شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۲۴۳۲۶
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۰۲:۳۹
استاندارخوزستان در نشستی با حضور گری لوییس هماهنگ کننده سازمان ملل در ایران:
مقتدایی شوری آب کارون در نتیجه مشکلات سد گتوند و آلودگی این رودخانه را یک مشکل بزرگ زیست محیطی در استان دانست و خواستار کمک سازمان ملل در این باره شد.
- استاندار خوزستان همکاری سازمان ملل برای حل مشکل ریزگردها در منطقه را خواستار شد.

به گزارش ایرنا عبدالحسن مقتدایی چهارشنبه شب در نشستی با حضور گری لوییس هماهنگ کننده سازمان ملل در ایران، با تاکید بر مشارکت کشورهای منطقه برای حل مشکل ریزگردها گفت: با توجه به مشکلاتی که عراق دارد پدیده ریزگردها در اولویت آنها نیست و کشورهای عربستان و کویت نیز کمتر با تبعات این پدیده درگیر هستند به همین دلیل تعلل کشورهای منطقه برای همکاری در حل مشکل نیاز است که سازمان ملل باید در این زمینه دخالت کند.

وی همچنین اظهار کرد: انتظار داریم که سازمان ملل با تعریف چند پروژه در خوزستان به حل مشکلات زیست محیطی این استان کمک کند.

مقتدایی شوری آب کارون در نتیجه مشکلات سد گتوند و آلودگی این رودخانه را یک مشکل بزرگ زیست محیطی در استان دانست و خواستار کمک سازمان ملل در این باره شد.

استاندار خوزستان با استقبال از طرح پیشنهادی نمایندگان سازمان ملل برای احیای کارون اضافه کرد: معتقدم این پروژه می تواند راهکاری برای کاهش آلودگی و تخریب و تلاشی برای حفظ رودخانه کارون در کنار سایر راهکارها باشد.

*افزایش 3 درجه ای دما
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان نیز در این نشست، خشک شدن 80 درصد تالاب های بین النهرین، در سه دهه گذشته را مهمترین عامل وقوع پدیده ریزگردها دانست.

احمدرضا لاهیجان زاده افزود: با خشک شدن هورالعظیم پدیده ریزگردها از سال 2004در خوزستان به طور جدی آغاز شد که تاثیر جدی بر تنوع زیستی و محیط زیست استان گذاشته است.

وی تاکید کرد: آمار ایستگاه های اهواز و بستان نشان می دهد که در 30 سال گذشته رطوبت 50 درصد کاهش یافته و دما نیز تا سه درجه افزایش داشته است.

لاهیجان زاده اظهار کرد: احیای تالاب ها تنها از طریق بین المللی و کمک سازمان ملل قابل انجام است.

وی حل مشکل سد گتوند علیا، مشکلات رودخانه کارون، تثبیت کانون های ریزگرد و نحوه استفاده از زهاب های کشاورزی با شوری بالا را نیازمند همکاری و همفکری سازمان ملل عنوان کرد.

*کاهش 57 درصدی رودها
معاون مطالعات پایه و طرح های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان نیز در ادامه این نشست نسبت به کاهش شدید منابع آبی استان هشدار داد و گفت: در یک دهه گذشته آبدهی رودخانه های استان 57 درصد کاهش داشته است.

هوشنگ حسونی زاده با اشاره به کاهش 41 درصدی بارندگی در سال گذشته افزود: رودخانه کارون به عنوان مهمترین منبع آبی استان به دلیل برداشت از بالادست، تغییر اقلیم و افزایش مصارف باکاهش شدید آورد روبه روست.

وی همچنین با اشاره به کاهش 80 درصدی آورد رودخانه کرخه اضافه کرد: رودخانه مارون نیز با 30 درصد کاهش آورد و افزایش شوری مواجه است.

حسونی زاده تصریح کرد: با توجه به اینکه آب مورد نیاز 4.6 میلیون نفر (چهار و شش دهم) از جمعیت خوزستان از منابع آب های سطحی تامین می شود، کیفیت و کمیت آب رودخانه های استان بسیار حائز اهمیت است.
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار