امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
یک متخصص طب اورژانس گفت: کودکان و افراد مسن زودتر گرمازده می شوند و به همین دلیل این افراد نباید برای مدت طولانی در معرض گرمای شدید قرار گیرند.
دکتر پیمان عرفان در گفت و گو با خبرنگار ایسنااظهار کرد: وقتی فردی برای مدت طولانی در معرض هوا گرم قرار می گیرد، آب بدن او کاهش می یابد و اختلالاتی در میزان الکترولیت های موجود در بدن ایجاد می شود، به همین دلیل دمای بدن به تدریج افزایش می یابد.
وی افزود: در چنین شرایطی فرد ابتدا دچار برافروختگی می شود و احساس تشنگی می کند. در این مرحله اگر آب و مقداری نمک مصرف شود، شرایط تا حدی بهبود می یابد؛ نمک، سدیم از دست رفته بدن از طریق تعریق را جبران می کند. همچنین فرد مبتلا به گرمازدگی باید به سرعت از محیط گرم دور شود.
عرفان تصریح کرد: در صورتی که این اقدامات اولیه انجام نشود و فرد همچنان در معرض گرما باشد، در مرحله بعدی کم کم سطح هوشیاری کاهش می یابد و علایمی مانند تهوع، استفراغ، بی قراری و تشنج ظاهر می شود. در این شرایط بیمار باید به سرعت به اورژانس منتقل شود.
رییس اورژنس بیمارستان گلستان اهواز خاطرنشان کرد: مواردی مانند سن، جنس و نژاد تا حد زیادی بر گرمازدگی تاثیر دارد. کودکان و افراد مسن زودتر گرمازده می شوند؛ همچنین زنان در این مورد حساس تر از مردان هستند و زودتر به گرمازدگی دچار می شوند. همچنین افرادی که در مناطق سردسیر بزرگ شده اند، در مقایسه با افراد ساکن در مناطق گرم تحمل کمتری دارند و زودتر گرمازده می شوند.
وی ادامه داد: همچنین بیماری های زمینه ای مانند بیماری های قلبی، کلیوی، ریوی و موارد مشابه نیز می تواند بر مقاومت فرد در برابر گرما تاثیرگذار باشد و موجب افزایش احتمال گرمازدگی شود.
عرفان گفت: گاهی گرمازدگی به صورت بدخیم ظاهر می شود و آنزیم های کبدی در بدن افزایش می یابد. در چنین شرایطی سطح هوشیاری کاهش می یابد و احتمال مرگ نیز وجود دارد. بدن چنین افرادی به اقدامات درمان پاسخ نمی دهد و احتمال مرگ در این حالت تا 90 درصد افزایش می یابد.