شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۴۰۵۱۵
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۵
پیامک گسترده به روزنامه‌نگاران و ادبیات به کار رفته در آن مصداق اتهام‌زنی است و دادستان به عنوان مدعی‌العموم باید طرح شکایت کند.
علی مطهری نماینده مردم تهران در مجلس دیروز تاکید کرد که باید منشاء پیامک های تهدید آمیز برای خبرنگاران مشخص شود. اما ماجرا چه بود؟
 
به گزارش آرمان، روز پنجشنبه پیامکی با محتوای «هرگونه ارتباط و همکاری با عناصر معاند خارج از کشور از طریق ایمیل، پورتال‌های امن و سایر وسایل ارتباطی عملی مجرمانه و موجب پیگرد قضائی است. ضروری است ارتباطات خود را قطع نمایید. این پیامک به‌منزله آخرین هشدار امنیتی است» برای تعدادی از اصحاب رسانه‌های اصلاح طلب و فعالان سیاسی و حوزه زنان ارسال شد که بیشتر این پیامک ها از عصر تا شب ارسال شده بود. جالب اینکه این پیامک ها از شماره‌های ایرانسل ارسال شد که تا دیروز هیچ مقام مسئولی درباره آن اظهار نظر نکرد.
 
از نمایندگان مجلس تنها محمدعلی وکیلی نماینده تهران بود که گفت: «وزارت ارشاد مسئول است و باید طی حکمی به شورای مرکزی فضای مجازی درخواست پیگیری کند» وی افزود: «اینکه یک نفر می‌تواند در کشور ما به حریم شخصی تعداد کثیری از اهالی رسانه حتی برای تسویه‌حساب شخصی دست پیدا کرده و ایجاد رعب و وحشت کند، زنگ خطر امنیتی است. بنابراین این مسأله باید به شکل جدی و قانونی برای مشخص‌شدن مرجع صدور پیام پیگیری شود که آیا این پیام دستور قضائی داشته است یا خیر؟ شخصی بوده است یا امنیتی؟ و اگر شخصی بوده، در جهت دستگیری فرد متخلف اقدام صورت گیرد و اگر از سوی مرجع امنیتی بوده، دلایل مشخص ارائه شود». آن طور که در رسانه ها منتشر شد وزارت ارشاد، دفتر سخنگوی دولت، نوبخت، دفتر حسام الدین آشنا و علوی وزیر اطلاعات از ارسال چنین پیامی اظهار بی اطلاعی کردند. دفتر شهیندخت مولاوردی نیز تنها به روزنامه نگاران و فعالان حوزه زنان توصیه کرد تا دریافت چنین پیامی را با وکلای خود درمیان بگذارند دیروز اما نمایندگان دیگری به این پیامک های ارسال شده به واکنش نشان دادند.

خاطی یا خاطیان به قوه‌قضائیه معرفی شوند


روز گذشته نایب رئیس مجلس از وزارت اطلاعات و پلیس فتا خواست منشاء پیامک‌های تهدید آمیز ارسالی به برخی خبرنگاران را مشخص کنند. علی مطهری با اشاره به ارسال پیامک‌های تهدید آمیز به برخی خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای گفت: هیات نظارت بر مطبوعات نهاد متولی رسانه‌هاست و سایر نهادها حق دخالت در این حوزه را ندارند؛ بنابراین موارد این چنینی باید از طریق هیات نظارت به مطبوعات اعلام شود. وی افزود:‌ ارسال چنین پیامک‌هایی موجب ایجاد نگرانی در اهالی رسانه شده و لذا پلیس فتا و وزارت اطلاعات باید به سرعت منشاء این پیامک‌ها را روشن کنند و نتیجه را به اطلاع مردم و رسانه‌ها برسانند و خاطی یا خاطیان به قوه‌قضائیه معرفی شوند. این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد:‌ معنی ندارد که پیامک‌های تهدیدآمیز به شکل مشکوک برای اهالی رسانه ارسال شود بلکه چنین اقداماتی باید به طور آشکار از سوی مرجع قانونی مشخص انجام شود. نایب رئیس مجلس در پایان گفت که در صورت لزوم این موضوع در مجلس پیگیری خواهد شد.

مصداق پیامک‌های ارسالی


همچنین یکی دیگر از نمایندگان تهران اظهار کرد: پیامک گسترده به روزنامه‌نگاران و ادبیات به کار رفته در آن مصداق اتهام‌زنی است و دادستان به عنوان مدعی‌العموم باید طرح شکایت کند. الیاس حضرتی با اشاره به موضوع ارسال پیامک تهدیدآمیز به تعدادی از روزنامه‌نگاران، گفت: من به طور جدی و رسمی از وزیر اطلاعات و پلیس فتا طی نامه یا تذکری در جلسه علنی خواهم خواست تا این موضوع را پیگیری و عوامل آن را مورد پیگرد قرار دهند. چرا که اتهام‌زنی به اصحاب رسانه و نسبت دادن فعالیت با جریان‌های معاند به آنها اتفاق کم‌اهمیتی نیست. وی افزود: در شرایط خاص کشور عده‌ای در عرصه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی به دنبال ایجاد نگرانی و تشویش در جامعه و برهم زدن فضای آرام کشور هستند که شاید برخی دستاوردها را زیر سوال ببرند. حضرتی تاکید کرد: دنبال کردن منافعی غیر از منافع ملی از سوی هر جریانی محکوم است و این پیامک‌ها که با چند شماره مشخص و با در دست داشتن اطلاعات روزنامه‌نگاران ارسال شده هم به دنبال همین هدف است که موجب نگرانی خاطر اهالی فرهنگ شده و بی‌شک باید با آن برخورد جدی شود و اگر از سوی مراجع ذی‌صلاح این اتفاق نیفتد حتما جمعی از روزنامه‌نگاران علیه عوامل این اتفاقات طرح دعوا می‌کنند.
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار