امام علی (ع): كسى كه دانشى را زنده كند هرگز نميرد.
شوشان – غلامرضا رییسی
بایستی به دنبال ایجاد تنوع در کاشت و نگهداری
از گونه های گیاهی در فضای سبز شهری باشیم که البته با زبست بوم رو به خشکیدگی خوزستان
بدلیل طرح های انتقال آب نیز سازگار باشند
.
بایستی در ایجاد و توسعه فضای سبز حتما از
طراحان زبردست استفاده شود . گاهی صرفا با ایجاد تنوع در رنگ سنگفرش پیاده رو و پارک
میتوان زیبایی و نمای چشمگیری ایجاد کرد . قرار دادن گونه های خاص گیاهی با رنگ های
متنوع در کنار یکدیگر نیز نمای بسیار زیبایی ایجاد میکند .
استفاده از مبلمان شهری مناسب و متنوع و جدید
حدود 50 درصد انتشار کربن از سوی ثروتمند ترین بخش جمعیت دنیا که 7درصد جمعیت زمین راتشکیل می دهند منتشر شده است. و 50 درصد فقیر ترین جمعیت جهان فقط 7درصد کربن منتشر کرده است.
به عبارتی با توجه به ارقام می توان گفت تولد یک آمریکایی تاثیر منفی زیست محیطی 20 برابری نسبت به تولد یک آفریقایی دارد.
(برگرفته از مقاله جان پارکر مجله اکونومیست)
۱- ماکروالمنت ها یا عناصر پر مصرف گیاه مانند نیتروژن، فسفر، پتاسیم، گوگرد، کلسیم و منیزیم
۲- میکروالمنت ها یا عناصر کم مصرف (ریز مغذی ها) مانند آهن، روی، منگنز، مس، بور، مولیبدن و کلر. گیاهان مختلف بر حسب نیاز و با توجه به نتایج آزمایش خاک و برگ به کودهای فوق نیازمند خواهند بود. با وجود اینکه گیاهان به شکل واضحی به کودهای ماکروالمنت ها نیازمندند اما کودهای میکروالمنت یا ریز مغذی ها علیرغم نیاز کم گیاهان، جایگاه ویژه ای در تولیدات کشاورزی دارند. لذا از آنها به ” عناصر خرد با تاثیرات کلان” یاد می شود.
نقش آهن :
ماده غذایی آهن، یکی از عناصر غذایی کم مصرف است که وجود آن به اندازه کافی برای رشد گیاهان زراعی و باغی لازم است و در تشکیل سبزینه گیاهان زراعی و باغی نقش ارزنده ای دارد.
آهن در ساختار هموپروتئینها مانند سیتوکرومها، سیتوکروم اکسیداز و لگ هموگلوبین شرکت می کند. آهن گر چه در ساختار کلروفیل وجود ندارد ولی در سنتز آن نقش مهمی دارد. این عنصر به شکل مختلف کانی در خاک وجود دارد.
نقش منگنز:
منگنز در بعضی واکنشهای آنزیمی شرکت می کند و موجب فعال شدن تعدادی از آنزیم ها بویژه دکربوکسیلار و دهیدروژنارهای چرخه کربس می شود. این عنصر نیز به صورت دو ظرفیتی قابل تبادل است ولی به شکل نامحلول در خاک وجود دارد. می توان گفت مهمترین نقش منگنز در گیاه در مرحله فتوسنتز و تولید اکسیژن است که جلوی فعالیت رادیکالهای آزاد را گرفته و مانع از تخریب و انهدام اسیدهای چرب موجود در غشاء می شود. منگنز همچنین در سنتز قندها موثر است. چوبی شدن ساقه گیاه بستگی به منگنز داشته و در صورتیکه میزان آن کافی باشد گیاه را در برابر کلیه امراض و قارچ ها و آفات مقاوم میکند. کلروپلاستها در گیاهان، حساس ترین بخش نسبت به کمبود منگنز هستند.
نقش روی:
روی برای فعالیت چند آنزیم مانند الکل دهیدروژناز و کربنیک انیدراز مورد نیاز است. این عنصر در خاکها به مقدار متغیر وجود دارد ولی میزان روی قابل جذب و یون روی پایین است. کمبود آن در ترکیب و تشکیل اسید ریبونوکلئیک و در نتیجه تشکیل پروتئین گیاهی نقش مهمی ایفا میکند. روی آثار عمیقی در متبولیسم نرمال گیاه دارد و بطور کلی متابولیسم کربوهیدراتها، پروتئین، اکسین و فرآیندهای زایشی تحت تاثیر شدید کمبود روی قرار میگیرند. کمبود روی باعث کاهش ۷۰ – ۵۰ درصدی فتوسنتز، کاهش محتوای کلروفیل، ساختمان غیر نرمال کلروفیل، کاهش تعداد کلروپلاست غلاف آوندی و افزایش فسفر غیر آلی می شود. روی در تشکیل میوه نیز نیز نقش مهمی داشته و برای جلوگیری از ریزش گلها و جوانه ها توصیه میشود. در اثر کمبود روی سنتز پروتئین کاهش و اسیدهای آمینه تجمع می یابند که علت آن کاهش انتقال اسیدهای آمینه و همچنین افزایش تجزیه و تخریبRNA است. در اثر کمبود روی فعالیت آنزیم Rnase افزایش می یابد که این امر موجب تخریب RNAو کاهش سنتز پروتئین می گردد.
نقش مس:
مس در ساختار سه نوع پروتئین وجود دارد و چند آنزیم را فعال می کند. یونهای مس تنها به صورت کمپلکس و قابل مبادله به ماده آلی، متصل و قابل جذب می باشند. در صورت کمبود مس، برگ ها کوچک مانده و سرشاخه های جوان دچار برگ سوختگی میشوند و در محیطهایی با PH قلیایی، مس بطور کلی غیر قابل جذب برای گیاه میباشد، لذا بازده مس موجود در خاک های ایران بسیار پایین است. این عنصر در سیستم های آنزیمی اکسیداز-کاتالاز ضروری است و در واکنشهای انتقال الکترون سهیم بوده و فعال کننده چندین آنزیم است. مس در گیاه متحرک نیست، لذا همواره به شکل رسوب در خاک باقی میماند.
نقش بور:
این عنصر برای تشکیل دیواره سلولی، انتقال قندها و نشاسته تشکیل جوانه انتهایی تشکیل دانه و لوله گرده ضروری می باشد. با وجود اینکه بور در خاک خیلی پویا می باشد اما در گیاه پویایی آن خیلی کم است. در نتیجه کمبود و سمیت آن هر دو حائز اهمیت است، لذا روش کاربرد بور نقش مهمی در میزان استفاده آن دارد.
نقش مولیبدن:
انتقال مولیبدن احتمالا در آوندهای چوبی صورت می گیرد. همچنین قدرت جابجایی آن در گیاه نسبتا کم است و به همین دلیل این عنصر در آوندهای آبکشی و سلولهای پارانشیمی متمرکز می شود. به دلیل ناچیز بودن مقدار مولیبدن قابل جذب در خاک، غلظت آن معمولا در بافت های گیاهی کم است.
بهانه این اتفاق شیرین هم تولد یکی دیگر از اعضای جامعه درختکاران خوزستان است .
گل توکوما، گل کاغذی ، سپستان خوراکی و شاه توت
هدیه این شهروند اهوازی به اهالی فاز دو کلان شهر خواهد بود .
جشن تولدِ درختی در اهواز
اصلاح فرهنگی پایه و اساس تغییر در یک جامعه خواهد بود
جامعه فرهنگی و علمی درختکاران خوزستان