شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۲۴۹۸۶
تعداد نظرات: ۶ نظر
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۴:۰۵
مسعود اسدی:
وزیر اعلام کرد انتقال آب به فلات مرکزی انجام می‌شود و هیچ مانعی نمی‌تواند جلوی این کار را بگیرد و هیچ‌گونه آب غیر شربی از خوزستان منتقل نمی شود اما در عمل غیر این را می‌بینیم که این مساله جای تاسف دارد.
   رییس مجمع ملی تشكل‌های كشاورزی و دبیر خانه کشاورز خوزستان گفت: گمان ما این بود که وزیر نیرو در جایگاهی بی‌طرفانه قرار دارد اما اکنون به اطمینان راسخ رسیده ایم که وزارت نیرو و مجموعه های آن، تیم هایی هستند که بر خلاف منافع و مصالح ملی قصد انتقال کلان آب‌های خوزستان را دارند و این کار در حدی پیش رفته است که با هیچ اصول عقلی هم‌خوانی ندارد.
 
 مسعود اسدی در نشستی که امروز 10 خردادماه در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: تصور ما این بود که وزیر نیرو با جریان‌های غارت آب های خوزستان همراه نیست اما وی در حضور مسئولین و مردم استان به صراحت اعلام کرد که وزارت نیرو حتی قادر به تامین آب طرح 550 هزار هکتاری مقام معظم رهبری نیست و باید صرفه جویی صورت بگیرد.
 
وی افزود: وزیر اعلام کرد انتقال آب به فلات مرکزی انجام می‌شود و هیچ مانعی نمی‌تواند جلوی این کار را بگیرد و هیچ‌گونه آب غیر شربی از خوزستان منتقل نمی شود اما در عمل غیر این را می‌بینیم که این مساله جای تاسف دارد.
 
اسدی با بیان اینکه طرح‌های انتقال آب از حوضه های آبی استان از حالت موردی خارج شده است، تصریح کرد: اکنون انتقال آب در خوزستان به مساله ای تبدیل شده که هر روز اتفاق می افتد و علاوه بر انتقال آب از کرخه، کارون و دز حتی از رودخانه خشکیده زهره نیز نگذشتند.
 
رییس انجمن نظام صنفی کشاورزی خوزستان با اشاره به انتقال آب صورت گرفته در چند سال اخیر خاطرنشان کرد: در حوزه دز و کارون تاکنون 14 مورد انتقال آب به استان های مختلف انجام شده که 7 مورد و مهم ترین این موارد به استان اصفهان اختصاص داشته است. تونل کوهرنگ اول با ظرفیت 297 میلیون مترمکعب، تونل کوهرنگ دوم با ظرفیت 296 میلیون مترمکعب و تونل کوهرنگ سه با ظرفیت 68 میلیون مترمکعب از جمله پروژه های انتقال آب به فلات مرکزی بوده است.
 
وی اظهار کرد: تونل سد کمال صالح با ظرفیت 65 میلیون مترمکعب، چشمه لنگان با ظرفیت 120 میلیون مترمکعب، مال برد با ظرفیت 300 میلیون مترمکعب، قم رود با ظرفیت 120 میلیون مترمکعب، خدنگستان با ظرفیت 70 میلیون مترمکعب، طرح انتقال آب به رفسنجان با ظرفیت 700 میلیون متر مکعب، طرح انتقال آب بهشت آباد با ظرفیت 1300 میلیون متر مکعب، گوگان با ظرفیت 230 میلیون متر مکعب و سد تنگه سرخ با ظرفیت 2300 میلیون مترمکعب از دیگر طرح ها محسوب می شوند.
 
اسدی ادامه داد: از کل حجم آب منتقل شده به فلات مرکزی 2 میلیارد و 321 میلیون متر مکعب آن به اصفهان در حال انتقال است با توجه به اعلام وزارت نیرو میزان مصرف آب هر ایرانی 200 لیتر در شبانه روز است.  اگر آب منتقل شده را صرفا برای شرب در نظر بگیریم، میزان آب منتقل شده به اصفهان برای مصرف 32 میلیون نفر جمعیت است در حالی که جمعیت اصفهان بسیار کمتر از این عدد است.
 
انتقال آب خوزستان برای مصارف غیر شرب
 
وی گفت: وزارت نیرو چطور به خود اجازه می دهد در حضور مردم و با صراحت تاکید کند که اب را فقط برای شرب منتقل کرده است به نظر من این کار فقط تهاجم و حمله به سرشاخه های کارون و دز بوده و برای مصارف غیر شرب است.
 
اسدی اظهار کرد: در سر شاخه‌های حوزه کرخه نیز طرح انتقال آب کاکارضا به دشت عباس در حال انجام است که یک اتفاقی خطرناک و تهدیدی بزرگ برای مردم خوزستان است. اخیرا سند آب منتقل شده از حوضه کرخه به استان‌های دیگر، به نام استان مقصد زده می‌شود و این کار کاملا غیر قانونی است و هیچگونه مصوبه قانونی برای آن وجود ندارد. این انتقال‌های آب همراه با سند سازی، فقط با زور و لابی گری انجام شده است.
 
رییس مجمع ملی تشكل‌های كشاورزی ادامه داد: در حال حاضر 55 درصد منابع حوضه کرخه به استان‌های بالا دست و  45 درصد مابقی منابع این رودخانه به خوزستان و ایلام اختصاص داده شده و این کار فاجعه‌ای غیر قابل برگشت است.
 
شرایط امروز رودخانه زهره فاجعه بار است
 
وی با اشاره به نابودی رودخانه زهره گفت: شرایط امروز این رودخانه واقعا فاجعه بار است. مشکلات کمبود آب، نابودی معیشت و اراضی کشاورزی این حوضه منجر به بروز درگیری هایی مردمی زیادی شده است.
 
اسدی بیان کرد: در حال حاضر 2 طرح انتقال آب از رودخانه زهره پیگیری شده است که در یکی از این طرح‌ها وزارت نیرو قصد تامین آب تمام استان های حوضه خلیج فارس را دارد. در حالی که طبق قانون، استان‌هایی که در مجاورت آب قرار دارند، باید با آب شیرین کن تامین آب شوند.
 
وی گفت: همچنین طرح انتقال آب به لیراوی بوشهر برنامه ریزی شده است تا بر اساس آن 70 هزار هکتار از زمین های دیم این استان از آب‌های خوزستان تامین شود در حالی که بیش از این عدد، اراضی حوضه زهره در خوزستان در خشکیدگی کامل به سر می‌برند.
  
به چالش کشیدن زندگی و معیشت مردم خوزستان با انتقال آب
 
اسدی خاطرنشان کرد: این اتفاقاتی که در جریان انتقال آب‌ها رخ می‌دهد، یک اقدام عادی نیستند و در واقع این اقدامات منجر به چالش کشیدن زندگی و معیشت مردم خوزستان می‌شود و اینکه چرا به آب‌های خوزستان هجوم آورده اند، سوالی است که بی جواب مانده است.
 
رییس انجمن صنفی کشاورزی خوزستان افزود: نمایندگان استان‌های ذینفع مانند اصفهان در سال 83 قانونی تحت عنوان طرح چگونگی کمک به کشاورزان در شرایط خشکسالی مصوب و همچنین به این قانون بندی اضافه کردند که پول آب چاه‌ها از کشاورزان گرفته نشود و با تصویب این قانون استفاده از آب چاه‌ها برای کل کشور رایگان شد.
 
وی اظهارکرد: در حالی که خوزستان استفاده ای از چاه‌ها ندارد اما استان های دیگر به ویژه استان‌های فلات مرکزی اقدام به حفر چاه کرده‌اند و با استفاده بی رویه، منابع آب‌های زیر زمینی خود را هدر دادند و اکنون به منابع آب خوزستان هجوم آورده‌اند.
 
اسدی گفت: وزیر نیرو مدعی است که سر چشمه رودخانه های خوزستان مانند کرخه، در استان‌های دیگر است و نمی‌توان از برداشت آب در بالادست جلوگیری کرد اما ما از وزیر سوال داریم که شما که با حقوق منابع آبی کامل آشنا هستید چرا این اکاذیب را نشر می‌دهید.
 
وی با اشاره به موضوع خشک شدن دریاچه ارومیه تصریح کرد: وزارت نیرو برای کمک به این دریاچه اقداماتی انجام داد که حتی یک درصد آن را برای حوضه‌های خوزستان انجام نداد در حالی که خشکی این دریاچه در حد خشکی هورها و اراضی ما نبود.
 
دبیر خانه کشاورز خوزستان بیان کرد: این دریاچه در 15 سال گذشته بر اثر ایجاد 480 هزار هکتار باغ سیب جدید و افزایش بهره برداری از آن خشک شد. سازمان آب و برق ارومیه در این شرایط مانند سازمان آب و برق خوزستان عمل نکرد و به جای اعلام ممنوعیت کشت، به احداث شبکه های آبیاری و زهکشی برای کشاورزان خود اقدام کرد. 
 
