اسدی ادامه داد:با بی آب شدن این روستاها در نتیجه مصرف آب های زیرزمینی، حالا به فکر آب های سطحی افتاده اند در حالی که آب های سطحی حق مسلم مردم خوزستان است.
مسعود اسدی، رییس سازمان نظام صنفی کشاورزی خوزستان در نشست مشترك استاندار و مديران صنعت آب و برق باحضور وزير نيرو اظهار كرد: خوزستان، استانی مرزی است که در شرایط سیاسی و امنیتی خاصي قرار دارد و هرگونه مشکل در معیشت مردم آن تبعاتي را به دنبال خواهد داشت.
اسدی به استفاده بی رویه از منابع آب زیر زمینی در سایر استان های بالادست کشور اشاره کرد و گفت: مجوز استفاده از چاه های آب زیرزمینی در دولت گذشته باعث خشک شدن منابع آب زیرزمینی شد. با تصویب این طرح نظارت دولت بر منابع زیرزمینی عملا از بین رفت.
وي افزود: بارها دیده شده است که استانداران استان های دیگر برای منابع آبي خوزستان برنامه ریزی می کنندو به دنبال اندک آب ما هستند.این استان هایی که امروز دنبال منابع آب ما هستند، سال های قبل به دلیل بهره برداری های بی رویه از سفره های زیر زمینی، منابع آبي خود را هدر داده اند.
اسدي تصریح کرد: این استان ها بزرگترین خیانت را زمانی به کشور کردند که مجوز حفر مجانی چاه را به مردم خود دادند تا جايي که ۷۰ درصد از منابع آبي زیر زمینی کشور را با این اقدامات هدر دادند و امروز چشمشان دنبال اندک آب خوزستان است.
رییس سازمان نظام صنفی کشاورزی خوزستان خاطرنشان کرد: نمونه بارز بهره برداری بی رویه از چاهها در استان هایي که پسته می کارند، دیده شد که تمام آب های زیر زمینی را مجانی غارت کردند.
رییس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان نیز در این نشست در خصوص تبعات امنیتی نابودی کشاورزی در استان هشدار داد.
مسعود اسدی با اشاره به خشک شدن رودخانه های کرخه، جراحی و زهره گفت: این رودخانه ها در جایی قرار دارد که هیچ زیرساخت اقتصادی و اشتغال به جز کشاورزی وجود ندارد و می توان حدس زد که اگر آب نیز قطع شود چه بلایی بر سر این مردم می آید.
وی توضیح داد:سال 83 در مجلس شورای اسلامی، قانونی برای کمک به خشکسالی و سرمازدگی تصوب شد که بر اساس آن چاه ها را مجانی کردند و این قانون که از سال 84 اجرایی شد نظارت دولت بر چاه ها را از بین برد.
نماینده 173 هزار بهره بردار کشاورزی خوزستان، با بیان اینکه آب های زیرزمینی 70 درصد منابع آب را تشکیل می دهد افزود: بر اساس این قانون 403 هزار چاه مجاز و 110 هزار چاه غیرمجاز حفر شد که تنها سه درصد آن معادل سه هزار حلقه چاه در خوزستان قرار داشت.
به گفته وی، این مساله مثل این است که بیت المال سالانه 17 میلیارد ریال هزینه آب بها به پسته کاران یارانه بدهد.
وی اضافه کرد:پنج سال بعد نیز قانون تعیین تکلیف چاه های بدون پروانه را تصویب کردند که قانون قبلی را تکمیل کرد.
اسدی ادامه داد:با بی آب شدن این روستاها در نتیجه مصرف آب های زیرزمینی، حالا به فکر آب های سطحی افتاده اند در حالی که آب های سطحی حق مسلم مردم خوزستان است.
وی تصریح کرد: با قطع آب به روی مردم خوزستان، کشاورزان از مرز تا اهواز بیکار می شوند و امنیت استان برای همیشه از بین می رود.