امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
یک فوق تخصص آسم و آلرژی برای مقابله با ریزگردها توصیههای از جمله استفاده نکردن از قالی و گبه در اطاق منزل، تعویض مرتب پوشال کولر، استفاده از جارو برقی مجهز به هیپا، زدن ماسک و شستشوی هفتگی پردهها را عنوان کرد.
هدایت اکبری در گفتوگو با فارس، با اشاره به ریز گردها و راهکار مواجهه با آن اظهار داشت: این مهمانهای ناخوانده و نفسبر هم در فضای آسمان ما و هم در سنگینی تنفس ما خود را نشان میدهند که عموم را نیز شامل میشود.
وی افزود: اینکه محیط سازمان زیست ما برای آسمان چه برنامهای دارد و باد و باران الهی و سبزه و درختان زمینی چه نقشی در کنترل آن دارد مشکل منزل مردم را حل نمیکند پس برای محل زندگی و کار، مدرسه و اداره باید راهکارهای ایجاد کرد تا با اقدامات عملی همه ایرانیان نفسی بهتر داشته باشند تا هم مفرح ذات باشد هم ممد حیات.
اکبری ادامه داد: چون ریزگردها هر روز هستند پس اطلاع رسانی هر روز توسط رسانه ملی و مطبوعات با ذکر جزییات هوا شناسی و راهکارهای مربوطه و توزیع بروشورهای مقابله با ریزگردها خانه به خانه در بیشتر نقاط کشور لازم و وظیفهای بر دوش همگان به خصوص مسئولان بهداشتی است.
وی گفت: گنجانیدن بهداشت تنفسی در کتابهای درسی ضروریست و استفاده همگان از ماسک باید همگانی شود تا هم اهمیت این کار جدی گرفته شود و هم کسی از ماسک زدن احساس شرمساری نکنند.
این فوق تخصص آسم و آلرژی بیان داشت: تصفیه هوا و فیلتر کردن هوا در منازل و مکانهای عمومی در حد امکان باید صورت پذیرد و در این زمینه استفاده از جارو برقی مجهز به هیپا (تکنولوژی مخصوص آسم و آلرژی) در منازل نیز ضروریست.
اکبری ادامه داد: موارد مورد توجه برای مقابله با ریزگردها شامل بسته بودن همه منافذ ورودی هوا و کنترل درب و پنجره (استفاده از درب توری جدید) و کانال کولر و استفاده از پردههای که گرد و غبار خوب نگه دارد و شستشوی هفتگی آنها و همچنین قرار گرفتن کولرها در زیر سقف و زیر سایبان و قرار دادن حفاظ کرکرهای برای کمتر رسیدن غبار به کولر و در نهایت تعویض پوشالها بهطور مرتب و بستن راه پله در این زمینه باید رعایت شود.
وی اظهارداشت: استفاده نکردن از قالی و گبه در اطاقهای منزل نیز توصیه میشود زیرا با قدم زدن روی قالی و گبه مجددأ گرد و غبار پراکنده میشود و به ریهها میرسد و استفاده از سرامیک یا پارکت و یا حداقل زیلوی نخی بیشتر توصیه میشود.