ژوئیه؛ ماهی خونین برای تمامی نقاط جهان بود. در این ماه علاوه بر کودتای ترکیه، انفجارها و وقایع تروریستی متعددی در مناطق مختلف جهان بوقوع پیوست که نقش گروه های تکفیری- تروریستی در آنها بسیار پررنگ بود. در ادامه به مهمترین این وقایع اشاره می شود.
* انفجارهای الکراده عراق
در انفجارهای انتحاری روز سوم ماه ژوئیه در منطقه الکراده که غالب ساکنان آن شیعه هستند، خونبارترین حمله در عراق از زمان سرنگونی نظام صدام بود و داعش مسئولیت آن را برعهده گرفت. وزیر بهداشت عراق دیروز اعلام کرد تعداد قربانیان انفجار انتحاری الکراده در بغداد به ۳۲۴ تن افزایش یافته است.به گزارش روسیا الیوم، عدیله محمود، وزیر بهداشت عراق با اشاره به افزایش تعداد قربانیان حمله انتحاری داعش در منطقه الکراده در بغداد به ۳۲۴ تن اظهار داشت: تیمهای پزشکی قانونی همچنان در تلاش برای شناسایی هویت قربانیان این انفجار هستند و احتمال افزایش تعداد قربانیان این انفجار وجود دارد. وی افزود: پیش از این وزارت بهداشت در تاریخ هفتم ژوئیه اعلام کرد تعداد کشتههای این انفجار به ۲۹۲ تن افزایش یافته اما پس از آنکه مشخص شد، افرادی که نام آنها در ابتدا در لیست مفقودین ثبت شده از جمله کشتهها بودهاند، این آمار افزایش یافت.*انفجارهای نیس فرانسه
در چهاردهم ژوئیه در حمله تروریستی با کامیون مملو از اسلحه و نارنجک به مردم در شهر نیس در فرانسه همزمان با سالروز جشن ملی فرانسویان حداقل هشتاد و شش نفر کشته و نزدیک به ۱۵۰ نفر نیز زخمی شدند. شاهدان عینی گفتند که کامیون برای زیر گرفتن افراد بیشتر به حالت زیگزاگ حرکت می کرده است. مردم نزدیک محل حادثه به رستورانها و کافهها پناه بردهاند. راننده پس از توقف پیاده شده و به طرف مردم شلیک کرده است. عامل این اتفاق محمد لحویج بوهلال ۳۱ ساله بود که در صحنه حادثه با تیراندازی پلیس کشته شد. با وجود اینکه داعش مسئولیت حمله نیس را برعهده گرفته است، برنارد کازنو، وزیر کشور فرانسه، در مصاحبه ای درباره او اظهار کرده بود: «احتمالا بوهلال از ویدئوهای تبلیغاتی داعش و پیام های آنها تاثیر گرفته است؛ اما مستقیما با این گروه تروریستی در ارتباط نبوده است.»*کودتای ترکیه
درست شب بعد از جشن ملی فرانسه که با خون همراه بود، در شامگاه ۱۵ ژوئیه ۲۰۱۶ گروهی از نظامیان در دو شهر آنکارا و استانبول با به دست گرفتن کنترل مناطق و اماکنی، از جمله مراکز تعدادی از رسانههای مهم ترکیه و فرودگاه بینالمللی آتاتورک استانبول، اعلام کردند که قدرت در این کشور را به دست گرفتهاند. اما ساعاتی بعد با حضور وسیع مردم در خیابانها تلاش آنها ناکام ماند. در آمار تلفات کودتای نافرجام ترکیه نیز بنا بر اعلام مقامات ترکیه در مجموع ۲۶۵ تن کشته شدهاند که در این میان ۱۰۴ تن کودتاچی، ۷۱ نیروی امنیتی هوادار دولت و ۹۰ غیرنظامی هستند. در روزهای پس از کودتای ترکیه در مجموع مسئولان این کشور بیش از ۴۷ هزار نظامی و کارمند غیرنظامی در بخشهای مختلف را بازداشت یا از کار برکنار کردهاند.
گروگانگیری ارمنستان
در جریان این گروگانگیری که روز ۱۷ ژوئیه صورت گرفت، چند خلبان ارتش ارمنستان به چند پاسگاه پلیس حمله کرده و با گروگان گرفتن افرد حاضر در این پایگاه خواهان آزادی یکی از هم قطارانشان شدند. این گروگانگیری پس از چند هفته نهایتا روز گذشته با تسلیم شدن ۲۰ گروگانگیر و آزادی گروگانها به پایان رسید. اوضاع ایروان پایتخت ارمنستان هنوز هم ناآرام گزارش می شود و دولت در این شهر شدیدترین تدابیر امنیتی در یک دهه گذشته را به اجرا گذاشته است.چهره مخالفی که این گروگانگیران به دنبال آزادیاش بودند ژیرایر سفیلیان است. او یکی از شبه نظامیان سرشناس شرکت کننده در جنگ ناگورنو-قره باغ است. تنشها در ارمنستان پس از گمانه زنیهایی مبنی بر اینکه سرکیسیان حاضر به دادن امتیازهایی به منظور کاهش تنشها در مناقشه ناگورنو-قره باغ شده، بالا گرفته است. ناگورنو-قره باغ یک منطقه در داخل خاک جمهوری آذربایجان است که از زمان پایان جنگ بر سر این منطقه در سال ۱۹۹۴ تحت کنترل نیروهای ارمنستانی قرار دارد. ارمنستان تاکید دارد که این نیروها صرفا یک سری مبارزان محلی هستند و نیروهای نظامی متعارف در میان آنها نیستند. حمله مونیخ
بیست و دوم ژوئیه یک فرد مسلح به شکلی بیهدف در داخل یک مرکز تجاری و دیگر اماکن در شهر مونیخ واقع در جنوب آلمان شروع تیراندازی کرد که طی آن ۱۱ تن کشته و تعدادی زخمی شدند.
فرد مسلح علی سنبلی ۱۸ ساله آلمانی- ایرانی بود که در یکی از ویدیوهایی که از لحظه تیراندازی در مونیخ منتشر شده است، فریاد می زند: من آلمانی هستم ... من آلمانی هستم من اینجا متولد و بزرگ شدم و بهتر از تو هستم. سنبلی که گویا در حال صحبت با شخص دیگری است، با فریاد ادامه میدهد: من آلمانی هستم و بهتر از تو که با دریافت کمکهای خیریه زندگی میکنی. طرف مقابل نیز به فرد مهاجم می گوید: من هم آلمانی هستم.
اقدام این پسر هیجده ساله همه را به یاد قاتل دسته جمعی نروژی یعنی آندرس برینگ بریویک (عامل حملات نروژ در سال ۲۰۱۱) می اندازد که بر اثر دو حمله تروریستی اش، هفتاد و هفت تن را به قتل رساند.
دیوید علی اس. اندکی پس از اقدام جنون آمیزش با شلیک یک گلوله به ناحیه گیجگاهی سرش، خودکشی کرد.
حمله آنسباخ:در تاریخ بیست و پنجم ژوئیه یک سوری ۲۷ ساله که حدود یک سال قبل با درخواست پناهندگیاش به آلمان مخالفت شده بود، یک بمب در بیرون جشنواره موسیقی در این منطقه منفجر کرد و در نهایت خود نیز کشته شد. وزیر امور داخلی ایالت بایرن، همان روز گفت که عامل این حمله با گروه تروریستی داعش اعلام بیعت کرده بود. مطابق این گزارش در گوشی همراه این مرد ویدئویی پیدا شد که وی در آن با گروه تروریستی داعش اعلام بیعت میکند. وی در این ویدئو همچنین گفته که از آلمانیها انتقام خواهد گرفت. عامل حمله، سابقه دو بار تلاش برای خودکشی داشته و در یک بیمارستان روانپزشکی در «آنسباخ» تحت مراقبت قرار داشته است.
گروگانگیری در کلیسایی در شهر روان فرانسهدو فرد مسلح در بیست و ششم ژوئیه تعدادی را در کلیسایی در شهر روان منطقه نورماندی واقع در شمال فرانسه گروگان گرفتند. پلیس فرانسه اعلام کرد که در این گروگانگیری یک کشیش در کلیسا سر بریده شد و دو گروگانگیر نیز کشته شدند. گروه تروریستی داعش مسئولیت این حمله را برعهده گرفت. یکی از مهاجمان نامش عادل کرمیش بود و نوزده سال داشت و دیگری عبدالکریم پوتی جان بود.