رییس مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به وجود سمی خطرناکی در آجیلهای مانده و مرطوب، بر لزوم توجه به سلامت آجیل شب عید تاکید کرد.
رییس مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به وجود سمی خطرناکی در آجیلهای مانده و مرطوب، بر لزوم توجه به سلامت آجیل شب عید تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت، دکتر شکرالله سلمانزاده با اشاره به
لزوم دقت در خرید آجیل شب عید، اظهار داشت: توصیه میشود آجیل از مغازههای
معتبر خریداری شده و از خرید کردن از دورهگردها و وانتهایی که در فضای
باز اقدام به فروش مواد خوراکی و آجیل و شیرینی میکنند، خودداری شود.
معاون بهداشت دانشگاه عنوان کرد: قرار گرفتن آجیل در فضای باز و در معرض
رطوبت، موجب رشد قارچ خطرناکی در آجیلهای مانده و مرطوب میشود. قارچی که
در آجیل رشد میکند، سم بسیار خطرناکی به نام آفلاتوکسین تولید میکند که
میتواند به کبد آسیب برساند.
سلمانزاده افزود: مردم باید دقت کنند و با قیمت پایین آجیلها، فریب
نخورند زیرا در روزهای خرید عید برخی کاسبان آجیلهای مانده را به قیمت
پایین به فروش میرسانند.
رییس مرکز بهداشت خوزستان گفت: توصیه میشود که مردم آجیلهای تازه و خشک
را خریداری کنند و پیش از خریداری به طعم آن توجه کرده و آن را تست کنند.
همچنین توصیه میشود در روزهای نوروز از آجیلهای کمنمک و خام استفاده
شود، مصرف نمک در کشور ایران روزانه حدود 15 گرم است که 3 برابر حد مجاز
است در حالی که مصرف نمک در حالت مطلوب باید روزانه تنها 5 گرم نمک باشد.