دونده جوان کشورمان در حالی دوپینگی شده که از ممنوع بودن مصرف ماده ملدونیوم خبر نداشته است.
به گزارش تسنیم، «ملدونیوم» نامی آشنا برای کسانی است که این روزها اخبار مربوط به دوپینگ را پیگیری میکنند. این ماده از ابتدای سال ۲۰۱۶ میلادی توسط آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) در فهرست مواد ممنوعه قرار گرفت. با این وجود ورزشکاران بسیاری در دنیا به ویژه ورزشکاران کشور روسیه به دلیل مصرف ملدونیوم، دوپینگی شدند.
«ماریا شاراپووا» تنیسور سرشناس روسی مشهورترین ورزشکاری است که با مصرف ملدونیوم دوپینگی شد، البته این اتفاق تاکنون برای نزدیک به ۱۳۰ ورزشکار در سایر کشورهای جهان از جمله ایران نیز رخ داده است.
ورزشکار کشورمان که در رشته دوومیدانی فعالیت میکند، در رشته ۴۰۰ متر حضور دارد. این دونده جوان در مسابقات انتخابی تیم ملی برای حضور در مسابقات داخل سالن قهرمانی آسیا که اوایل بهمن ماه ۹۴ برگزار شد، حضور داشت و موفق به کسب جواز حضور در تیم ملی شد. ورزشکار مذکور در جریان مسابقات قهرمانی آسیا در قطر به عنوان عضو تیم ۴ در ۴۰۰ متر کشورمان موفق به کسب مدال نقره شد.
از این دونده پس از مسابقات انتخابی تیم ملی تست دوپینگ گرفته شد و با توجه به اینکه جواب این تست مدتی طول کشید، به همین دلیل او بدون مشکل در مسابقات قهرمانی آسیا نیز شرکت کرد و صاحب مدال برنز شد.
در واقع جواب این آزمایش دوپینگ پس از مسابقات داخل سالن قهرمانی آسیا اعلام شد و درست زمانی بود که دونده کشورمان در این تورنمنت به میدان رفته و صاحب مدال نیز شده بود.
به هر حال دونده ایرانی به دلیل مصرف ملدونیوم، دوپینگی شد (این خبر توسط کیهانی، رئیس فدراسیون دوومیدانی تایید شد) و این در شرایطی است که او با توجه به سابقه بد قبلی در مصرف مواد ممنوعه، ممکن است این بار با محرومیت سنگینی (۸ سال یا بیشتر) مواجه شود.
در این میان نکته مهمی وجود دارد که توجه به آن شاید مشکل اصلی را نشان بدهد. دونده دوپینگی ایران اعلام کرده که از دوپینگ محسوب شدن ملدونیوم اطلاعی نداشته است. آنچه مشخص است، این است که لیست مواد ممنوعه از طریق نادو و حتی فدراسیونهای جهانی به کمیته پزشکی فدراسیونها اعلام میشود و این در شرایطی است که مسئول کمیته پزشکی در فدراسیون دوومیدانی تاکنون معرفی نشده است. در واقع کمیته پزشکی در این فدراسوین بیصاحب است و در چنین شرایطی مشخص است که ورزشکار نمیتواند از لیست ممنوعه اطلاع پیدا کند.
در خصوص کمیته پزشکی فدراسیون دوومیدانی باید به این نکته اشاره کرد که دکتر اردیبهشت به عنوان مسئول این کمیته در زمان ریاست داوری و سرپرستی طباطبایی فعالیت میکرد و در زمان ریاست مجید کیهانی، از سمت خود فاصله گرفت و دعوت به کار هم نشد.
در پایان باید عنوان کرد در صورتی که دوپینگ دونده ایران رسماً مثبت اعلام شود، مدال نقره تیم ۴ در ۴۰۰ متر کشورمان نیز پس گرفته خواهد شد.