مديرعامل كشت و صنعت امام‌خميني(ره) گفت: برداشت نیشکر بالاتر از میانگین جهانی در کشت و صنعت نیشکر امام خمینی محقق شده است.

"> رکورد شکنی کشت و صنعت نیشکر امام خمینی(ره)
شوشان تولبار
آخرین اخبار
شوشان تولبار
کد خبر: ۴۱۷۱
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۲:۰۰

مديرعامل كشت و صنعت امام‌خميني(ره) گفت: برداشت نیشکر بالاتر از میانگین جهانی در کشت و صنعت نیشکر امام خمینی محقق شده است.

مديرعامل واحد كشت و صنعت نيشكر امام‌خميني(ره) گفت: در سال گذشته در مزارع گندمی که با زه اب نیشکر آبياري شدند حدود 5/4 تن در هكتار گندم بدست امد لذا متذکر میشویم که ورود اين زه آب علي رغم تبليغات منفي كه شده است به استناد نتایج اندازه گیری شده توسط مراجع ذیصلاح (ازمایشگاه معتمد محیط زیست ) بیانگر در محدوده مجاز بودن پارامتر های خروجی زه اب میباشد و این مسئله منطبق بر استانداردها و مقررات زیست محیطی میباشد. گذشته از اين مسئله اين زه آب می تواند به خوبی در ابیاری مزارع گندم و سایر محصولات كشاورزي مورد استفاده باشد لذا همين جا از مسئولين محترم استان تقاضا میشود با اندک سرمایه گذاری از اين زهآب براي آبياري اراضي زارعين اطراف شركت كشت و صنعت امام خميني استفاده گردد .

وي يادآورشد: میانگین توليد نيشكر در واحد سطح در بیشتر کشورهای جهان 70 تن در هر هكتار است اما در اين واحد ما موفق شديم در هر هكتاربطور متوسط حدود 85 تن نيشكر توليد كنيم و اين امر نشان‌دهنده اين است كه ما يكي از مناطق مستعد توليد نيشكر هستيم.

مجدی با تاكيد بر ضرورت فرهنگ‌سازي براي توسعه كشت نيشكر در استان، عنوان‌كرد: در حال حاضر چهار هزار هكتار از اراضي اطراف كشت صنعت نيشكر امام‌خميني(ره) از سوی نهادهای مربوطه در حال آماده سازی براي واگذاری به زارعين محلی است. اگر آن ها تمایل داشته باشند در این زمین ها نیشکر بکارند، می تواند سود قابل قبولی برای آن ها به همراه داشته باشد زیرا نیشکر نسبت به زراعت های دیگر در واحد سطح بهره وری بیشتری دارد. ما نیز آمادگی داریم کلیه خدمات فني و نحوه استفاده از ماشين‌آلات توليد نيشكر را به متقاضیان آموزش داده و نيشكر توليدي آن‌ها را نيز به شكر تبديل كنیم.

وی در خصوص اشتغالزایی کاشت نیشکر افزود: با چهار هزار هكتار زمين هاي موجود در گوريه و عبدالعلي و با توجه به اتمام پروژه آبرساني به اين زمين ها حداقل 800 خانوار با جمعيت هر خانوار حدود 8-6 نفر یعنی برای حدود 5600 نفر اشتغالزايي خواهد شد. با اين روش مسئله بيكاري در منطقه شعيبيه بطور كلي ريشه كن خواهد شد. شركت كشت و صنعت امام خميني آمادگي كامل جهت همفکری و همكاري در پروژه توليد روستایی نيشكر دارد

وي افزود: كشت و صنعت امام‌خميني(ره) اولين شركت از مجموعه توسعه نیشکر است كه كار خود را از سال 70 آغاز و اولين كشت خود را سال 73 انجام داده است. كارخانه توليد شكر اين واحد در سال 78 به بهره‌برداري رسيد.

