هم از جنبه عملیاتی و همه از جنبه سیاسی به نظر می رسد این جنگ به جنگی طولانی مدت تبدیل شود. این جنگ جنگی نیست که به سرعت پایان یابد. به نظر می رسد سعودی ها با مداخله در یمن، وارد باتلاقی شده اند که امکان خروج از آن از طریق نظامی وجود ندارد. مگر اینکه آن ها عملیات را قطع کرده و به فرایند های سیاسی روی بیاورند. ارتش عربستان سعودی ظرفیت تهاجمی نظامی به یمن را ندارد. زیرا یمن از جغرافیای بسیار پیچیده ای برخوردار است و ساختار دفاعی یمن یک ساختار خاص است به گونه ای که نیروهای مردمی و ارتش یمن همه این سرزمین را به کانون جوشانی از مقاومت تبدیل کرده اند.

ارتش عربستان تجربه جنگ را ندارد

ارتش عربستان یک ارتش کلاسیک و متکی بر تجهیزات مدرن است. این ارتش تجربه جنگ ندارد و از ساختارهای محدود برخوردار است و اگر روی زمین بخواهد حرکت کند در مقابل حرکات متعدد گروه های کوچک اما کارامد و با تجربه و با انگیزه یمنی متحمل تلفات بسیار بالایی می شود مگر اینکه ارتش های دیگری به عربستان بپیوندند و سعودی ها مزدورانی از دیگر کشورها به عنوان نیروهای میدانی بکاربگیرند که این موضوع هم پیامدهای بسیار خطرناکی برای خود سعودی ها و سایر نظام هایی که در منطقه وجود دارند به همراه خواهد داشت. زیرا اساساً نظم امنیتی امروز در منطقه به هم خورده است و سیستم امنیتی دچار بحران و چالش شده است. تا قبل از حمله سعودی ها نظام امنیت داخلی یمن دچار مشکل بود اما سیستم امنیتی منطقه دارای تعادل بود اما امروز تعادل امنیتی به هم ریخته است. وقتی یک منطقه از تعادل امنیتی خارج می شود نقطه توقف آن معلوم نیست. یعنی معلوم نیست این جنگ کی متوقف می شود. معلوم نیست ابعاد جغرافیایی این جنگ تا کجا امتداد پیدا می کند.

جانشین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تاکید کرد: گروه هایی که به عنوان گروه های تکفیری در این سرزمین ها حضور دارند مرزهای جغرافیایی را به رسمت نمی شناسند. آن ها پدیده های سیال و روانی هستند که مثل آب در همه نقاط جاری می شوند و حرکت می کنند.

سردار سلامی در پاسخ به این پرسش که اگر جنگ یمن گسترش یافته و به صورت یک جنگ منطقه ای درآید، آیا شما آماده ورود به این جنگ هستید؟ گفتید: ما اساساً دارای یک قدرت دفاعی و امنیتی بسیار نیرومندی هستیم. ما متکی بر تجربیات بسیار بزرگی هستیم که از نبرد هشت ساله ما به دست آمده است. اساساً ما با فرض اینکه با بزرگ ترین قدرت های جهانی درگیر می شویم و در کنار آن با تهدیدهایی از این دست از مرزهای شرقی، غربی یا جنوبی و شمالی روبرو می شویم بنابراین ما از گذشته بسیار دور به این مسئله توجه داشته ایم که احتمال دارد ما با چالش های امنیتی و تهدیدهای قدرت های بزرگ بشویم یا حتی با تهدیدهای گروه هایی از جنس گروه های تکفیری بشویم. بنابراین سیستم دفاعی ما برای کنترل چنین چالش هایی آماده است.

مسلماً انصار الله درباره حملات سعودی ها دست بسته نخواهد بود

انتخاب های یمن برای مبارزه با تجاوز عربستان بسیار زیاد است انصار الله توان حمله به نیروی دریایی سعودی و مقابله با حمله زمینی سعودی ها را دارند. آن ها توان استفاده از موشک های دوربرد را دارند. انصارالله دارای توان موشکی و توان زرهی هستند و از آتش توپخانه برخوردار هستند. آن ها در منطقه تقریباً از یک ارتش قدرتمند برخوردار هستند.

اینکه انصار چه وقت حملات زمینی خود را علیه نیروهای زمینی سعودی آغاز خواهد کرد بستگی به راهبردها و تدابیر عملیاتی و تاکتیکی آن ها را دارد. به نظر می رسد آن ها فعلاً دنبال این هستند که تا حد ممکن دامنه این جنگ را گسترش ندهند و جنگ را در همین سطحی که اکنون هستند نگه دارند تا امکان دستیابی به فرایند های سیاسی فراهم شود. اما اگر حملات عربستان به همینطور ادامه پیدا کند مطمئناً آن ها با حمله به نیروی زمینی ارتش عربستان و ورود به خاک سعودی به حملات عربستانی ها واکنش نشان می دهند. مسلماً انصار الله درباره حملات سعودی ها دست بسته نخواهد بود.

انصار الله از نجابت و شکیبایی بسیار زیادی برخوردارند که هنوز سیستم امنیت داخلی عربستان را مورد تاثیر خود قرار ندادند اما آن ها به سبب داشتن مرزهای طولانی که با عربستان دارند. می توانند وارد عربستان شوند و به سرعت به شهرهای عربستان برسند. همه این گزینه ها برای انصار الله وجود دارد. انصارالله هنوز تصمیم نگرفته است از این گزینه ها استفاده کند زیرا علاقمند است تا حد ممکن جنگ را محدود نگه دارد. اما اگر عربستانی ها بر ادامه جنگ پافشاری کنند یا اینکه به جنگ جنبه زمینی بدهند مطمئناً یمنی ها از تمامی گزینه های خود استفاده می کنند. آیا عربستان می تواند هزار و پانصد کیلومتر مرز زمینی مشترکی را که با یمن دارد ببندد. آیا اصلاً همه ارتش های ائتلاف هم شرکت کنند و نیروهای زمینی خود را وارد نبرد کنند و یک دیوار گوشتی را در مرز شکل دهند آیا قادر به جلوگیری از نفوذ یمنی ها هستند. آیا اساساً عملیات زمینی توسط نیروهای ائتلاف در آن سرزمین خشن، سخت و پیچیده که توانسته چندین ارتش بزرگ جهان را در خودش هضم کند امکان پذیر است. من مطمئنم اگر جنگ ادامه پیدا کند انصار الله از گزینه هایی که پیش رو دارند استفاده خواهند کرد.

انصار الله نیازی به حمایت تسلیحاتی و آموزش ایران ندارد

اینکه گفته می شود ما نیروهای انصار الله را آموزش داده ایم و از آن ها حمایت تسلیحاتی به عمل آورده ایم واقعیت ندارد. اصلاً انصار الله نیازی به این چیزها ندارد. انصار الله در کنار یک ارتش با ده ها سال قدمت قرار دارد. ارتش یمن ظرفیت های آموزشی بالایی دارد. از این رو نیازی ندارد که ما به آن ها آموزش بدهیم. بنابراین این مطالب اتهامات واهی است. آن ها با اینگونه افتراها می خواهند ما را به عنوان عامل ایجاد ناامنی در منطقه معرفی کنند. شیخ السدیسی امام جمعه مسجد الحرام دو هفته پیش در نماز جمعه گفته است جنگ در یمن جنگ بین شیعه و سنی است. جنگ بین ما و ایران و شیعه است. او مطرح می کند که ما باید از سیاست صلاح الدین ایوبی پیروی کنیم و اول شیعیان را بکشیم و بعد سراغ یهودیان برویم. وی اشاره می کند ما قصد داریم شیعیان را ریشه کن کنیم و بعد به یهودیان بپردازیم. این افراد بین دوستان و دشمنان جهان اسلام جا به جایی ایجاد می کنند. آن ها جای اسرائیل و یهود که در طراز دشمنان بوده و ایران مسلمانی که همه صحنه ها از مسلمانان چه شیعه و چه سنی در مقابل کفار در مقابل یهود و نصارا دفاع کرده است جابه جا می کنند و این اتهام ها را به ایران وارد می کنند. در جریان احیاء نهضت فلسطین چه کسی گروه های جهادی فلسطینی را که هیچ یک از آن ها شیعه نیستند تقویت و آن ها را مسلح کرد تا بتوانند در برابر تهاجم رژیم صهیونیستی اینچنین شجاعانه مقاومت کنند و برگ های افتخار زرینی در تاریخ اسلام و جهان عرب ثبت کنند.

آن هایی که ما را متهم می کنند به اینکه ما شیعه هستیم و ضد اهل تسنن هستیم بگویند که آیا یک فشنگ، یک گلوله کوچک به فلسطینی ها داده اند؟ در حالی که ما در اختیار گروه های مقاومت همچنان حزب الله لبنان و گروه های جهادی فلسطین صدها هزار موشک قرار داده ایم. ما از ملت بوسنی در حالی حمایت کردیم که همه آن ها سنی بودند. ما از ملت سوریه حمایت کردیم در حالی که اکثریت ملت سوریه اهل تسنن هستند. ما در جریان حمله شوروی به افغانستان از افغان ها در برابر شوروی حمایت کردیم در حالی که اکثر افغان ها سنی هستند. ما هم اکنون هم از ملت یمن حمایت می کنیم در حالی که اکثریت ملت یمن سنی هستند. آیا این شیعیانی که در یمن هستند آسیبی به عربستان رسانده اند. آیا به یکی از کشورهای همسایه یا منطقه آسیبی وارد کرده اند.

آیا وقتی عربستان در سال 1366 زائران ما را در مکه در حرم امن الهی قتل عام کرد ما واکنشی نشان دادیم. برای حفظ وحدت جهان اسلام ما از همه آن مسائل گذشتیم. آیا امروز که ما از عراقی ها در برابر گروه های تکفیری و داعش حمایت می کنیم آیا عراقی ها همه شیعه هستند. آیا اهالی تکریت که ما کمک کردیم از دست گروه داعش آزاد بشود سنی هستند یا شیعه؟

قطعنامه شورای امنیت علیه یمن ناعادلانه بود

تاریخچه شورای امنیت مشخص است این شورا همیشه از قدرتمندان در برابر مستضعفان و مظلومان حمایت کرده است. این نخستین بار نیست که شورای امنیت علیه یک ملت قطعنامه ای ناعادلانه صادر می کند. آنچه برای ما مهم است این است که ما به هیچ قدرتی و به هیچ کشوری در هیچ نقطه ای از جهان اجازه نخواهیم داد کوچک ترین تعرضی به ما داشته باشد. اگر کشتی های ما در دریای سرخ یا در دورترین نقاط دریاها مورد تعرض یا حتی مورد سوال و بازرسی قرار بگیرند ما بلافاصله مقابله به مثل می کنیم. و این ممکن است در هر نقطه ای رخ دهد. مقابله به مثل می تواند در خلیج فارس صورت بگیرد و هم می تواند در دریایی سرخ یا در مناطق دورتر باشد.

وی افزود: ما هم در مقابل این اقدام از خود عکس العمل های سختی نشان خواهیم داد. آن ها ایران را به خوبی می شناسند. ایران به سبب دارا بودن قدرت عظیم دفاعی هیچ کشوری، نه آمریکا، نه اروپا و نه کشورهای منطقه به خود اجازه نخواهند داد به ایران تعرض کنند.

اگر کشوری دچار خطای در محاسبه شود یا دچار یک جهالت راهبردی شود و دست به یک حماقت راهبردی دست بزند و یک برخورد احساساتی انجام دهد آن وقت پاسخ های بسیار دردناکی را دریافت خواهد کرد. ما هرگز اجازه نخواهیم داد که حتی در فضای ذهن و مخیله دیگران بوجود آید و اساساً چنین چیزی از ساحت قدرت دفاعی ما به دور است.

موضوع باب المندب بهانه سیاسی است

مجری شبکه از سردار سلامی پرسید مصر دلیل شرکت خود در ائتلاف عربستان را اینگونه بیان می کند که از آنجا که هرگونه تهدید تنگه باب المندب بر کشتیرانی در کانال سوئز تاثیر خواهد گذاشت در ائتلاف مشارکت کرده اند؛ آیا این نگرانی مصری ها واقعیت دارد؟

سردار سلامی در پاسخ به این پرسش گفت: تصور می کنم موضوع باب المندب یک بهانه سیاسی است هرگز انصار الله و ارتش یمن هیچ تهدیدی علیه تجارت و کشتیرانی در تنگه باب المندب نخواهند داشت. تنگه باب المندب یک تنگنه جهانی است امروز تجارت و اقتصاد جهانی از طریق آن صورت می گیرد. همانطور که ما تنگه هرمز را امن نگه داشته ایم قطعاً انصار الله هم تنگه باب المندب را امن نگه خواهند داشت. مگر اینکه توسط خود عربستانی ها یا کشور فتنه گر دیگری یک اتفاق ساختگی صورت بگیرد و آن را به گردن انصارالله بیاندازند.

