مدیرکل مدیریت بحران استانداری خوزستان از آغاز عملیات مالچ پاشی در خوزستان برای مقابله با گرد و غبار خبر داد.
هاشم بالدی اظهار کرد: بر اساس مصوبه کارگروه استانی مقابله با آلودگی هوا در خوزستان که به تازگی برگزار شد،عملیات مالچ پاشی پس از اعلام مناطق اولویت دار، و مکان یابی اداره کل منابع طبیعی انجام می شود.
وی افزود: مالچ پاشی سه هزار هکتار از کانون های گرد و غبار در داخل خوزستان طبق مصوبه دولت قرار است انجام شود.
بالدی اظهار کرد: نهالکاری 31 هزار هکتار از اراضی بیابانی خوزستان نیز در برنامه قرار دارد.
وی گفت: مطالعات منشاء یابی کانون های گرد و غبار در خوزستان توسط اداره کل بحران استانداری خوزستان و با همکاری سازمان زمین شناسی انجام شده است.
بر اساس این گزارش، پس از شدت گرفتن توفان های گرد و غبار در بهمن 93، هیات دولت در کارگروه اضطراری مقابله با گرد و غبار مصوباتی داشت اما تاکنون اعتباری به این مصوبات اختصاص نیافته است.
به تازگی مدیرملی کارگروه مقابله با گرد و غبار سازمان حفاظت محیط زیست کشور وسعت کانون های ریزگرد در خوزستان را 500 تا 600 هزار هکتار اعلام کرد که 100 هزار هکتار از این اراضی به دلیل کم آبی در آستانه تبدیل به کانون گرد و غبار هستند.
بیابان زدایی 200 هزار هکتار از اراضی اطراف تاسیسات نفتی خوزستان در پنج سال و با اعتبارات وزارت نفت در سفر هیات دولت به خوزستان در سال 88 به تصویب رسید. به دلیل اختصاص نیافتن اعتبارات از سوی وزارت نفت این طرح نیز به کندی پیش می رود.
مالچ نوعی پوشش غیر زنده است که برای تثبیت شن های روان در اراضی بیابانی استفاده می شود. در ایران معمولا از مالچ نفتی استفاده می شود؛ انواع مالچ بیولوژیک نیز برای این منظور پیشنهاد شده که هنوز مراحل آزمایشی را می گذرانند.
منبع: ايرنا