ترکیه که در چند ماه اخیر با بحران جدی در عرصه گردشگری روبهرو شده در تلاش است با جذب گردشگران حوزه خلیج فارس تحولی در اوضاع نابسامان صنعت گردشگری خود ایجاد کند.
به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه «نشنال»، نزول صنعت توریسم به عنوان منبع حیاتی درآمد ترکیه با بروز موجی از حملات تروریستی و همچنین ناآرامیهای سیاسی داخلی و منطقهای ضرر و زیان بزرگی را متوجه اقتصاد ترکیه کرده است.
«عثمان آئیک»، رئیس فدراسیون هتلداران ترکیه اخیرا در اقدامی جهت احیای صنعت گردشگری این کشور از گردشگران کشورهای حوزه خلیج فارس خواست برای بازدید از ترکیه تردید نکنند: «کاهش نسبی در شمار گردشگران ورودی ایجاد شده است، اما پس از کودتای نافرجام هیچ گونه نگرانی امنیتی درباره امکانات گردشگری کشور وجود ندارد، بنابراین دوستان ما از کشورهای حوزه خلیجفارس و سایر نقاط جهان نباید ترسی داشته باشند.»
حضور گردشگران کشورهای حوزه خلیج فارس در چند سال اخیر در ترکیه افزایش داشته و پیش از سال جاری گردشگران عرب این منطقه 6 درصد از کل درآمد گردشگری ترکیه را تشکیل میدادند.
در سال 2014 میلادی در مجموع بیش از 582 هزار گردشگر از کشورهای حوزه خلیج فارس از ترکیه دیدن کردند که حاکی از 42 درصد افزایش در مقایسه با آمار سال گذشته آن بود و عربستان، کویت و امارات متحده عربی کشورهایی بودند که بیشترین شمار گردشگران را به ترکیه فرستاده بودند.
گردشگران حوزه خلیج فارس کشور ترکیه را بیشتر به عنوان یک مقصد تابستانی، توریسم درمانی و مراکز خرید ترجیح میدهند و این در حالی است که گردشگران بیش از دو برابر از گردشگران سایر کشورها در ترکیه هزینه میکنند.
ناآرامی و درگیریهای داخلی در چند ماه اخیر، هجوم سیلی از پناهندگان از کشورهای همسایه چون سوریه، حملات تروریستی گاه به گاه داعش در شهرهای مهم ترکیه و همچنین تنش سیاسی با روسیه ضربات قابل ملاحظهای را به صنعت گردشگری ترکیه وارد کرده است.
شمار گردشگران خارجی ترکیه در ماه ژوئن 40.9 درصد نزول داشت که در نوع خود یک رکورد محسوب میشد و در ماه ژوئن برای یازدهمین ماه پیاپی شمار گردشگر ریزش داشت.
در مجموع تعداد گردشگران خارجی ورودی به ترکیه در نیمه اول سال 2016 میلادی به 10.7 میلیون نفر رسید که نشان از نزول 27.8 درصدی در مقایسه با آمار سال 2015 در مدت مشابه دارد و در این میان تعداد گردشگران روس 88 درصد کاهش داشته است.
ترکیه هر سال از ماه ژوئن تا سه ماه شاهد اوج حضور گردشگران خارجی بود اما «امره دلیولی» اقتصاددان ترکیهای معتقد است صنعت گردشگری این کشور هرگز چنین آغاز بدی در فصل اوج گردشگری نداشته است و اکنون برای جبران کردن ضرر و زیانها دیر است. ما پیش از این شاهد لغو رزورها از سوی گردشگران داخلی و خارجی بودیم و کودتای اخیر نیز آخرین میخ بر تابوت صنعت گردشگری ترکیه بود.