مصر زیر چتر فرماندهی سعودی علیه یک ملت عرب دیگر وارد نبرد نمی‌شود

راهبرد انصارالله ناامن کردن باب المندب نیست. تصور نمی کنم ژنرال السیسی که یک ژنرال کارکشته است این اجازه را بدهد که اعتبار و افتخارات تاریخی مصری که صاحب تمدن است به پای راهبرد سعودی ها ذبح شود. یعنی مصر هرگز به خود اجازه نمی دهد حتی با دریافت مبالغ بسیار زیادی برای سعودی ها بجنگد. مثلاً اگر سعودی ها بخواهند صدها میلیارد دلار به مصر بدهند من مطمئنم که مصر این حماقت تاریخی را نخواهد پذیرفت که زیر چتر فرماندهی سعودی علیه یک ملت عرب دیگر وارد نبرد شود. این اعتبار مصر را برای همیشه مخدوش خواهد کرد و ممکن است افتخارات گذشته ارتش مصر و تاریخ این کشور را با خود مدفون کند. قضاوت تاریخی بسیار ننگینی را برای ارتش مصر ایجاد خواهد کرد. تصور نمی کنم مصر که دارای پختگی سیاسی است به مانند عربستان دچار یک چنین اشتباه راهبردی شود. عربستان با اشتباه در محاسبه و با پیش فرض های غلط و غیر واقعی به یمن حمله کرد. هر کشوری که بدون یک براورد درست و بر اساس محاسبات غلط تهاجمی را شروع کند تاریخ نشان داده است که بازنده است.

مجری شبکه تلویزیونی المیادین از سردار سلامی پرسید آیا شما از حمله عربستان به یمن و تشکیل ائتلاف ضد یمنی به رهبری سعودی غافلگیر شدید؟

امروز عربستانی ها تنها مانده اند

سردار سلامی پاسخ داد: در اینکه عربستان دچار چنین خطای فاحش و آشکاری شود ما غافلگیر شدیم. یعنی تصور نمی کردیم سعودی ها تا این حد در تحلیل راهبردی این جنگ دچار خطا و غفلت راهبردی شوند. چون آن ها باید صحنه منطقه، صحنه داخلی یمن، ملاحظات عملیاتی و تاکتیکی و راهبردی را مورد توجه قرار دهند. هرجنگی اگر با یک هدف سیاسی واضح هم آغاز بشود باید هدف های نظامی واضحی هم وجود داشته باشد که با آن هدف سیاسی منطبق باشد. باید یک راهبرد نظامی معین هم وجود داشته باشد که بتواند آن طرح های سیاسی را پیاده کند. اما ما متوجه شدیم که سعودی ها واقعا فاقد راهبرد معینی بودند. شاید یک اطمینان خیلی قدرتمندی داشتند که ائتلاف در عملیات زمینی و هوایی به آن ها کمک می کند. اما این فرض غلط از آب در آمد پاکستانی ها با هوشمندی فوق العاده بالای دولت و پارلمان این کشور برای عملیات زمینی دست رد به سینه سعودی ها زدند. مصری ها تا امروز وارد صحنه میدانی این ائتلاف نشده اند. کشورهای دیگر هم به شکل بسیار ضعیفی در کنار سعودی ها قرار گرفته اند. امروز عربستانی ها تنها مانده اند. قاعدتاً آن ها فکر نمی کردند اینگونه بشود.

وی افزود: این ائتلاف شش ساعت قبل از عملیات سعودی ها شکل گرفت. اطلاعاتی که در اختیار ماست نشان می دهد همه این کشورهای ائتلاف، شش ساعت قبل از آغاز عملیات، مطلع شدند که سعودی ها می خواهند به یمن حمله کنند. ائتلاف که بدون منطق و بدون انگیزه قوی سیاسی و بر اساس اکراه و بی میلی صورت می گیرد این از یک ائتلاف بر روی کاغذ فراتر نخواهد رفت. این ائتلاف کارکرد میدانی نخواهد داشت. حتی سعود الفیصل وزیر خارجه عربستان سعودی دقیقاً در لحظه شروع عملیات در جریان چنین عملیاتی نبوده است. اینکه چالش های داخلی درون لایه های حاکمیت عربستان سعودی و تلاش برای سرپوش گذاشتن بر این چالش ها باعث راه اندازی چنین جنگی شده است، می تواند یک واقعیت باشد.

وی درباره زمان تحویل موشک های اس 300 به ایران گفت: بر اساس اطلاعاتی که وجود دارد و گزارش هایی که موجود است و پیش بینی هایی که ما داریم به احتمال قوی در سال 1394 به ایران تحویل داده شود. اما باید عرض کنم که فصل نیاز ما به سامانه موشکی اس سیصد هم گذشته است. وقتی که تحویل موشک های اس سیصد به ایران به تعویق افتاد ما تصمیم گرفتیم اس سیصد های ایرانی را طراحی کرده و بسازیم. امروز دیگر ما نیازی به سامانه موشکی اس سیصد نداریم اما چون این قرارداد، قراردادی است مربوط به سال های گذشته و در زمره تعهدات معوق و باقیمانده روس ها بوده است اجرایی خواهد شد. سیستم دفاعی ما به فضل الهی و همت دانشمندان عرصه صنعت دفاعی ما در حدی است که می تواند از فضای هوایی کشورمان به اندازه کافی دفاع کند.

هیچگونه توافقی برای ورود بازرسان به فضاهای دفاعی یا نظامی ما وجود ندارد

جانشین فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درباره توافق هسته ای لوزان و تاثیر آن بر توان موشکی و تولیدات نظامی ایران گفت: بیانیه مشترک لوزان صرفاً و صرفاً درباره برنامه هسته ای ایران است. رهبر انقلاب و مقامات سیاسی کشورهای ما نیز بارها اعلام کرده اند ما هیچگونه مذاکره ای خارج از موضوع هسته ای با کشورهای پنج به علاوه یک نخواهیم داشت. مذاکرات و توافق های ما اگر شکل بگیرد صرفاً درباره مسئله هسته ای است. در چنین فضایی هیچگونه توافقی مشتمل بر امکان ورود بازرسان به فضاهای دفاعی یا نظامی ما وجود ندارد. ما این را به صراحت اعلام می کنیم. در حقیقت اگر این توافقنامه هم ملغی بشود ما پای این اصل ثابت ایستاده ایم.

از توافق لوزان نه موافقیم و نه مخالف

وی در پاسخ به این سوال که گفته می شود فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران از توافق هسته ای لوزان رضایت ندارند؛ گفت: همانطور که رهبری عزیز ما فرمودند نه رضایت داریم و نه ناراضی هستیم. نه موافقیم و نه مخالف. چون هنوز هیچ توافقی که جنبه الزام آور داشته باشد و به یک واقعیت تبدیل شده باشد صورت نگرفته است. توافق هسته ای لوزان تا زمان تنظیم توافق نهایی که به صورت شفاف تعهدات دو طرف را مطرح می کند برای ما به عنوان یک موضوعی که هنوز قابل قضاوت نیست مطرح است. ما قضاوت و ارزیابی خاصی درباره این موضوع نداریم. با این حال نگرانی ها و خطوط قرمز خود را طرح کرده ایم. خطوط قرمزی که سپاه طرح کرده است همان خطوط قرمزی است که رهبری عظیم الشان ما و ملت ایران بر آن تکیه دارند و نقطه اصلی آن هم چند موضوع است. نخست اینکه باید ما به ازای هر توافقنامه ای همه تحریم هایی که علیه ایران اعمال شده بلافاصله و در روز اول اجرای توافق لغو شود. حق چرخه کامل غنی سازی اورانیوم برای ایران به رسمیت شناخته شود و حق تحقیق و توسعه در موضوع هسته ای صلح آمیز برای ایران در نظر گرفته شود و هیچ یک از تاسیسات هسته ای فعالیت شان تعلیق یا تعطیل نشود.

داعشی ها در عراق در فرایند عقب نشینی قرار دارند

سردار سرتیپ حسین سلامی درباره تحولات عراق خاطرنشان کرد: همانطور که مقامات عراقی بویژه حیدر العبادی نخست وزیر عراق اعلام کرده اند آن ها حرکت شان به سمت موصل را ادامه می دهند و سرزمین عراق را از سیطره نظامی داعش آزاد خواهند کرد. مسلماً این اراده نزد نظام سیاسی عراق و همینطور نزد ارتش و نیروهای مردمی این کشور و جریان هایی که در عراق به عنوان نیروی دفاعی عمل می کنند وجود دارد. تجارب موفقیت آمیزی که در برهه اخیر در بخش های مختلف عراق به دست آمد نشان داده است که داعشی ها در فرایند عقب نشینی قرار دارند. پیش بینی می شود ارتش عراق در آینده نزدیک سایر بخش های عراق را از سیطره داعش آزاد کند.

شکست و پیروزی‌های تاکتیکی در سوریه موازنه را به هم نمی‌زند

سردار سرتیپ حسین سلامی درباره تحولات سوریه گفت: هر جنگی به صورت طبیعی ترکیبی از عملیات های تاکتیکی است. شکست و پیروزی های تاکتیکی معمولاً در جنگ ها وجود دارد مهم این است که آیا این شکست ها و پیروزی های تاکتیکی می تواند موازنه راهبردی را بر هم بزند یا نه؟ اتفاقاتی که در مورد ادلب و مناطق دیگر رخ داد چیزهایی نیستند که بتوانند موازنه راهبردی را به هم بزنند و صحنه را از تعادل خارج کنند. مسلماً ارتش سوریه و گروه های مردمی دوباره این شکست های تاکتیکی را جبران خواهند کرد اتفاقی که در گذشته نیز افتاده است.

نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار