جزیره شادمانی نام پروژه در حال ساختی است که قرار است ۴۸ هکتار فضای تفریحی منحصر به فرد به آبادان اضافه کند تا مردم این شهر و مسافران در کنار رودخانه بهمنشیر، لحظات شادی را تجربه کنند.
طرح گردشگری جزیره شادمانی که بزرگترین طرح گردشگری در آبادان است با 50 درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجرا است. جزیره شادمانی در ضلع شمال شرقی آبادان واقع شده و در رودخانه بهمنشیر واقع شده است. پس از روی کار آمدن دولت یازدهم، استاندار خوزستان طرح عظیم گردشگری جزیره شادمانی آبادان با هدف ایجاد قطب گردشگری و جذب سرمایه در استان را مورد تائید قرار داد.
جزیره شادمانی آبادان قرار است در ۴۸ هکتار از اراضی حاشیه ای رودخانه بهمنشیر احداث شود. پیست های دوچرخه سواری، اسب دوانی و دومیدانی در این جزیره پیش بینی شده است. این طرح ضمن اینکه باعث رشد و پویایی اقتصاد این منطقه می شود، ارتقای سطح فرهنگی و همچنین وضعیت معیشتی ساکنان این منطقه را نیز شامل می شود.
اجرای این طرح مهم و تاثیرگذار از سال گذشته به سازمان عمران ساحل کارون واگذار شد که این سازمان تحت نظارت مستقیم استاندار خوزستان با جدیت تمام کار خود را آغاز کرد. اعتبار در نظر گرفته شده برای اجرای طرح عظیم گردشگری جزیره شادمانی، ۱۳۰ میلیارد تومان است که تمامی آن توسط استانداری خوزستان تامین و پرداخت خواهد شد.
مقرر شده در این پروژه عظیم، سه کیلومتر از انهار لایروبی شود و کانال آب به عمق چهار متر و عرض ۵۰ متر در این پروژه اجرا می شود. احداث دیوارهای ساحلی، شمع کوبی، احداث نرده های ساحلی، پیست دوچرخه سواری، اسب دوانی و پیاده روی در این جزیره از دیگر اقدامتی است که در این طرح در نظر گرفته شده است. پیست دوچرخه سواری و پیاده روی به طول شش کیلومتر در جزیره راه اندازی می شود تا گردشگران بتوانند ساعات مفرحی را در این جزیره سپری کنند.
پس از پاکسازی نخیلات و نی زدایی، شش راه فرعی در جزیره شادمانی احداث می شود. همچنین ۴۶ برج نور و پایه روشنایی نیز در جزیره نصب و راه اندازی می شود تا این جزیره در تمامی ساعت شبانه روز برای شهروندان و گردشگران قابل استفاده باشد.
در این طرح نیروهای بومی منطقه به کار گرفته شده اند و به هیچ وجه از پیمانکاران غیربومی استفاده نشده است تا بتوان در مرحله اجرای این طرح نیز زمینه اشتغال و ارتقای معیشت اهالی و شهروندان آبادانی فراهم شود.
کلیه امکانات این جزیره برای استفاده عموم است و پس از بهره برداری اداره و نگه داری آن نیز به بخش خصوصی واگذار می شود. پیش از اجرای پروژه عظیم گردشگری جزیره شادمانی این جزیره به محل نخاله های ساختمانی مبدل شده بود که تردد اهالی به خصوص دانش آموزان و ساکنان را به سختی میسر کرده بود؛ اما اجرای این طرح عظیم می تواند زندگی ساکنان جزیره شادمانی را متحول و ارتقا دهد. به طوریکه هم اکنون ساکنان این جزیره همراه دیگر پیمانکاران در اجرای آن همراهی و همیاری می کنند.
استانداری خوزستان قصد دارد با اجرای طرح عظیم گردشگری جزیره شادمانی این جزیره را برای رشد و شکوفایی اقتصاد متحول کند. در جزیره شادمانی، جوانان بیکار وجود دارند که با اجرای پروژه عظیم گردشگری در این جزیره اشتغالزایی وسیعی در آن رخ خواهد داد. این پروژه عظیم تاکنون ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی نیز داشته است.
یکی دیگر از اقدامات ابتکاری و بسیار حائز اهمیت در طرح عظیم گردشگری جزیره شادمانی هرس نخیلات توسط مردم است. در حال حاضر تامین هزینه هرس نخیلات برای مردم جزیره شادمانی دشوار است ولی با ابتکار استانداری خوزستان تدبیری اتخاذ شده است که مردم این جزیره خودشان نخیلات را هرس و در ازای آن از استانداری حق الزحمه دریافت کنند. این ابتکار استانداری خوزستان با استقبال مردم جزیره شادمانی رو به رو شد و بارقه امیدی در بین آنها ایجاد کرده است.