غارت آب خوزستان برای مصارف صنعت و کشاورزی
 
اسدی گفت: اتفاقی که اکنون برای آب‌های خوزستان افتاده است یک اتفاق ساده نیست بلکه غارت علنی آب ها برای مصارف کشاورزی و صنعت است. در استانی که امکان و ظرفیت زیادی برای کشاورزی و صنعت وجود دارد چرا باید آب های آن به جای دیگری منتقل شود. اگر شرایط چنین ادامه پیدا کند، دیگر چیزی به نام خوزستان بر جای نمی‌ماند.
 
وی عنوان کرد: در شرایطی که آب برای صنعت و کشاورزی به استان اصفهان منتقل می‌شود، آبی در خوزستان نمی‌ماند و هیچ سرمایه گذاری حاضر به سرمایه گذاری در خوزستان نیست و مردم به دلیل این مسایل و تبعات اجتماعی همچون بیکاری و سیل، به شهرهای دیگر مهاجرت خواهند کرد.
comment
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
انتشار یافته: ۶
comment
comment
نازنین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۱
comment
0
0
comment ما انتخاباتی که در آینده صورت گیرد به دولت روحانی رای نخواهیم داد وزیر نیرو زیر مجموعه ی این دولت است و این دولت با فریب افکار عمومی به عنوان انتقال آب شرب به مردم خوزستان خیانت کرد
در کابینه ی او خوزستانی وجود نداره تا از حق خورده شده ی مردم خوزستان دفاع کند
comment
همشهری
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۱
comment
0
0
comment ما که میدونیم انتقال آب برای شرب نیست و این دروغ بزرگی بیش نیست .
بدانند که از این آب خیری بهشون نمیرسه چون غصبه ، و حرام ، و ظلم به هموطنه خوزستانی محروم از هر گونه امکانات اولیه ی زندگی ایست ، و نفرین مردم به باعث بانی این طرح انتقال آب را به دنبال خواهد داشت
comment
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۴۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۱
comment
0
0
comment بزرگترین زنجیره ی انسانی جهان را در کنار کارون برپا کنیم تا تمام افکار عمومی پی به حقانیت ،مظلومیت خوزستان ،و نابودی این استان توسط لابی ها ببرنند.
ما هرگز این اجازه را نخواهیم داد لابی ها به این وضعیت ادامه دهند چرا که به ستوه آمده ایم وضعیت آلودگی آب خوزستان قرمز است
هوای خوزستان آلوده ترین قسمت در دنیا است ما چه گناهی کرده ایم که همه ی بلاها را برسرمان می بارد؟؟؟
نمایندگان سکوت جایز نیست از حق مردم دفاع کنید.
comment
نگین
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۱
comment
0
0
comment رئیس شورای سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان با اشاره به بحران خشكسالي در استان گفت: تنها راه کاهش اثرات منفی ناشی از بروز خشکسالی در بخش کشاورزی، استفاده از تکنولوژی های نوین می باشد.
آقای رئیس چرا این چنین پیشنهادها را به استانهای کم آب و کویری نمیدهید ؟
تنها راه مقابله با خشکسالی مقابله با انتقال آب از سرشاخه های کارون می باشد. البته استفاده از روشهای نوین آبیاری را در همه ی استانها بد نیست انکار نمی کنیم تکنولوژی روز دنیاست، اما ای کاش از این تکنولوژهای روز دنیا برای استانمان، برای چیزهایی که کمبود داشتیم اجرا میکردیم آب در استانمان به مقدار نیاز است البته اگر غارت نشود ، چرا باید به ناحق دیگران ببرنند ما در مضیقه باشیم
در حالی که میدانیم استانی که کویری است باید بیشتر به دنبال چاره جویی و صرفه جویی باشد نه ما.
ما نفهمیدم اگر خشکسالی داریم چرا آب را انتقال میدن؟؟؟!!!!

استان خوزستان که آب داره باید صرفه جویی کند ؟
اما استانهای دیگر که آب مفت از سرشاخه های کارون واسشون انتقال میدن، بریزند و به پاشند ،هر طور دلشون میخواد مصرف کنند! مثلا کشت برنج در استان کویری؟
این چه انصافی است؟؟؟ در کدام قانون نوشته شده؟؟؟
comment
خمیسی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۱
comment
0
0
comment درود بر مهندس اسدی
comment
هرمز
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۱
comment
0
0
comment چرا وزارت نیرو بجای انتقال اب مردم مظلوم خوزستان خود را موظف به تامین اب شرب، تالابهای خشکیده و همچنین اجرای کامل طرح 800هزارهکتاری رهبری در خوزستان نمیکند؟!!
با این قبیل اقدامات نسنجیده و غیرعقلانی وزارت نیرو خوزستان رو به نابودی میرودو غیرقابل سکونت خواهد شد...
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار