امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
شوشان – زبیده جزایری :
برای شامی کباب شوشتری من پیمانه کردم تجربه ام را برایتان مینویسم
یک
پیمانه گوشت چرخ کرده
یک
لیوان آب
یک
لیوان آرد
یک
پیازبزرگ
زرد
چوبه
فلفل
سیاه
نمک
پودر
سیر در صورت تمایل
طرز
تهیه
پیاز
را رنده می کنیم و تمام مواد را مخلوط میکنیم تا یکدست شود اگر مواد سفت بود کمی آب اضافه
می کنیم اگر شل بود کمی ازد اضافه میکنیم اول ماهی تاوه را گرم میکنیم سپس روغن را داغ
میکنیم بعد با ملاغه کوچک مقداری از مواد رادر روعت داع میریزیم وحرارت را کم میکنیم وبا حرارت ملایم سرخ میکنیم
معمولا به ماهی تاوه نمی چسبد اگر چسبید ارد اصافه میکنیم
ترشی
پیاز مواد لازم
1 . پیاز کو چولو هرچه کوچک تر بهتر رنگ آن آگر بنفش باشد بهتر است منظور من پیاز قرمز
است
2. سرکه
سرکه سفید ترشی را زیباتر نشان میدهد
3 . نمک به مقداری که دوست دارید
طرز
تهیه
پیاز
ها را با پوست 24 ساعت در آب ونمک قرار میدهیم
سپس پوست آن را جدا میکنیم وخوب پیاز ها را میشوریم
ومی گذاریم در آبکش تا خوب خشک بشوند بعد در شیشه گذاشته سرکه را روی ان میریزیم
اگر
عجله داشته باشید می توانید کمی ترشی را به جوشانیم تا زودتر برسد و قابل خوردن باشد
در روش اول مدتی طول میکشد حدود 20 روز تا یک ماه
نوش
جان
طرز
درست کردن ترشی خرما
مواد
لازم
خرما
سرکه
تمر
هندی
دارچین
فلفل
سیاه
کمی
نمک
میخک
زنجبیل
طرز
درست کردن :
تمر
را با سرکه مخلوط کرده وشیره اش را میگیریم وآن را از صافی رد میکنیم وبه خرمای هسته
گرفته اضافه میکنیم وخوب خرماها را له میکنیم تا یکدست شود سپس ادویه ها وکی نمک را اصافه کرده به هم میزنیم تا خوب همه مواد مخلوط
شوند
این
ترشی طعم ملسی دارد وبسیار خوشمزه است
نوش
جان
طرز
پختن هویج پلو
مواد
لازم
هویج
خلال شده
زعفران
کمی
ابلیمو
شکر
به اندازه سلیقه غذایی
مرغ
برنج
طرز
تهیه
هویج
های خلال شده را با کره تفت می دهیم
شکر
واب لیمو در حد یک ق غ وزعفرانرا به هویجها
اضافه میکنیم
چلو
را آبکش کرده ویک لایه برنج ویک لایه هویج
تا مداد تمام شود
مقداری
زعفران را در موقع کشیدن اضافه میکنیم
مرغ ها را با پیاز خام ونگینی شده با کمی نمک درماهیتابه قرار میدهیم بطوریکه پیاز ها روی مرغها قرار گرفته باشند بدون آب با حرارت ملایم وبا ابی که در خود مرغها وجود دارد میپزیم وموقع کشیدن با برنج در دیس قرار می دهیم
لازم
به ذکر است که موقع کشیدن برنج وهویجها را باید خوب مخلوط کنیم
نوش
جان
طرز
درست کردن پلو باقله قدیمی شوشتری
مواد
لازم
برنج اگر محلی باشد بهتر است فقط لطفا هندی نباشد
سبزی
گشنیز فراوان شوید تره کمی شنبلیله
پیاز
سیر
هویج
وکاهو برای ته دیگ
مرغ
ران باشد بهترست
زرد
چوبه وپودر تخم گشنیز
باقلای
سبز که بصورت منجمد در اثر سوپریها موجودست
طرز
تهیه
پیاز
وسیر وباقلا ومقداری از سبزیها را به ترتیب سرخ می کنیم مقداری هم نمک وزرد چوبه اضافه
می کنیم
آب
برنج را با کمی زرد چوبه ونمک به جوش می اوریم برنج را که اضافه کردیم مقداری سبزی هم اضافه میکنیم وقتی برنج نرم شد وانرا در ابکش ریختیم مقداری سبزی
وتخم گشنیز اضافه میکنیم در دیگ مقداری روغن میریزیم بعد هویج های درسته را نصف میکنیم
وبا کاهوهای خورد شده ومقداری از موادی که قبلا سرخ کرده ایم را برای ته دیگ اضافه میکنیم سپس کمی یرنج وبعد
مرغ ها را که نمک وزرد چوبه زدیم به صورت خام روی برنج میگذاریم وسپس باقلا وپیاز وسیر وسبزی های سرخ شده
وبعد بقیه برنم را اضافه می کنیم وبا حرارت
ملایم دم می کنیم وقتی مرغ ها به صورت خام باشد مزه آن در برنج میرور وپلو خوشمزه میشود
خدا
بیامرزد مادر بزرگم را می گفت شما مرغ بخورید من پلوی زیر مرغ را میخورم انوقت ها خوشحال می شویم ولی الان می فهمم حق با
مادر بزرگ بود برنج زیر مرغ خوشمزه تر از مرغ
است امتحان کنید
میشود
مرغ ها را قبلا سرخ کنید ولی خام خوشمزه ترست نوش جان
ته
چین شوشتری
مواد
لازم
گوشت
بدون استخوان گوسفند بسیار ریز شده به اندازه فندق
پیاز
زرد
چوبه
ادویه
مخلوط خودم
گرد
لیمو عمانی
طرز
پخت
گوشت
وپیار نگینی شده را باهم تفت میدهیم بعد ادویه وزرد چوبه را اضافه میکنیم
برنج
را ابکش کرده کمی از ان را در ته قابلمه میگذاریم سپس گوشتها وپیازها را روی برنج گذاشته ولابلای برنج را گرد لیمو می پاشیم
وبعد بقیه برنجها را در دیگ گذاشته برنج را دم میکنیم برای اینکه برنج خشک نباشد گوشت
که اب انداخت با اب در ته دیگ میگذاریم این پلو واقعا خوشمزه است
یکی
دیگر از غذاهای قدیمی واصیل شوشتر نان چرب است مواد لازم پیاز سرخ شده به صورت خلال به مقدار خیلی زیاد
نخود
لپه پخته شده اگر نخود درسته یا آبگوشتی را به خیسانید وپوست انرا در بیاورید وبه پزید
به مراتب بهتر است وکیفیت نان چرب بهتر میشود
مرغ
پخته بدون استخوان یا گوشت بدون استخوان وبسیار ریز شده البته نوع سنتی با سینه مرغ
است
نمک
زرد
چوبه زعفران
نان لواش یا تنوری
طرز تهیه
تمام مواد را جدا جدا درست میکنیم یعنی
پیاز فراوانی که به صورت خلال خرد کرده ایم سرخ میکنیم وکنار میگذاریم
لپه
ها را میپزیم ود آبش کمی نمک میریزیم که مزه دار بشوند
مرغ
را با نمک وزرد چوبه وپیاز میپزیم
مرحله
آخر تمام مواد را با زعفران مخلوط میکنیم دریک
ماهی تاوه بزرگ یا در سینی میگذاریم
نان
را روی مواد قرار داده فشار میدهیم تاچرب شود بهد مقداری از مواد در وسط نان قرار داده
وتا میکنیم به تعداددی که دوست داریم به همین
ترتیب ادامه میدهیم
نکته
مهم این غذا آب ندارد ومانند خورشت نیست واز
آب مرغ هیچ استفاده ای نمیکنیم وفقط از خود مرغ استفاده میکنیم
طرز
درست کردن قلیه
مواد
لازم
بلغور
پیاز
نگینی فراوان
سیر
فراوان
گوشت
گوسفند با چربی فراوان
نخود
آبگوشتی
رب
انار
درصورت
تمایل برگه زرد الو وگردو
نمک
طرز
تهیه
پیاز
وسیرو گوشت ونخود وبلغور را میپزیم وسعی میکنیم
ان را به هم نزنیم چون بلغورها ته میگیرند
بعد
برگه زردالو وگردو را اضافه میکنیم
رب
انار را اخر سر اضافه میکنیم
این
غذا فوق العاده خوشمزه است وخاضیت زیادی دارد اگر دوست داشتید میتوانید به اضافه کنید
وبجای رب انار از اب انار تازه استفاده کنید
نوش جان
ممنونم طبق دستور سركار درست كردم خيلي عالي شد. براتون آرزوي سلامتي ميكنم.
ايا دستوري براي حلواي ديم شوشتري هم داريد؟ هموني كه پودر قندش را بعد از اينكه آرد و روغن رو تفت داديم و از روي حرارت برداشتيم بهش اضافه ميكيم . ميزان درست مواد لازم رو هم نميدونم همينطور طرز تهيه دقيق را.