مديرعامل كشت و صنعت امام‌خميني(ره) تصريح‌كرد: كل مساحت اين شركت 15 هزار و 300 هكتار است كه از مجموع اين مساحت 12 هزار و 800 هكتار به كشت نيشكر و مابقي براي ساخت جاده‌ها، كارخانه و شهرك‌هاي مسكوني اختصاص يافته است.

مجدي اظهارداشت: در حال حاضر كشت و صنعت امام خميني سه واحد توليد شكر، خوراك دام و تخته صنعتي يا MDF دارد و كارخانه توليد شكر با ظرفيت 100 هزار تن در سال در حال فعاليت است كه سيزدهمين دوره بهره‌برداري از آن امسال به پايان رسيده است. برداشت نيشكر اين واحد از مهرماه آغاز مي‌شود. هم‌اكنون نيز كارخانه توليد تخته صنعتي يا MDF با ظرفيت توليدي 400 مترمكعب در روز يعني 75 درصد ظرفيت خود فعال است.

وي يادآورشد: اين كشت و صنعت داراي 4 ايستگاه پمپاژ مي‌باشد كه تلمبه‌خانه اول از رودخانه شطيط و تلمبه‌خانه دوم از رودخانه دز آبگيري و آب مورد نياز شركت از اين تلمبه‌خانه‌ها تامين مي‌شود. همچنين سومين تلمبه‌خانه به عنوان مكمل، آب را به اراضي كه سطح كانال آن‌ها بالاتر باشد، انتقال مي‌دهد و تلمبه‌خانه چهارم نيز كار پمپاژ آب‌هاي زه‌كش شده را بر عهده دارد. در نتيجه حدود 37 كيلومتر كانال اصلي و 100 كيلومتر كانال فرعي آبرسان و 114 كيلومتر زه‌كشي روباز در اين واحد ساخته شده است.

مجدی گفت ابیاری در مزارع این شرکت بوسیله لوله های هيدروفلوم انجام میشود که این مسئله باعث شده. آبياري مزرعه با سهولت و راندمان بالاتري صورت پذيرد، به طوري كه ميزان آب مصرفي مورد نياز در يك دوره آبياري براي گياه نيشكر با توجه به روش آبياري هيدروفلوم در اين كشت و صنعت موجب شده مصرف آب حدود يك سوم در مقايسه با نمودار كلي و شركتهاي مشابه كمتر باشد.

وي خاطرنشان‌كرد: از ابتای فعا لیت کشت و صنعت تاكنون حدود 9 ميليون تن نيشكر توليد شده كه از اين رقم هشت و هفت دهم به کارخانه ارسال شده که از میزان حدود 800 هزار تن شكر در طي 13 دوره بهره‌برداري توليد شده است، به طوري كه اين ميزان توليد شكر بالاترين رقم توليد در بين شركت‌هاي توسعه نیشكر بوده است.

مديرعامل كشت و صنعت نيشكر امام‌خميني افزود: سال‌گذشته به دليل سرمازدگي‌ با افت توليد‌ مواجه شديم و كل توليد ما 74 هزار تن شكر بود. برنامه امسال اين واحد برداشت 804 هزار تن نيشكر است كه 83 هزار تن شكر خام از آن استحصال خواهد شد.

مجدي اظهارداشت: در مدت 13 سال توليد نيشكر در اين واحد، با 3 دوره سرماي شديد و دو سال خشكسالي مواجه شديم كه اين مساله ميزان توليد ما را كاهش داد.

مديرعامل كشت و صنعت امام‌خميني بيان‌كرد: اين شركت به صورت مستقيم براي 2 هزار نفر اشتغال ايجاد كرده است و 500 پيمانكاران نيز در اين واحد مشغول به‌كار هستند. بر اساس برآورد‌هاي انجام شده هر نفر در اين كشت و صنعت سالانه 335 تن نيشكر توليد مي‌كند كه اين رقم به معناي توليد 30 هزار و 770 كيلو شكر است.

 


نام:
ایمیل:
* نظر:
شوشان تولبار