اینستاگرام شوشان
شوشان تولبار
آخرین اخبار
اینستاگرام شوشان
شوشان تولبار
کد خبر: ۲۴۳۰۲
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۴
در جریان بررسی کلیات این طرح، مهدی دواتگری، شکرخدا موسوی و سیدمحمدسادات ابراهیمی به عنوان مخالف و علی مطهری، حسین گروسی و محمدعلی مقیمی به عنوان موافق به ایراد سخن پرداختند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی بعد از تصویب کلیات طرح استانی شدن انتخابات مجلس مقرر کردند که این طرح برای بررسی و رفع اشکالات به کمیسیون شوراها ارجاع شود و در نهایت به صورت دو شوری در مجلس مورد بررسی قرار گیرد.

به گزارش ایسنا، نمایندگان مجلس در جلسه علنی امروز (چهارشنبه) کلیات طرح استانی شدن انتخابات مجلس را با 149 رای موافق، 69 رای مخالف و 9 رای ممتنع از مجموع 233 نماینده حاضر در مجلس به تصویب رساندند.

در جریان بررسی کلیات این طرح، مهدی دواتگری، شکرخدا موسوی و سیدمحمدسادات ابراهیمی به عنوان مخالف و علی مطهری، حسین گروسی و محمدعلی مقیمی به عنوان موافق به ایراد سخن پرداختند.

همچنین مجید انصاری معاون پارلمانی رییس‌جمهور نیز اعلام کرد که این طرح امروز در جلسه دولت مطرح شد و دولت با آن مخالفت کرده است.

بعد از تصویب کلیات، رییس مجلس گفت که یکسری نکات را معاونت قوانین در مورد این طرح مطرح کرده است که این موارد در اخطارهای نمایندگان نیز مورد اشاره قرار گرفت از این رو اگر نمایندگان موافق باشند این طرح مجددا به کمیسیون شوراها برای اصلاح این موارد ارجاع داده می‌شود.

وی افزود: ما از کمیسیون شوراها می‌خواهیم که ظرف دو هفته این موارد و ابهامات را بررسی و مجددا به مجلس ارائه دهد ما نیز سریع این طرح را در دستور کار مجلس قرار می‌دهیم.

رییس مجلس تاکید کرد که کمیسیون شوراها با سرعت مجددا این طرح را بررسی کند و اظهارات نمایندگان و نظرات دولت را در رفع ابهامات لحاظ کند.

بر این اساس نمایندگان با 144 رای موافق، 73 رای مخالف و چهار رای ممتنع از مجموع 229 نماینده حاضر در مجلس موافقت کردند که این طرح برای بررسی بیشتر به کمیسیون شوراها ارجاع شود و در نهایت به صورت دو شوری در مجلس مورد بررسی قرار گیرد.

دولت با استانی شدن انتخابات مخالف است
معاون پارلمانی رئیس جمهور با برشمردن اشکالات طرح استانی شدن انتخابات مجلس اعلام کرد: به طور کلی دولت با این طرح مخالف است.

به گزارش مهر، حجت الاسلام مجید انصاری، معاون امور مجلس رئیس جمهور که به عنوان نماینده دولت در جلسه علنی امروز مجلس و در هنگام بررسی طرح استانی شدن انتخابات مجلس حاضر شده بود، با بیان اینکه اهمیت این طرح از این جهت است که نظام انتخاباتی ۱۰۸ سال اخیر را تغییر می دهد اظهار داشت: در دولت درباره اصل موضوع استانی شدن انتخابات با توجه به اینکه فرصت کافی برای بررسی آن نبوده است، نظرات متفاوتی وجود دارد.

وی تصریح کرد: اما به طور کلی دولت با این طرح مخالفت کرده است؛ هرچند می توان در زمان کافی و با بحث دقیق آن را دنبال کرد.

معاون امور مجلس رئیس جمهور با اشاره به اشکالات طرح نمایندگان برای استانی شدن انتخابات مجلس گفت: این طرح، استانی محض نیست و تلفیقی از استانی و شهرستانی است؛ در نتیجه معایب شهرستانی بودن در آن حفظ شده و محاسن استانی بودن از بین رفته است.

انصاری ادامه داد: در این طرح مشخص نشده است که اگر در یک شهرستان صلاحیت کاندیدا رد شد و فرد دیگری نبود یا اینکه نماینده ای استعفا یا فوت کرد آیا در مرحله بعد در محدوده همان شهرستان رای گیری می شود یا در سطح کل استان؟!

معاون رئیس جمهور اظهار داشت: اگر در این فرض انتخابات استانی برگزار شود کار دشواری است و هزینه های زیادی خواهد داشت و اگر شهرستانی باشد، از فلسفه استانی بودن انتخابات خارج شده است.

وی همچنین به مسئله احزاب و ارتباط آن با شیوه استانی شدن انتخابات اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه بنا به هر دلیلی احزاب قوی نداریم، با این شیوه کار برای نمایندگان مستقل با مشکل مواجه می شود؛ در این شیوه هم برای کاندیداها تبلیغات سخت می شود و هم رای دادن برای مردم دشوار می شود.

نام:
ایمیل:
* نظر:
اینستاگرام شوشان
شوشان تولبار