رییس انجمن برنج خوزستان خواستار همکاری مسئولان برای کشت تابستانه برنج در حوضه مارون، زهره و کرخه شد.
محمد سواری در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه خوزستان، با اشاره به ممنوعیت چند ساله کشت تابستانه در حوزه زهره و مارون اظهار کرد: در حالی مسئولین از نبود آب در پشت سدهای مارون و زهره سخن به میان میآورند که همین آب را به استانهایی مانند بوشهر برای مصارف کشاورزی انتقال میدهند.
وی افزود: با توجه به بارشها و سیلاب اخیر کشاورز درصدد است که حداقل امسال کشت تابستانه خود را انجام دهد و حتی امید نسبت به بارشهای بیشتر نیز در کشاورزان وجود دارد؛ بنابراین حداقل امسال باید به کشاورزان اجازه کشت تابستانه داده شود.
وی با بیان اینکه در حال نامه نگاری در خصوص اخذ اجازه کشت تابستانه از سازمان جهاد کشاورزی، استانداری، سازمان آب و برق و دیگر سازمانهای ذیربط هستیم، عنوان کرد: اکثر کشاورزان در کشت پاییزه دچار خسارت شدند و اراضی و مزارع خود را از دست دادند و برای کشت تابستانه خود برنامه ریزی میکنند تا بتوانند بدهیها و اقساط وام خود را بپردازند و از این طریق معیشت خود را تامین کنند.
سواری خاطرنشان کرد: انتظار داریم مسئولان در این زمینه همکاری کنند زیرا سه سال است که در حوضه زهره و مارون هیچ برنجی کشت نمیشود و با اعلام سازمان آب و برق مبنی بر ممنوعیت کشت تابستانه در حوزه زهره، مارون و جراحی نیز مخالفیم.
وی با بیان اینکه وضعیت کشت در حوزه کرخه نیز در هالهای از ابهام قرار دارد و هنوز مجوز علنی کشت تابستانه در این حوضه صادر نشده است، گفت: کشت در حوضه کارون و دز تا حدودی قابل برنامهریزی است اما در حوضههای دیگر با کشت تابستانه مخالفتهای علنی و غیر علنی شده است.
رییس انجمن برنج خوزستان بیان کرد: سطح زیرکشت برنج در استان در سال 92، 110 هزار هکتار، در سال 93، 65 هزار هکتار و در سال 94، 45 تا 50 هزار هکتار کشت شد و بنابراین انتظار میرود مسئولان همکاری بیشتری کنند.