بنیاد برکت با تعهد ساخت بیش از 20 مدرسه در دزفول نه تنها پرونده مدارس خشتی، گلی و ناامن در مناطق محروم دزفول را خواهد بست بلکه تاکنون 2 هزار و 500 دانش آموز این شهرستان را نیز از مدارس ایمن و استاندارد بهره مند نموده است.
' بنیاد مقدس ' این توصیف معاون استاندار و فرماندار ویژه دزفول از بنیادی است که به دستور مقام معظم رهبری توسط ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) تاسیس شد. بنیادی که ماموریت آن محرومیت زدایی و توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی در مناطق محروم کشور تعریف شده و به دور از هیاهوی رسانه ای، تحول و محرومیت زدایی در مناطق کمتر توسعه یافته را در دستور کار خود قرار داده است.
بنیادی با برکت که با وجود اینکه تنها هشت سال از تاسیس آن می گذرد با اقدام های تحول آفرین خود برکت را به مناطق محروم کشور آورده است.
بیش از همه این نام برای 2 هزار و 500 دانش آموز این شهرستان آشناست که پیش از این برخی ناچار به تحصیل در مدارس غیر ایمن و برخی نیز در مدارس کپری و خشتی مشغول به تحصیل بودند و حال به همت بنیاد برکت صاحب مدارس ایمن و استاندارد شده اند.
محرومیت زدایی بنیاد برکت در دزفول به قدری سریع و چشمگیر است که موجب تحسین معاون استاندار خوزستان و فرماندار ویژه دزفول شده به طوریکه حبیب اله آصفی از این اقدامات به «انقلاب در مناطق محروم» یاد کرد و گفت: تکمیل طرح های متعهد شده بنیاد برکت موجب تحول اساسی در مناطق محروم و حذف کلمه محرم از روستاهای دزفول خواهد شد.
پس از ایجاد تحول در مناطق محروم کشور حال بنیاد برکت 2 سالی است که در مناطق محروم دزفول فعالیت محرومیت زدایی خود را آغاز کرده و در این 2 سال نام 'بنیاد برکت' به نامی آشنا در مناطق محروم، سخت گذر و کوهستانی دزفول تبدیل شده به طوریکه هر جا روستایی محروم باشد آنجا باید نام و نشان برکت را جستجو کرد.
به گفته محمدرحیم کریمی مدیر آموزش و پرورش منطقه محروم سردشت دزفول با اجرایی شدن تعهدات بنیاد برکت پرونده مدارس خشتی، کپری و غیرایمن در مناطق صعب العبور شهرستان دزفول برای همیشه بسته می شود.
از دزفول تا دهستان احمدفداله بیش از هفت ساعت رانندگی در جاده های سنگلاخی و کوهستانی زمان می خواهد و بعد از آن تا مرز استان لرستان که دورترین روستاهای شهرستان دزفول را در برگرفته دیگر خبری نیز از این جاده سنگلاخی نیست و چند ساعتی پیاده روی و کوهنوردی نیاز دارد به همین خاطر تا کنون هیچ گونه عملیات عمرانی در آنجا صورت نگرفته است.
اما بنیاد برکت ساخت 6 مدرسه در این منطقه یعنی دورافتاده ترین نقطه شمالی شهرستان دزفول را تعهد کرده است که نشان از اراده راسخ نظام برای زدودن محرومیت از چهره مناطق محروم و دورافتاده است.
از 805 مدرسه ای که بنیاد برکت تعهد ساخت آن را در کشور به عهده گرفته و تا کنون بخشی از این تعداد را نیز تکمیل و به بهره برداری رسانده، ساخت بیش از 20 مدرسه با ظرفیت های مختلف 2 و 3 کلاسه، 6 کلاسه و 12 کلاسه جزو تعهدهای این بنیاد در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته دزفول است.
مدرسه 6 کلاسه شهرک زراعی، مدرسه 12 کلاسه کوی زیباشهر، مدرسه 9 کلاسه قطعه طوق، 3 مدرسه 12 کلاسه در کوی مدرس و طالقانی، 4 مدرسه 3 کلاسه در روستاهای دارخلک، ده زنون، دره چنار و ایندورک، 4 مدرسه 2 کلاسه در روستای غریب آباد، لطف آباد، چاله روگه و شوی تنها بخشی از تعهدهای این بنیاد در شهرستان دزفول است که تا کنون تعدادی از این تعهد به بهره برداری، تعدادی در حال ساخت و تعداد دیگر نیز در روزهای آینده کلنگ زنی می شود.
مدیر آموزش و پرورش دزفول نیز با بی نظیرخواندن اقدام بنیاد برکت در مناطق محروم دزفول گفت: اجرای کامل تعهدهای بنیاد برکت موجب تحول در فضای آموزشی مناطق محروم دزفول می شود.
غلامرضا نصراله پور با بیان اینکه کمبود فضای آموزشی در کوی زیباشهر دزفول در حال تبدیل شدن به یک بحران است افزود: ساخت و تکمیل مدرسه 12 کلاسه در کوی زیباشهر توسط بنیاد برکت با حداقل زمان و بالاترین استانداردها مشکل کمبود فضای آموزشی کوی زیباشهر دزفول را به کلی مرتفع می کند.
وی ادامه داد:ویژگی بارز فعالیت های عمرانی بنیاد برکت اقدام ضربتی و سرعت بسیار بالا در ساخت مدارس و رعایت بالاترین استانداردهاست به طوریکه سریعترین و استاندارترین طرح های مدرسه سازی در شهرستان دزفول متعلق به بنیاد برکت است.
ساخت 10 مسجد و خانه عالم، کمک به تجهیز مدارس، اعلام آمادگی برای همکاری و ساماندهی صنایع دزفول و کمک به توسعه زیرساخت های این شهرستان تنها بخشی از فعالیت های اقتصادی، عمرانی، فرهنگی و زیربنایی بنیاد برکت در شهرستان دزفول است.
آموزش و پرورش منطقه سردشت دزفول با جمعیت دانش آموزی ششهزار و 500 نفر و 125 واحد آموزشی یکی از وسیعترین حوزه های جغرافیایی آموزش و پرورش استان خوزستان می باشد که پیش از این با کمبود مکان های آموزشی استاندارد مواجه بود.
در بخش شهیون دزفول که شمالی ترین بخش شهرستان دزفول محسوب می شود پنج دهستان بیش از 200 روستا وجود دارد که به دلیل کوهستانی و صعب العبور بودن آن یکی از محرومترین مناطق خوزستان محسوب می شود.
دهستان احمدفداله در مناطق دور افتاده و کوهستانی شمال دزفول و در فاصله 120 کیلومتری شهر دزفول واقع است که از جاده مناسب برخوردار نیست.
منطقه احمدفداله 20 درصد مساحت شهرستان دزفول را شامل می شود.
بنیاد برکت در راستای رهنمود مقام معظم رهبری در 20 آذر ماه سال 1386 از سوی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) تاسیس شد تا به عنوان مجموعهای برای توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی و انجام امور عامالمنفعه،در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته فعالیت کند.