شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۳۵۷۴
تاریخ انتشار: ۱۸ تير ۱۳۹۱ - ۲۱:۲۰

با گذشت یکسال از طرح دریافت مالیات مضاعف از خانه های خالی، دولت همچنان در اجرای این طرح با تردید روبرو است و پاسخ روشنی به زمان اجرای آن نمی‌دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، دولت ازسال گذشته و با افزایش قیمت در بخش اجاره، راهکارهایی را مطرح کرد که معتقد بود با اجرای آن، اجاره بها کاهش یافته و یا حداقل کنترل می شود؛ برای همین منظور از سال گذشته طرح تعزیزاتی به اجرا در آمد.

در کنار این طرح، موضوع دریافت مالیات از خانه های خالی هم از سوی وزارت راه و شهرسازی مطرح شد تا با همکاری سازمان امورمالیاتی و وزارت نیرو، خانه های خالی تهران شناسایی شود.

براین اساس، قرار بود که وزارت نیرو با استفاده از قبض آب و برق و میزان مصرف یک واحد، از وجود سکنه دراین خانه ها مطلع شود و با اعلام محل دقیق آن به سازمان امور مالیاتی در زمره مالیات دهندگان قرار گیرد اما هنوز نهادهای متولی به یک هماهنگی در خصوص تعداد خانه های خالی نرسیده اند و چگونگی دریافت مالیات نرسیده اند.

بنابر اعلام اتحادیه کشوری مشاوران املاک، 800 هزار خانه خالی در تهران وجود دارد که با اجاره آنها، بخش زیادی از مستاجران می توانند در آنها ساکن شوند. از سویی کمیسیون اقتصادی مجلس تعداد خانه های خالی از سکنه را در تهران 2 میلیون و 200 هزار خانه اعلام می کند و از دولت می خواهد که به صورت جدی وارد بازار مسکن شود تا به این وسیله بتوان این تعداد خانه را وارد بازار رهن و اجاره مسکن کرد.

گرچه آمارهای ضد و نقیضی از تعداد خانه های خالی از سکنه اعلام می شود اما این موضوع اهمیت دارد که با اجرای ابزارهای کنترل مالیاتی از سوی دولت حتی اگر نیمی از این خانه ها هم وارد بازار اجاره بها شوند، تاثیر زیادی را بر بازار مسکن خواهند داشت.

البته رئیس اتحادیه کشوری مشاوران املاک در گفتگو با مهر اعلام کرد که این طرحها نمی تواند بازار اجاره بها را کنترل کند، زیرا یک خانه در ملکیت فرد است و مالک هم می تواند در هر زمان آن را اجاره دهد و یا  بفروشد.

مصطفی قلی خسروی افزود: در گذشته هم چنین طرحهایی به اجرا رسیده بود و صاحبخانه ها با آویزان کردن پرده و یا بازکردن شیرآب، می خواستند نشان دهند که در خانه سکونت دارند؛ بنابراین در آن زمان هم این طرحها به جایی نرسید.


نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار