امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
کافی بود تا استاد مجید انتظامی، پیش از آن که چنین پیشنهادی را بپذیرند، سری به کارون میزدند و از نزدیک روزگار غمانگیز آن را با یک دههی پیش مقایسه میکردند
شوشان/محمد درويش : در خبرها آمده است که هنرمند نامی و موسیقیدان بزرگ کشور، استاد مجید انتظامی به سفارش شرکت آب و نیرو – وابسته به وزارت نیرو – آخرین مراحل ساخت یک قطعه موسیقی جدید با نام سمفونی کارون را به پایان برده و مقرر است تا در اعیاد شعبانیه برای نخستین بار تالار وحدت تهران را در امواجش شناور کند!
خبری که برای اغلب فعالین و متخصصین حوزه محیط زیست و منابع طبیعی و حتا کشاورزی بهتآور و کاملاً ناامیدکننده بود. زیرا هدف از آفرینش این قطعه هنری تجلیل از صنعت سدسازی و آنهایی که در آن مشارکت داشتهاند به بهانه دستیابی به خودکفایی اعلام شده است. این در حالی است که بیش از ۳۵ سال است که بسیاری از نخبگان و فعالین محیط زیست و منابع طبیعی در جهان نسبت به عواقب نامیمون تأکید بیش از حد بر مدیریت سازهای و روند شتابناک ساخت سدهای بزرگ مخزنی اعتراض کرده و هشدار داده و میدهند. افزون بر آن، ۱۶ سال است که آیینهای روز جهانی مقابله با سدسازی در ۱۴ مارس هر سال در بسیاری از کشورهای جهان، از جمله ایران برگزار میشود و همه ساله حجم عظیمی از نتایج مطالعات و پژوهشهایی منتشر میشود که نشان میدهد، آنچه یک حوضهی آبخیز را نجات داده و اندوختههای آبی آن را سامانی بخردانه میدهد، نه سدسازی که مدیریت به هم پیوسته منابع آب و خاک در آن پهنهی آبشناختی است.
کافی بود تا استاد مجید انتظامی، پیش از آن که چنین پیشنهادی را بپذیرند، سری به کارون میزدند و از نزدیک روزگار غمانگیز آن را با یک دههی پیش مقایسه میکردند؛ حتا کافی بود اندکی در محتوای رسانههای مکتوب و مجازی در طول این چند سال اخیر، جستجو کرده تا درمییافتند که در مرگ بختگان، طشک، کمجان، گاوخونی، دریاچه ارومیه، آلاگل، آلماگل، آجی گل، هورالعظیم، هورالحمار، هورالهویزه، دریاچه مسیله، تالاب گمیشان، تالاب شادگان، نخلستانهای اروند کنار و بهمنشیر، تالاب گندمان و ... آیا میتوان نقش مخرب سدسازی را انکار کرد؟
یادمان باشد که هنرمند باید آن افقهایی را ببیند که مردم عادی از دیدنشان اغلب عاجزند و در پی رصد نواهایی باشد که گوشهای معمولی قادر به شنیدنش نیستند؛ هنرمند باید پیشرو و راهبر باشد و این کمینهی انتظار ما از مردی است که نام پرافتخار عزتالله انتظامی را به عنوان "پدر" در پیشانیاش دارد.
چنین است که از مجید انتظامی عزیز میخواهم و میخواهیم تا به جای سرودن شادمانی در مرگ کارون و زاینده رود و زرینه رود و کر و سیوند و مُند و کرخه و اترک و ... در سوگ همهی زیستمندانی که جانشان را و موجودیتشان را قربانی توسعهای چنین ناهماهنگ با زیستبوم کردند، سمفونی مرگ طبیعت ایران را بیافریند و بنوازد تا بلکه آنهایی که همچنان خود را به خواب زدهاند، بیدار شوند و بدانند:
آنچه دارد از دست میرود، طبیعت وطنی است که اگر نباشد، همواره گفتهایم و فریاد برآوردهایم که نخواهیم بود! چو ایران نباشد، تن من مباد ...