مدیر اداره آب و فاضلاب هندیجان گفت: شیرین سازی آب دریا منبعی مناسب، پایدار و کم هزینه برای تامین کمبود آب شرب این شهرستان است.
حسن چرغنده دوشنبه اظهار کرد: شهر هندیجان روزانه 14 هزار متر مکعب آب به منظور مصارف شرب مشترکان نیاز دارد.
وی گفت: آب مورد نیاز این شهرستان از رودخانه زهره ، آب کارون، و دریاچه سد آسک تامین می شود.
چرغنده ادامه داد: هم اکنون این شهر دارای یک مخزن هشت هزار متر مکعبی برای ذخیره سازی آب است که در صورت کمبود و با توجه به مصرف روزانه 14 هزار متر مکعب آب تنها پاسخگوی تامین آب برای 14 ساعت مشترکان است.
وی افزود: روزانه هفت هزار متر مکعب آب با میزان شوری(EC) چهار هزار و 400 میکرو ماوس بر سانتی متر از طرف آب جنوب شرق برای این شهر تامین و در ایستگاه پمپاژ چم خلف عیسی ترکیب و با خط لوله به هندیجان منتقل می شود که با توجه به نیاز شهر پاسخگوی مشترکان نیست.
مدیر آبفای هندیجان گفت: برای جبران بخشی از کمبود با برداشت آب از رودخانه زهره و پس از شیرین سازی توسط دستگاه های شیرین سازی با آب دریافتی از جنوب شرق ترکیب و برای مصرف به شبکه آبرسانی هندیجان تزریق می شود.
وی ادامه داد: توان دستگاه شیرین سازی محدود و به میزان چهار هزار متر مکعب در شبانه روز است که با توجه به مصرف مشترکان و نیاز شهرستان با سه هزار متر مکعب کمبود آب در شبانه روز روبه رو هستیم.
وی افزود: دستگاه شیرین سازی آب این شهرستان حداکثر توانایی کار با شوری 9 هزار میکرو ماوس را دارد که میزان فعلی شوری(EC) آب رودخانه زهره 11 هزار و 500 است که در نوع خود بحرانی است و گاهی غیر قابل شیرین سازی است.
وی گفت: شوری آب رودخانه در صورت شیرین سازی به یک هزار و 700 کاهش و پس از ترکیب با آب دریافتی از جنوب شرق با EC چهار هزار وارد شبکه می شود.
چرغنده ادامه داد: میزان شوری استاندارد برای مشترکان دو هزار و 500 میکرو ماوس بر سانتی متر است که این شاخص هم اکنون در شبکه آبرسانی هندیجان به چهار هزار افزایش یافته که مطلوب نیست.
وی گفت: خشکسالی های اخیر و کمبود آب بویژه در حوضه آبریز رودخانه زهره منجر به رفتارهای مختلف این رودخانه در بحث کمیت و کیفیت شده و باید نسبت به تامین یک منبع آب پایدار برای این شهرستان اقدام شود.
وی ادامه داد: برای رفع این مشکل اقدامات کوتاه مدت مثل احداث خط لوله از سد آسک صورت گرفت که با توجه به کمبود آب در حوضه پاسخگو نیست و راه حل بلند که احداث خط لوله از سد کوثر است نیز اجرایی نشده است.
مدیر آبفای هندیجان رها سازی آب از سد کوثر را دارای اثری مقطعی دانست و افزود: در فصول مختلف و با رایزنی بسیار زیاد برای مصارف کشاورزی و شرب شهر و روستا از سد کوثر آب رها سازی شده ولی با توجه به موقعیت قرار گیری هندیجان در پائین دست، و برداشت بی رویه آب در بالا دست و تاثیر مستقیم جزر و مد دریا در محل آبگیر تاسیسات آبرسانی رودخانه سهمی چندانی از این آب به این شهرستان نمی رسد.
وی گفت: آب رودخانه زهره با توان محدود خود کیفیت لازم برای شیرین سازی را نیز از دست داده و گاهی موجب آسیب به تجهیزات تاسیسات و کارخانه شیرین سازی آب می شود و لازم است با ایجاد راه حل های جایگزین مانند شیرین سازی آب دریا این مسیر برداشت آب تغییر پیدا کند.
وی افزود: نزدیکی هندیجان به ساحل خلیج فارس از طریق بندر بحرکان یک ظرفیت ویژه برای ایجاد تاسیسات شیرین سازی آب دریا ایجاد کرده که در کوتاه مدت قابل انجام و می توان از طریق آن آب شرب هندیجان را از یک منبع پایدار و با هزینه کمتر نسبت به اجرای سایر طرح ها با مشارکت بخش خصوصی تامین کرد.
شهرستان هندیجان با 45 هزار نفر جمعیت در جنوب استان خوزستان قرار گرفته و دارای 9 هزار و 500 مشترک آب است.