سریال «شهرزاد» به کارگردانی حسن فتحی و با بازی های درخشان علی نصیریان و ترانه علیدوستی و شماری از ستارگان سینما همچنان دیدنی است و بیست و ششمین قسمت آن هم مورد استقبال قرار گرفته است.
«شهرزاد» یک «عاشقانه سیاسی» است که در بستری از رخدادهای تاریخی پیش میرود و داستان آن مربوط به سال های آغازین دهه 1330 و خصوصا پس از کودتای سیاه 28 مرداد 1332 است و انصاف می باید داد که در تقبیح ساقط کردن دولت دکتر مصدق و ستایش دکتر فاطمی کم نگذاشته است.
هر چند از شماری از اشتباهات تاریخی در«شهرزاد» باید صرف نظر کرد چون در فیلمنامه و درام نمی توان همه جزییات را رعایت کرد اما در قسمت بیست و ششم شهرزاد در اصطلاح مطبوعاتی ها دو «گاف» واضح دیده می شود. گاف یا اشتباهی که نسل امروز در محاوره ها از آن با لفظ «سوتی» یاد می کنند!
یکی هنگامی که مادر شهرزاد از داماد سابق خود – قباد – فاصله می گیرد واز او می خواهد محرم و نامحرم را رعایت کند. حال آن که داماد بعد از جدایی از زن نیز باز به مادر او محرم است. عین فتوای آیت الله مکارم شیرازی: « مادر زن در همه حال محرم است و عروس هم در هر حال به پدر شوهر محرم است.»
گاف دوم مربوط به تاریخ اعدام دکتر فاطمی است. در اعلامیه ترحیم بابک که بر دیوار دانشکده نصب شده تاریخ 28 بهمن 1333 آمده در حالی که سردبیر نشریه زمانه در آرامگاه و بر سر خاک، خبر از اعدام دکتر فاطمی می دهد.
اشتباه به این خاطر که وزیر خارجه دولت دکتر مصدق و مدیر روزنامه باختر امروز در 19 آبان 1333 اعدام شد و از آبان 3 ماه تا بهمن فاصله است و یک روزنامه نگار طبعا در این فاصله بی اطلاع نبوده است.
نمی خواهیم مته به خشخاش بگذاریم و گر نه می شود به شعری که ترانه علیدوستی می خواند ( بارون میاد جرجر) نیز اشاره کنیم که احمد شاملو در همان سال ها سرود ولی شهرزاد از خاطره خواندن آن در دوران کودکی میگوید.
این مورد اما قابل اغماض است چون این شعر ریشه فولکلور دارد و شاملو هم شعری قدیمی را بازپرورانده هر چند آنچه در سریال خوانده می شود شعر شاملوست نه ترانه سنتی.
این اشارات اما از زیبایی کار نمیکاهد و اتفاقا از آن روست که «شهرزاد» محبوبترین مجموعه شبکه نمایش خانگی است و بسیاری هر دوشنبه منتظر قسمت تازه آن هستند و با پایان فصل اول در دو هفته دیگر باید چشم انتظار شروع فصل دوم و ماجراهای تازه باشیم.