با وجود شلوغی و سروصدای فراوان در یک اتاق نوزادان از بین صداهای مختلف صدای مادر خود را تشخیص میدهند. چرا نوزاد چنین ارتباطی با دیگران برقرار نمیکند؟
به نقل از مدیکال دیلی، گروهی از محققان دانشگاه پزشکی استنفورد مغز نوزادان را زمانی که صدای مادر خود را میشنوند بررسی کردند.
سرپرست این تحقیق وینود منون استاد روانپزشکی و علوم رفتاری اظهار کرد: ما قصد داشتیم گزینش شنوایی نوزاد را بررسی و حوزه شنیداری، واکنش احساسی و محرکها را درک کنیم. با اسکن مغزی و تصویربرداری رزونانس مغناطیسی(MRI) 24 کودک سالم 10 ساله دریافتیم سیستم مغزی کودکان تنها به صدای مادر خود واکنش نشان میدهد.
محققان از درگیر شدن قسمت وسیعی از مغز نسبت به صدای مادر بسیار متعجب شدند چون در این سن کودکان از تواناییهای زبانی خوبی برخوردار هستند.
پژوهشگران دریافتند زمانی که کودکان صدای مادر خود را میشنوند قسمتی از مغز که مربوط به احساسات و یا قشر اولیه شنیداری است فعال می شود. ناحیه دیگر فعال پردازش اطلاعات مربوط به تشخیص چهره است. این دو ناحیه در نوزادان با شنیدن صدای زنان دیگر فعال نمیشود.
این تحقیق کمک بهتری به درک روابط اجتماعی کودکان کرده و موجب درک بهتر مشکلات و ناهنجاریها در این زمینه همچون اوتیسم خواهد شد.
محقق دیگر این تحقیق اظهارکرد: البته روشن است که صدای مادر تنها منبع آرامش در کودکان بوده اما هرگز نمیدانستیم صدای مادر نواحی زیادی را در مغز فعال میکند.
وی و همکارانش قصد دارند تحقیقات بیشتری در این زمینه برای کمک به کودکان اوتیسم انجام دهند.
نتایج این تحقیق در نشریه مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم آمریکا منتشر شده است.