با توجه به اجرای پروژه عظیم گردشگری جزیره شادمانی، به طور حتم برگزاری مسابقات سه گانه در معرفی هرچه بهتر این جزیره در سطح کشوری و جهانی بسیار تاثیرگذار است. پیش بینی می شود پس از افتتاح این طرح، جمعیت قابل توجهی از گردشگران در آن حضور یابند ولی با توجه به مدرن بودن این طرح عظیم و استفاده از آخرین تکنولوژی های روز جهان باید در این جزیره تجهیزات مخابراتی از جمله اینترنت پر سرعت در آن قرار داده شود.
مهدی مداری مدیرعامل سازمان عمران ساحل کارون که از بدو انتصاب در این مسئولیت به طور شبانه روزی پیگیر اجرای هر چه باکیفیت تر و استفاده بهنیه از زمان است در این خصوص می گوید: بنا به تاکید استاندار خوزستان، پروژه جزیره شادمانی توسط مهندسان مشاور مجرب طراحی شده و عملیات اجرایی آن مطابق نقشه و مشخصات فنی توسط سازمان همیاری شهرداریهای استان و با اجرای سازمان عمران ساحل کارون در حال اجراست.
مدیرعامل سازمان عمران ساحل کارون گفت: جزیره شادمانی با وسعت 48 هکتار در یکی از زیباترین مناطق آبادان در کنار رودخانه بهمنشیر واقع است. عملیات اجرایی این پروژه در سال گذشته به دستور استاندار خوزستان توسط سازمان عمران ساحل کارون آغاز شده است.
مداری دسترسی آسان شهروندان آبادانی و دیگر گردشگران را از مزیت های این پروژه عنوان می کند و می گوید: اعتبار در نظر گرفته شده برای اجرای پروژه گردشگری جزیزه شادمانی 130 میلیارد تومان است که تمامی آن توسط استانداری خوزستان تامین و پرداخت خواهد شد.
مدیرعامل سازمان عمران ساحل کارون به لایروبی 3 کیلومتر از انهار و کانال آب به عمق 4 متر و عرض 50 متر در این پروژه اشاره کرد و گفت: احداث یک پل که قابلیت عبور قایق های ماهگیری ساکنان جزیزه نیز برای آن تعبیه شده است در دستور کار قرار دارد. مداری عنوان داشت: طراحی نقشه این پل در دست اقدام است که به محض اتمام طراحی عملیات اجرایی آن نیز در کنار سایر اقدامات انجام خواهد شد.
مدیرعامل سازمان عمران ساحل کارون به احداث دیوارهای ساحلی ، شمع کوبی، احداث نرده های ساحلی ، پیست دوچرخه سواری ، اسب دوانی و پیاده روی در این جزیزه اشاره داشت و می گوید: پیست دوچرخه سواری و پیاده روی به طول 6 کیلومتر در جزیزه راه اندازی می شود تا گردشگران بتوانند ساعاتی مفرحی را در این جزیزه سپری کنند.
مدیرعامل سازمان عمران ساحل کارون گفت: این پل از طریق چندین راه فرعی به جزیره متصل می شود. تا شهروندان و گردشگران بتوانند به راحتی به تمامی نقاط جزیره دسترسی داشته باشند.
مداری ادامه داد: بعد از پاکسازی نخیلات و نی زدایی 6 راه فرعی در جزیره احداث می شود. همچنین 5 برج نور و پایه روشنایی نیز در جزیره نصب و راه اندازی می شئود تا جزیره در تمامی ساعت شبانه روز برای شهروندان و گردشگران قابل استفاده باشند.
مدیرعامل سازمان عمران ساحل کارون یادآورشد: همچنین مالک 2/4 هکتار زمین نیز در این منطقه وزارت کشور و دولت کریمه است که برای این مقدار زمین نیز طراحی هایی در حال انجام است که پس از مراحل قانونی خود این زمین برای بهره برداری مرتبط با پروژه به بخش خصوصی توانمند واگذار می شود.
مداری تصریح کرد: در این پروژه نیروهای بومی منطقه به کار گرفته شده اند و به هیچ وجه از پیمانکاران غیربومی استفاده نشده است تا بتوانیم در مرحله اجرای این پروژه نیز زمینه اشتغال و ارتقای معیشیت اهالی و شهروندان آبادانی را نیز فراهم کنیم.
مدیرعامل سازمان عمران ساحل کارون با تقدیر از زحمات استاندار خوزستان گفت: کلیه پروژه های گردشگری آبی در استان خوزستان از ابتکارات دکتر مقتدایی بوده است و ایشان به طور مستمر پیگیر اجرای باکیفیت تر و سریع تر پروژه ها گردشگری استان هستند تا در موعد مقرر مورد بهره برداری شهروندان و گردشگران قرار گیرد. مداری تاکید کرد: کلیه امکانات این جزیره برای استفاده عموم می باشد و پس از بهره برداری اداره و نگه داری آن نیز به بخش خصوصی واگذار می شود.
داریوش نیک اختر