شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۴۰۶۷۴
تاریخ انتشار: ۱۴ تير ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۵
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسینی: اخلاق و یک نظام اخلاقی، مجموعه ای از بایدها و نبایدها است که بر فرد، گروه، قوم، فرهنگ و دین حاکم شده و رفتارهای آنها را در جهتی خاص هدایت می کند
حجت الاسلام والمسلمین دکتر اکبر حسینی قلعه بهمن در نخستین روز از دومین دوره کارگاه های طرح ضیافت اندیشه سال جاری که شنبه 12 تیرماه 95 توسط نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز و معاونت توسعه آموزش دانشگاه، با حضور اعضاء هیات علمی در محل کارگاه شماره 1 دانشکده پرستاری-مامایی برگزار شد بیان کرد: باید تلاش شود که از اخلاق حرفه ای به  اخلاق کاربردی رسید و به وسیله آن اخلاق پژوهشی و کدهای اخلاقی را در پژوهشهای پزشکی مطرح کرد.
 
وی در خصوص برگزاری این کارگاهها گفت: آشنایی و ورود به حوزه اخلاق در پژوهش به صورت مطلق در عرصه پزشکی و اخلاق پزشکی جدای از پژوهش باید اولویت اساتید دانشگاه باشد.
 
حسینی در تعریف اخلاق افزود: اخلاق از جهت لغت، خلق است که ویژگیهای باطنی انسان را شامل می شود و در برابرش خَلق قرار می گیرد که فضیلت محور است و از سرشت می آید. از جهت اصطلاح، اخلاق صفات و ملکات راسخ در نفس انسان است که می تواند رفتارهای بدون اندیشه را نشان دهد که سرشتی و قراردادی است. در تعریف قدیم، اخلاق به صفات و ملکات مطرح بوده است که در نفس انسان رسوخ پیدا می کرده و باعث می شده یک سری رفتارها مثل تواضع و لجبازی بدون اینکه درباره آن فکر شود از انسان متجلی گردد.
 
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسینی خاطرنشان کرد: اخلاق و یک نظام اخلاقی، مجموعه ای از باید ها و نبایدها است که بر فرد، گروه، قوم، فرهنگ و دین حاکم شده و رفتارهای آنها را در جهتی خاص هدایت می کند و از این طریق یک فرد، حرفه یا فرهنگ معرفی می شود و رفتار افراد را به آن هدفی که خود در نظر گرفته است در یک مسیر خاص مورد ارزیابی و کنترل قرار می دهد. مثلاً به جامعه پزشکی وارد می شود و آن جامعه را در مسیر خاص خودش هدایت می کند و ایرادات و خوبیهای آن را نشان می دهد، این اخلاق در اکثر فرهنگهای دنیا رواج دارد.
 
حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسینی در پایان در طرح این گونه مباحث اخلاق تصریح کرد: باید چارچوبی پژوهشی در عرصه اخلاق رشته های پزشکی ارائه شود تا نمودش در فعالیت هایی که اساتید در این جهت انجام می دهند دیده شود و به تعبیری ماهی گیری را فرابگیرند.
 
گفتنی است دوره ضیافت اندیشه هر ساله در ماه مبارک رمضان برای اعضاء هیات علمی از سوی دفتر هم اندیشی اساتید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه و با همکاری معاونت توسعه آموزش دانشگاه برگزار می شود که نوبت دوم آن از 12 تیرماه لغایت 15 در حال اجراء است.
نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار