شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۲۶۳۰۹
تاریخ انتشار: ۰۹ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۰
برخی از نمایندگان از استیضاح بعنوان پتکی بر بالای سر وزرا استفاده کرده و مرتب در مصاحبه ها اعلام می کنند استیضاح بزودی تقدیم هیئت رئیسه مجلس می شود، اما به رغم گذشت ماها آنرا تحویل نمی دهند و گویی از آن بعنوان یک ابزار استفاده می کنند.
برخی از نمایندگان از استیضاح بعنوان پتکی بر بالای سر وزرا استفاده کرده و مرتب در مصاحبه ها اعلام می کنند استیضاح بزودی تقدیم هیئت رئیسه مجلس می شود، اما به رغم گذشت ماها آنرا تحویل نمی دهند و گویی از آن بعنوان یک ابزار استفاده می کنند.

از سال گذشته تا کنون زمزمه استیضاح چند وزیر در مجلس مطرح است و هر از چندگاهی این استیضاح علم و موضوع رسانه ای می شود. گرچه برخی از این استیضاح ها به رغم اصرار نمایندگان با مقاومت هیئت رئیسه مجلس مواجه می شود و اعلام وصول نمی گردد اما در این میان استیضاح برخی وزرا صرفا در حد رسانه و برای فشار بر وزارتخانه مطرح می شود. 

 بعنوان مثال می توان به موضوع استیضاح بیژن زنگنه وزیر نفت در مجلس اشاره کرد. در ۱۵ بهمن سال گذشته خبری تحت عنوان « استیضاح وزیر نفت کلید خورد »، رسانه ای و اعلام شد که طرح استیضاح بیژن نامدار زنگنه ۱۵ محور دارد و تا کنون حدود ۱۲ امضاء برای آن جمع شده است.  

واگذاری دکل‌های حفاری دریایی به شرکت‌های خارجی چینی و هندی، عدم مواضع اصولی در راستای کاهش قیمت، خام فروشی، عدم توسعه پالایشگاه‌ها و حضور تعدادی از مدیران مرتبط با جریان کرسنت در راس شرکت‌های مهم نفتی را از جمله محورهای این استیضاح اعلام شد. هر چند که متقاضیان این استیضاح بعدها از افزایش امضاها تا ۴۵ خبر دادند اما هیچ وقت نام این عده از نمایندگان اعلام نشد و معلوم نیست که این تعداد نمایندگان چه کسانی هستند. 

بعد از اعلام خبر «استيضاح وزير نفت كليد خورد»، ما هر از چند گاهی شاهد درج تیترهای همچون «امضای ۴۰ نماینده پای استیضاح وزیر نفت/ سه‌شنبه استیضاح را تقدیم هیأت رئیسه می‌کنیم»، «طرح استیضاح وزیر نفت فردا با ۴۵ امضا تقدیم هیئت‌ رئیسه می شود»، «آخرین وضعیت استیضاح» و اخیرا هم تیتر «استیضاح وزیر نفت پس از تعطیلات مجلس تقدیم هیئت رئیسه می‌شود» در رسانه ها بودیم. 

جالب اینجاست هنوز که هنوز است این استیضاح بعد از هفت ماه کلید خوردن و رسانه ای شدن چرا تحویل هیئت رئیسه نشده است؟ و جالبت اینکه وزیر نفت از موضوع استتیضاح خود بی خبر بوده و شنبه شب ۱۲ مرداد در برنامه زنده تلویزیونی نگاه یک از این موضوع اظهار بی اطلاعی کرد و در همان زمان افکار نیوز خبری تحت عنوان « اظهار بی اطلاعی وزیر نفت از استیضاح » منتشر کرد. خبرنگار افکار نیوز در همین راستا از زبان نمایندگان مجلس از پشت پرده استیضاح برخی وزرا مطالبی را شنیده است. 

بر اساس این شنیده ها برخی از نمایندگان پس از نشست با مسئولین وزارتخانه ها، امضاهای خود را پس گرفته و دیگر به دنبال استیضاح آن وزیر نیستند. در همین راستا یکی از نمایندگان به خبرنگار ما گفت: عزل و نصب در وزارت نفت یکی از محورهای این استیضاح بود که برخی از متقاضیان استیضاح به تغییر مدیر شرکت حفاری شمال اعتراض داشته در حالی که این مدیر بعد از هقت سال تغییر کرده و اصلا این شرکت مربوط به بنیاد جانبازان است نه وزارت نفت. 

این نماینده گفت: برخی نمایندگان هر از چندگاهی استیضاح برخی وزرا را مطرح می کنند و بعد از نشست با مسئولین وزارتخانه و حتی با وزیر و طرح مباحثی از ادامه کار دست نگه می دارند و در واقع استیضاح را بعنوان یک پتک بالا سر وزیر نگه می دارند. 

وی با بیان اینکه تا کنون استیضاح برخی از وزرا بیش از چهار بار در مجلس مطرح شده، افزود: بسیاری از امضاء کنندگان از استیضاح ، از ادامه پیگیری استیضاح منصرف می شوند اما برخی آقایان هر از چندگاهی در مصاحبه با رسانه ها، از امضای طرح اولیه استفاده و از آن بهره برداری کنند. این نماینده گفت: بعنوان مثال اگر استیضاح یک وزیر ۴۵ امضا دارد چرا تحویل هیئت رئیسه مجلس نمی دهند و یا حداقل نام امضا کنندگان را اعلام نمی کنند.

افکار نیوز
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار