امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
شوشان: سد گتوند و فاجعه زیست محیطی آن ، این روزها بدل به تریبونی برای سخنرانی ، خودنمایی و کشاکش های سیاسی شده است ؛ از محیط زیستی ها گرفته تا مسئولین دولتی ؛ هر یک به فراخور حال و جایگاه ، سد گتوند کلید واژه سخنرانی شان می شود و اندر شوری آب و نمک سازی آن سخن ها می گویند و چند روز بعد نیز یک مسئول دیگر و این بار از جایگاه سیاسی ، دست به سیاسی کاری می زند و سد گتوند و فاجعه آن را محملی برای انتقاد و زهر چشم گرفتن از رقبای سیاسی می کند و بر اریکه آن سوار می شود و می تازد و طبق معمول چند روز بعد ، به فراموشی می سپارد.
اما چاره چیست و چه باید کرد؟ با یک سرچ ساده می توان هم اطلاعات قابل استنادی از این سد دست یافت و هم به انبوهی از سخنراهی ها و انتقادات در مناسبت های مختلف ؛ اینکه سد گتوند ، مبدل به موزه ی عبرت محیط زیست ایران شده ، اینکه این سد زمین های پایین دست را به دلیل شوری حاصل از نمک ، به نابودی کشانده ، اینکه جانمایی اش اشتباه بوده و هزار و یک اطلاعات دیگر را می توان و می شود در باب این سد ، خواند و دید.
در لابه لای حجم انبوه مطالب ، راهکارهایی نیز به منظور رهایی از بلای سد گتوند از سوی کارشناسان ارائه شده و اخیرا نیز کمیته ای با مشارکت اساتید دانشگاه تهران و متخصصین دانشگاه چمران شکل گرفته و بر روی روش های سریع و کم هزینه کاستن از فاجعه آفرینی سد گتوند ، بحث و تبادل نظر می شود.
در کنار این موارد ، چیزی که احساس می شود و کمتر به آن پرداخته شده ، پای میز محاکمه کشاندن مجریان و طراحان سد گتوند است ؛ موردی که کمتر به آن پرداخته شده و اخیرا سید شریف حسینی نماینده اهواز ، استارت آن را در بهارستان زده و از طراحان و مجریان سد گتوند به دلیل جانمایی اشتباه و اصرار بر افتتاح با وجود مخالفت های فراوان ، به کمیسیون اصل 90 شکایت کرده است.
گشایش باب شکایت و کشاندن دست اندرکاران اصلی سد گتوند پای میز محاکمه ، می تواند سرآغازی باشد برای پایان دادن به صدها پروژه غیرکارشناسی مشابه . اگر مجریان چنین پروژه های مخرب و غیرکارشناسی ، در همان زمان می دانستند که باید جوابگو باشند و در برابر مردم و همچنین نهادهای نظارتی پاسخگو باشند، بی شک اکنون شاهد فاجعه های حاصل از این سد نبودیم ؛ فاجعه ای که به نابودی کشاورزی خوزستان و برباد رفتن میلیاردها دلار ختم شده است. به گفته نماینده اهواز ، اگر اندکی در جانمایی آن دقت می شد و در همان زمان شرایط زیست محیطی مدنظر قرار می گرفت دیگر شاهد 9 میلیون تن نمک رسوب شده در پشت سد و شکل گیری 45 تا 120 میلیون تن توده های نمکی و به تبع آن نابودی محیط زیست و کشاورزی خوزستان نبودیم.
اقدام قابل تامل سید شریف حسینی نماینده اهواز و پیگیری از مجرای قانونی ، همچنین از این بابت حائز اهمیت است که شکایت از طراحان و مجریان سد گتوند می تواند پایان بخشی بر بحث ها و جدال های سیاسی بر سر سد گتوند و در مدار قرار گرفتن بحث های کارشناسی پس از برخورد با خاطیان باشد.
اولا که ما خدا نیستیم که از نیت آدما خبر داشته باشیم
دوما گناه میکنیم که بخایم زود قضاوت غلط کنیم،و به دیگران تهمت بزنیم چیزی که اسلام ما مسلمانان را به شدت از آن نهی کرده است
سوما که بیچاره حرف بدی نزد، داره از حقوق ما دفاع میکنه، مگر بده که آدمای بی فکر که فقط به دنبال منافع شخصی خودشون هستن رو به پای میز محاکمه بکشونه تا فرداها چنین مشکلات عظیمی دچار نشویم و درس عبرتی بشه برای دیگران ؟؟؟
کاری که این طراحان و مجریان بی فکر کردن مثل یک دیوانه ایی است که سنگی در چاه می اندازد صدتا عاقل نمیتوانند درش بیاورند واقعا بی فکری وبی توجهی به مردم و به محیط زیست تا این حد ؟ حداقل مشورت میگرفتن کمی بررسی و تحقیق میکردنند مشخصه که برای این افراد انسانیت و محیط زیست ...مهم نیست واگرنه بی توجهی نمیکردنند
باید همه بدانند که اگر کسی کاری میکند حالا مجری یا طراح یا معمار یا نجار.... در جامعه کارش رادرست انجام دهد زیرا فردا باید پاسخگو باشند نه اینکه بزن برویی باشد و پاسخگویی نداشته باشد
واینکه اینایی که این حرفها رو میزنند و نماینده های استان خوزستان را می کوبند حتما خوزستانی نیستن همون هایی هستن که در سد گتوند نقشی داشتند .
جای تأسف است که مجریان اصلی این سد فاجعه بار هم استانی هستند و برای منافع خود دست به این کار که یک فاجعه تاریخی بود زدند.؟؟؟!!!!
در زمانی که ... استاندار بود اقای ... رییس سازمان آب و برق بود.
یعنی این ... نمیدانست این سد باعث آوارگی هزاران روستایی میشود در ضمن برق این روستاها هم قطع کردند تا سد را بسازند و مردم را از این روستا ها به زور و توهین بیرون کردند حالا دیگه کار از کار گذشته است.