امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
برای اولین بار در ایران فوتبال در شهر مسجدسلیمان در استان خوزستان آغاز شد و اولین استادیوم در این شهر به دست مهندسین انگلیسی به بهره برداری رسید
اول :
برای اولین بار در ایران فوتبال در شهر مسجدسلیمان در استان خوزستان آغاز شد و اولین استادیوم در این شهر به دست مهندسین انگلیسی به بهره برداری رسید و اولین مسابقه فوتبال در آنجا بین مردم بومی مسجدسلیمان و انگلیسی ها برگزار شد. نخستین ایرانی که در یک تیم فوتبال بطور رسمی بازی کرد، شخصی به نام کریم زندی بود که در سالهای ۱۲۸۷ تا ۱۲۹۷ هجری خورشیدی در بین انگلیسیها و در تیمهایی که آنها در ایران ترتیب داده بودند بازی کرد.
دوم :
تاریخچه فوتبال بانوان بر می گردد به دهه پنجاه. فوتبال زنان در ایران که فوتبال بانوان یا فوتبال دخترها نامیدهمیشود از دهه ۱۳۵۰ آغاز شد. در حالی که تاریخچه فوتبال در ایران به سالهای آغازین سده ۱۴ خورشیدی بازمیگردد. تیم فوتبال زنان ایران در رتبه بندی سال ۱۳۸۹ در جهان جایگاه ۵۵ را به دست آورد که این جایگاه بالاتر از جایگاه فوتبال مردان ایران در آن زمان بوده است.
سوم :
اولین جنجال در فوتبال بانوان بر می گردد به چند سال گذشته. در بهمن ۱۳۸۷ خبر بازی دوستانه تیم نوجوانان پسر و تیم دختران باشگاه فوتبال استقلال تهران منتشر شد. این واقعه بیسابقه بود و جنجال و واکنشهای بسیاری برانگیخت.
چهارم :
زنان ایرانی اجازه ورود به ورزشگاهها را ندارند. نخستین حضور زنان در ورزشگاههای ایران به بازی ایران و بحرین در مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۶ بازمیگردد. در این بازی ایران به جام جهانی صعود کرد.
پنجم :
یکی از دستورات جنجالی احمدی نژاد رییس جمهور ایران مربوط می شود به حضور تماشاگران زن در ورزشگاه ها. در آغاز سال ۱۳۸۵ محمود احمدینژاد با ارسال نامهای به رییس سازمان تربیت بدنی خواستار فراهم کردن امکانات حضور زنان در ورزشگاهها شد که با مخالفت صریح مراجع معظم و روحانیون و مردم روبرو شد.
ششم :
در سال 1387 اولین مدرسه فوتبال بانوان خوزستان با هدف توسعه اين رشته در ميان بانوان خوزستاني در تابستان سال جاری آغاز به كار کرد. اين مدرسه در راستای سه هدف آموزش فوتبال پايه، پركردن اوقات فراغت و شناسايی نفرات مستعد تشكيل شد.
هفتم :
دو سال پیش فوتبال بانوان خوزستان در بین شش استان برتر قرار گرفت. شش استان فارس ، گیلان ، مازندران ، خوزستان ، کرمانشاه و گلستان به عنوان شش استان برتر در فعالیتهای فوتبال ،فوتسال ،فوتبال ساحلی ،برگزاری دوره های آموزشی مختلف داوری و مربیگری و توسعه فوتبال بانوان معرفی شد.
هشتم :
حوالی 20 فروردین سال گذشته بود که بحثی جنجالی گریبان فوتبال خوزستان بخصوص فولاد را گرفت. خبر این بود : حضور آنالیزورهای زن در تمرینات باشگاه خولاد خوزستان.
باشگاه فولاد خوزستان قبل از بازی مقابل سایپا مجوز انجام تمرین در زمین چمن شماره یک ورزشگاه تختی اهواز را دریافت کرده بود و شاگردان مجید جلالی توانستند در محل انجام بازی رسمی به تمرین بپردازند.
در این تمرین بانوان آنالیزور تیم فولاد نیز حاضر بودند و ضمن نکته برداری از تمرینات کادر فنی، از فیلمبرداران همراه خود نیز می خواستند تا از زوایای مختلف به فیلمبرداری از حرکات بازیکنان در حین تمرین بپردازند.
در آن زمان حضور بانوان در محوطه زمین چمن ورزشگاه تختی و تمرین فولاد باعث شد اکثر حاضران در ساختمان هیأت فوتبال خوزستان بعد از اطلاع از این موضوع به سمت زمین چمن رفته و در خصوص دلیل حضور بانوان مذکور و نقش آن ها در تیم فولاد سئوالاتی بپرسند!
برخی از حاضران اعتقاد داشتند که انتخاب بانوان به عنوان آنالیزور تیم فوتبال فولاد، نشانگر بی اعتنایی مجید جلالی به مربیان خوزستانی است که کلاس ها و دوره های متعددی را گذرانده اند. به اعتقاد مخالفین، حضور خانم های آنالیزور در کادر فنی فولاد توجیه فنی ندارد، چرا که آنالیزورهای فولاد همانند سایر بانوان هنگام انجام مسابقات رسمی حق حضور در ورزشگاه را ندارند و اولین شرط آنالیز تیم مقابل که حضور در محل انجام مسابقه و بررسی همه جوانب است، انجام نمی شود. گروه مخالف بر این عقیده بودند که آنالیزور با دیدن بازی از تلویزیون نمی تواند تحلیل درستی از تمام جریانات مسابقه داشته باشد، چرا که دوربین های تصویر برداری در ورزشگاه های ایران کم تعداد بوده و زوایای محدودی را پوشش می دهد. اما گروه دیگری نیز بودند که تصمیم مجید جلالی در انتخاب بانوان آنالیزور را تأیید می کردند و اعتقاد داشتند که جلالی مربی صاحب دانشی به شمار می رود و با استفاده از این آنالیزورها در فوتبال ایران نوگرایی کرده است و تصمیم این مربی باید مورد حمایت قرار بگیرد.
بحث داغ مخالفان و موافقان حضور بانوان آنالیزور در تیم فولاد که اکثر آن ها را مربیان و خبرنگاران تشکیل می دادند، در شرایطی شکل گرفته بود که بازیکنان فولاد خوزستان نسبت به حضور آنالیزورها در محل تمرین واکنش خاصی نداشتند. بازیکنان فولاد از فصل گذشته مسابقات شاهد حضور متوالی بانوان آنالیزور در زمین تمرینات فولاد و انتقال اطلاعات فنی از سوی آن ها به کادر فنی بوده اند؛ به همین دلیل موضوع برای قرمز پوشان فولاد کاملا عادی محسوب می شد.
جلالی از فصل گذشته رقابت های لیگ برتر، همکاری خانم های آنالیزور با تیم فوتبال فولاد خوزستان را تأیید کرده بود و آن ها بعد از عقد قرارداد با باشگاه فولاد به همکاری و انتقال اطلاعات فنی با کادر فنی این تیم مشغول شدند.
شاید انجام تمرینات فولاد در ورزشگاه اختصاصی کارخانه فولاد اهواز که از مرکز شهر بسیار دور است، باعث شده بود کمتر کسی متوجه این موضوع باشد ولی بعد از یک جلسه تمرین فولادی ها در ورزشگاه تختی حالا همه از اتفاق جدید در فوتبال ایران که فعالیت بانوان آنالیزور در یک تیم لیگ برتری است، صحبت می کنند!