مدیر اجرایی حوزه ی کارون و دز طرح احیای اراضی دشت های خوزستان و ایلام موسسه ی جهاد نصربا اشاره به اهمیت بومی سازی اجرای طرح برای موسسه ی جهاد نصر و استفاده از تجهیزات و پرسنل بومی گفت: تمام تلاش موسسه در راستای بومی سازی فعالیت های طرح بوده است و لذا حدود 94 درصد بومی پرسنل و 60 درصد پیمانکاران طرح را افراد بومی استان تشکیل می دهند.
مهندس بشیر خباز علت عدم امکان استفاده ی صد در صد از پیمانکاران و پرسنل بومی را عدم وجود پیمانکاران رتبه بالا در استان دانست و گفت: در حوزه ی کارون هر سه بخش شبکه، زهکش زیر زمینی و تسطیح اراضی وجود دارد و بنابراین مبالغ پروژه ها بالاست، و می بایست پیمانکاران رتبه یک و دو به کار گمارده شوند و چون پیمانکاران رتبه یک و دو در استان حداقل هستند، لذا در این حوزه بیش تر از پیمان کاران غیربومی استفاده شده است.
وی در خصوص حضور پیمانکاران در حوزه ی دز اظهار داشت: در حوزه ی دز تنها ساخت شبکه ی فرعی را داریم و بنابراین مبلغ پروژه ها پایین تر است. ما در این حوزه با خرد کردن پروژه ها در مبالغ کم تر از پیمانکاران رتبه 3 و 4 استفاده کردیم تا به این شکل پیمانکاران بومی بتوانند مشغول به کار شوند. به همین دلیل استفاده از پیمان کاران بومی به مراتب در حوزه ی دز بیشتر است و از بین حوزه های موسسه ی جهاد نصر، حوزه ی دز بیشترین پیمان کاران بومی را دارد.
بشیر خباز درمورد استفاده از تجهیزات و ابزار موجود در استان بیان داشت: به غیر از ماشین آلات که بخش خارجی داشتند و خوشبختانه جدیداً بومی سازی شدند 95 درصد از تجهیزات و ماشین آلات کشوری و استانی هستند.
وی مقرون به صرفه بودن و هدایت پیمانکار از طریق کارفرما برای استفاده از تولیدات استانی را دلیل اصلی استفاده از لوازم مصرفی و تجهیزات استان تا حد 94 درصد دانست.
او در پایان افزود: امیدواریم با تخصیص اعتبار، موجبات خریداری ماشین آلات استانی از طریق قوانین تبصره ی 81 فراهم شود تا هم تولید کننده های استانی رونق بگیرند و هم کار با تولیدات استانی به پایان برسد.