شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۲۴۹۷۳
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۲:۳۹
رییس اتاق بازرگانی اهواز:
در ۳۰ سال گذشته، کارهای شخصی همیشه به اتاق بازرگانی ایران ضربه زده است.
 رییس اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی اهواز نیز ضمن ابراز خرسندی از برپایی نخستین نشست هم اندیشی هیات نمایندگان اتاق های اهواز ، آبادان و خرمشهر در اهواز ، به موقعیت مناسب اقتصادی و نزدیکی خوزستان به بازار عراق اشاره کرد و گفت:سال گذشته  پنج میلیون و 360هزار تن به ارزش یک میلیارد و 432میلیون دلار کالای غیرنفتی از خوزستان به عراق صادر شده است که با توجه به نیاز بازار عراق ، امکان افزایش صادرات از دو مرز چذابه و شلمچه وجود دارد.

شهلا عموری ادامه داد: استان خوزستان به لحاظ ارزش صادرات کالاهای غیرنفتی مقام دوم و از نظر وزنی رتبه سوم کشوری را دارا می باشد که اعتقاد ما بر این است که ظریف استان خوزستان بیش از این رقم  می باشد.

وی در ادامه افزود:  خوزستان دروازه طلایی صادرات کالا به ویژه کالاهای غیر نفتی  و خدمات فنی و مهندسی است که امید داریم با نگاه ویژه دولت و همت بخش خصوصی شاهد توسعه و افزایش صادرات از این استان باشیم.

وی گفت: در مدت کوتاهی که از دوره جدید اتاق بازرگانی ، صنایع ، معادن و کشاورزی اهواز می گذرد با همدلی و تشریک مساعی گام های مهمی در سامان بخشیدن به وظایف اصلی اتاق برداشته شده است بطوریکه  سفرهای شهرستانی و دیدار با فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی در همین راستا انجام شده است.

عموری افزود: در چند ماه اخیر نشست هایی برای رفع مشکلات صادرات کالا از مرز چذابه برگزار شده که خروجی آن 13مصوبه بوده است.
وی از حضور اتاق های بازرگانی خوزستان در نمایشگاه بین المللی اکسپو خبر داد و افزود: این نمایشگاه از دوم تا هفتم مردادماه برگزار می‌شود که حضور خوزستان در این نمایشگاه فرصت بسیار خوبی به شمار می‌رود. 
عموری تصریح کرد: برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای این اتاق پیش بینی و تا به حال 60 درصد این برنامه‌ها اجرایی شده است. از هفته آینده اولین جلسه کمسیون‌های تخصصی و 23 خردادماه اولین میز کشوری مربوط به عراق دراتاقبازرگانیاهوازبرگزارمی‌شود. 
رییس اتاق بازرگانی اهواز اظهار کرد: نزدیکی به دریا یکی از مزایای تجارت در خوزستان است که در این بخش باید اقدامات توسعه‌ای انجام شود. 
وی تاکید کرد:  در نقشه جدید راه اتاق بازرگانی اهواز خرد و مشورت جمعی حاکم شده است و  "کلمه من از مدتی قبل جای خود را به"کلمه ما" داده است و دیگر از انحصار گرایی  و تقابل با  دیگر اتاق های استان در این تشکل صنفی خبری نیست و نخواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه نسیم تغییر بعد از برگزاری موفقیت آمیز انتخابات اتاق بازرگانی در18 اسفند 93 خیلی از نامهربانی ها ی گذشته را باخود برده است تصریح کرد:قطعا در این دوره تعامل جای تقابل را گرفته است و ما نیز بعنوان بخش خصوصی مستقل یار و یاور مسولان در راستای توسعه استان خواهیم بود.

کارهای شخصی همیشه به اتاق بازرگانی ایران ضربه زده است

 نائب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران گفت: در ۳۰ سال گذشته، کارهای شخصی همیشه به اتاق بازرگانی ایران ضربه زده است. 
محسن جلال پور ظهر شنبه در نشست مشترک هیئت های نمایندگان اتاق های بازرگانی اهواز، آبادان و خرمشهر اظهار کرد: اتاق های بازرگانی کشور امروزه فراتر از وظایف خود عمل كرده و سه اصل اساسی باعث شده تا اتاق های بازرگانی كشور پررنگ تر ظاهر شوند. خلاء جدی تشكل های مدنی در كشور و همچنین شبكه بزرگی كه اتاق ها در كشور دارند و توانسته با درایت اتاق ایران خود را به صورت منسجم در كشور مطرح كند از جمله این سه اصل اساسی است. حضور با تدبیر و علمی با نگاه همه جانبه و كارشناسی امور در عرصه اقتصادی نیز آخرین عامل حضور پررنگ اتاق در كشور است.
وی افزود: در طول ۳۰ سال گذشته هرگاه كار ارزنده تر و كارشناسی تری انجام دادیم به اتاق بیشتر میدان داده شده است. ولی هرگاه كه فقط به كارهای شخصی خودمان پرداختیم باعث شده تا نظام اتاق را حذف كرده و مسئولیت های آن را سلب كند.
جلال پور بیان كرد: در برخی از دوره ها كه اتاق به كارهای شخصی مشغول بوده و كار كارشناسی را فراموش می كرد متاسفانه صدور كارت بازرگانی را از اتاق می گرفتند. اما هر گاه كه كار علمی و كارشناسی انجام شد حتی با وجود خصومت هایی كه دولت با اتاق داشت به آن اهمیت بالای دادند.
اتاق های استانها منفعت طلبی را کنار بگذارند
نائب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران تصریح کرد: اتاق بازرگانی هر استانی که منفعت طلبی ها را کنار بگذارد و کار علمی و کارشناسی انجام دهد قطعا کارآیی بیشتری خواهد داشت. اگر سرگرم مسائل داخلی خود شویم عملا هیچ جایگاهی در تصمیم گیری کشور نخواهیم داشت. بنابراین اصلی ترین کار هر اتاق بازرگانی در سراسر کشور باید اعتلا و بالابردن اقتدار خود باشد.
جلال پور اضافه کرد: اول باید با انجام کارهای کارشناسی و علمی جایگاه خود را تعیین کرده و سپس از اتاق بازرگانی به عنوان پارلمان بخش خصوصی یاد کنیم. در انتخابات هر کسی بالاخره نظری دارد ولی چیزی که بیشتر باید به آن توجه شود این است که باید با همدیگر وحدت داشته و اختلاف ها را کنار بگذارند.
وی عنوان کرد: به هر حال شیوه تبلیغات هر کسی متفاوت است. استان خوزستان با ۴۵نفر عضو هیئتی که دارد می تواند کرسی هیئت رئیسه در اتاق بازرگانی داشته ولی این مهم بدون درخواست، مطالبه، اقتدار، وحدت و کار علمی و کارشناسی بی فایده بوده و میسر نمی شود.
اتاق های خوزستان یک صدا باشند
نائب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران خطاب به اعضای حاضر در جلسه گفت: اتاق بازرگانی وقتی اقتدار داشته و کارهای علمی و کارشناسی انجام دهد می تواند موثر بوده و کارهای مفیدی را برای کشور انجام دهد. شما باید در اتاق بازرگانی کشور یک صدا به عنوان اتاق خوزستان باشید. منافع همه شهرهای استان قابل دریافت است ولی شما باید در استانداری و اتاق بازرگانی کشور یک صدا خود را اتاق بازرگانی خوزستان معرفی کنید.
جلال پور افزود: تبادل نظر و صحبت ها را باید میان اعضای اتاق های شهرستان های مختلف استان مطرح کرده ولی در خارج از حوزه اتاق باید یک صدا باشید. استان خوزستان دارای اتاق مرکزی اهواز است و باید این تمرکز را رعایت کنید و به نظر من اگر در یک مجموعه بزرگ سهام دار باشید منفعت بیشتری نسبت به مدیریت دارید.
وی خطاب به اعضای اتاق های بازرگانی خوزستان گفت: بهتر است اول اتاق متمرکز استان را تشکیل داده و بعد خواسته های خود را مطالبه کنید. انجام کارهای موازی کاری باید در خوزستان جمع شده و یک اتاق در بصره باید با همیاری سه اتاق استان تشکیل شده و تمامی هزینه ها و نیروی انسانی در یک محل صرف شود.
نائب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران بیان کرد: از خوزستان باید صدای واحد در کشور شنیده شده و در کشورهای دیگر نیز باید یک اتاق واحد به نمایندگی از ایران تشکیل شود. اگر هیئتی از اتاق بازرگانی یک استان قصد رفتن به خارج از کشور و تبادل نظر دارد بهتر است تا با سایر اتاق ها نیز همراه شده و همه به اتفاق بروند. گاهی اوقات اتاق بازرگانی یک استان را در خارج از کشور نمی پذیرند چون در آن هفته چند اتاق دیگر کشور را پذیرفته اند و این کار اصلا خوب نیست.
لزوم ایجاد همگرایی در اتاق ایران
جلال پور اضافه کرد: باید همگرایی را در اتاق ایران ایجاد کرده و بر اساس نیاز سنجی مشترک، هیئت ها را به کشورهای دیگر اعزام کنید. در اعزام هیئت ها به کشورهای خارج باید تمامی اتاق های کشور با هم رفته و هماهنگی لازم را داشته باشند. استان خوزستان باید با بصره مراوده های لازم را داشته باشد اما بهتر است تا با اتاق های بازرگانی سایر استان ها نیز هماهنگی کرده و در صورت لازم آنها را نیز با خود همراه کنند.
 وی یادآور شد: تمام تلاش خود را به کار می گیرم تا خوزستان از حقوقی که در ادوار گذشته به دلیل اختلاف ها بی نصیب ماند را بگیرند. در بحث نمایشگاه اهواز نیز امروز بازدید داشته و می دانم که نمایشگاه در ایجاد ارتباطات اتاق های بازرگانی با یکدیگر بسیار موثر است. بنابراین سعی می شود تا خوزستان در این زمینه سهم عمده ای داشته و قول می دهم سهم خوبی به اتاق های بازرگانی این استان اختصاص دهم.
نائب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران تصریح کرد: ساختمان های اتاق های بازرگانی خوزستان نیز در حال ساخت بوده و پیشرفت های خوبی نیز داشته است. هیچ استانی در کشور به اندازه خوزستان برای ۱۰ سال آینده کار ندارد. این استان نیروی انسانی خوب و بهره وری اقتصادی بالایی دارد اما متاسفانه رقم بیکاری آن هم بالا است.

نباید از ظرفیت بالای صادرات در خرمشهر غفلت کرد
 
سید احمد حسینی فر، رییس اتاق بازرگانی خرمشهر نیز در این نشست اظهار کرد: خرمشهر طی 8 سال جنگ تحمیلی اقتصاد خود را به طور کامل از دست داد و به همین دلیل در آن زمان شهرهای دیگر در حال پیشرفت بودند و ما از پیشرفت و توسعه عقب ماندیم و حتی اکنون هم در حال در جا زدن هستیم. 
 
وی افزود: عمده صادرات و واردات خوزستان از پایانه‌های مرزی خرمشهر انجام می‌شود. اما با وجود حجم زیاد صادرات، مورد بی مهری قرار گرفته است.
وی ادامه داد:در سطح استان نیز این مساله به چشم می‌خورد. که صنایع فراوانی در استان داریم اما از حیث نرخ بیکاری در رتبه دوم کشور هستیم.
 
رییس اتاق بازرگانی خرمشهر خاطرنشان کرد: چرا باید با وجود صنایع و ظرفیت های تجاری فراوان، استان ما در رتبه دوم بیکاری کشور قرار داشته باشد. این سوالی است که همیشه بی پاسخ مانده است. 
 
حسینی فر تصریح کرد: سال گذشته یک میلیارد و 100 میلیون تومان صادرات به عراق داشتیم و اگر عوامل داخلی و خارجی برای ما مانع تراشی نمی‌کردند، میزان صادرات بیش از این عدد می‌شد. تقاضای زیادی برای کالاهای کشور ما وجود دارد اما نه تنها هیچگونه حمایتی از طرف دولت ندیده‌ایم بلکه مانع تراشی‌هایی نیز برای ما ایجاد می‌شود. 
 
لزوم برقراری اتحاد و همگرایی بین اتاق های بازرگانی خوزستان
 
همچنین فرامرز احمدی نژاد، نایب رییس اتاق بازرگانی اهواز عنوان کرد: اختلاف و تفرقه در اتاق های بازرگانی جز آسیب روز افزون چیزی برای استان نخواهد داشت. بنابراین باید به دنبال اتحاد و همگرایی بین اتاق های بازرگانی استان باشیم. 
 
وی افزود: به اندازه‌ای که آوازه آبادانی و نام خوزستان بر سر زبان‌ها است، پیشرفت و توسعه ای در استان دیده نمی‌شود. از اتاق بازرگانی کشور انتظار داریم تا در جهت بهبود وضعیت اتاق های استان همکاری و حمایت کند. 
 
احمدی نژاد تصریح کرد: شهرک‌های صنعتی ما امروز به قبرستان تبدیل شده‌اند. به عنوان مثال در شهرک صنعتی آبادان با این عظمت و صنایع فراوان فقط 1300 نفر مشغول به کار هستند و این مساله واقعا یک فاجعه است. 

نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار