در حالیکه به گفته فرماندار گتوند کارخانه لاستیکسازی خوزستان همچنان به فعالیت خود ادامه میدهد اما گفتههای کارگران معترض این کارخانه حاکی از تداوم مشکلات و توقف خط تولید این کارخانه در پی اعتصابات است.
در این باره مجید صالحی، فرماندار گتوند در خصوص اعتصاب برخی کارکنان شرکت لاستیک سازی خوزستان اظهار کرد: حدود 40 تا 50 نفر از کارکنان شرکتی و حدود 20 تا 25 نفر از نیروهای پیمانکاری این شرکت به علت مشکلاتی حدود 10 روز اعتصاب کردند اما خط تولید کارخانه در این ایام متوقف نشد.
وی افزود: به علت تعدیل نیروهای شرکتی و اخراج 25 نفر از آنان، تعدادی از کارکنان شرکتی در اعتراض به این اقدام و در حمایت از نیروهای تعدیلشده از 14 فروردین ماه اعتصاب و از رفتن به کارخانه خودداری کردند.
صالحی با بیان اینکه همچنین حدود 20 تا 25 نفر از نیروهای پیمانکاری به علت عدم دریافت حقوق خود اعتصاب کردند، خاطرنشان کرد: با جلساتی که با مدیرعامل و هیات مدیره در تهران برگزار شد و نشستهایی که با کارگران معترض برگزار کردیم، این مشکلات در حال حل شدن است و اکنون تقریبا همه کارکنان مشغول به کار هستند.
وی با بیان اینکه مهلت قرارداد حدود 25 نفر از کارکنان تمام شده است و تمدید این قراردادها هنوز معلوم نیست، خاطرنشان کرد: در حال رایزنی هستیم تا این مشکل نیز حل شود و تعدیل نیروها فقط برای تبدیل وضعیت از شرکتی به پیمانکاری بوده و به معنای اخراج نیست.
فرماندار گتوند عنوان کرد: کارکنان معترض پیمانکاری نیز دو روز درب کارخانه تجمع کردند که با صحبتهای مدیرعامل، مسئولین امور مالی و نمایندگانی از هیات مدیره مرکزی تهران و وعدههایی که دادند این کارگران معترض به کارخانه برگشتند و به کار خود ادامه دادند و مقرر شد مطالبات معوقه این نیروهای پیمانکاری طی چند روز آتی پرداخت شود.
صالحی بیان کرد: مدیریت کارخانه طبق سیاستهای هیأت مدیره مرکزی به علت مشکلاتی که در خصوص فروش محصولات و به تبع کاهش بهرهوری داشت، ملزم به تعدیل نیروهایی شدند که با اعتراضات ما نسبت به این اقدام مواجه شدند و ما معتقدیم مطالبات و حق و حقوق کارگران باید پرداخت شود و وارد رایزنی با هیات مدیره تهران شدیم.
همچنین نماینده کارگران معترض کارخانه لاستیکسازی خوزستان اظهارکرد: با اعتصاب حدود 400 نفر از کارگران شرکتی و پیمانکاری این کارخانه، خط تولید از روز 14 فروردین تا الان متوقف شده است و کارگران شرکتی به علت تعدیل 25 نفر از نیروهای شرکتی و کارگران پیمانکاری به دلیل مشکلات حقوقی و حقوق و عیدی معوقه 3 تا 4 ماهه اعتصاب کردند.
وی با انتقاد شدید از نحوه عملکرد مدیریت کارخانه تصریح کرد: با گذشت یکسال و نیم از روی کارآمدن مدیر جدید، عملکرد مدیریت به شدت ضعیف بوده است و مدیریتهای داخلی این کارخانه پی در پی عوض میشوند و طی روزهای اخیر نیز سرپرست کارخانه عوض شده است و شاید به علت عدم توانایی مدیرعامل هم در شرف عوض شدن باشد.
یکی از کارگران شرکتی این کارخانه در خصوص اعتصاب کارگران این کارخانه گفت: از اواخر سال گذشته متوجه شدیم که مدیریت کارخانه قصد تعدیل 60 نفر از نیروهای شرکتی را دارند و پس از پایان تعطیلات نوروز نیز این شرکت 25 نفر از کارکنان که از نیروهای جوان و در سخترین بخش این کارخانه یعنی اپراتور مشغول به کار هستند را اخراج کردند که این اقدام با اعتراض وسیع کارگران مواجه شد.
وی با انتقاد از عملکرد مدیریت کارخانه لاستیک سازی خوزستان اظهار کرد: کارخانه مشکلات مالی را علت تعدیل نیروها عنوان میکند در صورتی که اصلا مشکلی از لحاظ مالی ندارند و فروش کارخانه در وضعیتی عالی است. از روز چهاردهم فروردین بیش از 100 کارگر شرکتی در اعتراض تعدیل 25 نفر اعتصاب کردند و با اعتصاب حدود 25 نفر از کارگران پیمانکاری از آن زمان تاکنون خط تولید کارخانه متوقف شده است.
این کارگر علت اعتصاب کارگران پیمانکاری را حقوق معوقه 3 ماهه آنان و همچنین عدم پرداخت عیدی عنوان و خاطرنشان کرد: طی دو یا سه سال اخیر میزان تولید کارخانه به دلیل ضعف مدیریت به نصف رسیده و میزان ضایعات کارخانه نیز افزایش یافته است.
ایسنا