محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران امروز جمعه با سفر به ترکیه با اردوغان دیدار کرد.
به گزارش
عصرایران، این نخستین سفر یک مقام ارشد جمهوری اسلامی ایران به ترکیه بعد از کودتای ناکام اخیر در این کشور است.
ظریف در این سفر یک روزه ضمن دیدار و گفتگو با همتای خود مولود چاووشاوغلو، به کاخ ریاست جمهوری هم رفت و با رجب طیب اردوغان دیدار کرد.
او همچنین با حضور در محل ساختمان پارلمان ترکیه، از تخریب های صورت گرفته در حمه هوایی جنگنده های کودتا بازدید کرد.
ظریف در نخستین ساعت های کودتا، با انتشار متنی در توئیتر از اتفاقات ترکیه اعلام نگرانی کرد. او چند ساعت بعد همزمان با آغاز شکست کودتاگران، در توئیت دیگری، ضمن اعلام مخالفت با کودتاگران از دولت قانونی ترکیه حمایت کرده بود.
وزیر خارجه ترکیه: همکاری با ایران در سوریهظریف پس از ورود به آنکارا، در محل وزارت خارجه ترکیه حاضر شد و با همتای خود دیدار کرد.
در این دیدار دو طرف بر حفظ تمامیت ارضی سوریه تاکید کردند.
به نوشته خبرگزاری رسمی ترکیه (آناتولی)، مولود چاووشاوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه پس از دیدار و گفتگو با محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در آنکارا با حضور در کنفرانس مطبوعاتی مشترک گفت:
- قدردانی خود از برادرم محمد جواد ظریف را اعلام می کنم. همان طور که آن شب، ما در سامسون نخوابیدیم، در تهران نیز آقای ظریف همراه ما در طول شب نخوابید و در طول آن شب، 4 یا 5 بار با من تماس تلفنی گرفت و از من اطلاعات لازم را دریافت کرد و روز بعد نیز به صورت تلفنی با هم گفتگو کردیم. به دلیل وقوع اقدام به کودتا،تحقق این دیدار که از قبل برنامه ریزی شده بود، به تعویق افتاد.
- قرار است آقای لاریحانی، رئیس مجلس ایران نیز به زودی به ترکیه بیاید. وزیر اقتصاد ترکیه نیز به ایران خواهد رفت.
- هدف ما به رغم افت تجارت، رسیدن به سطح 30 میلیارد دلار تجارت میان ایران و ترکیه است. تصمیم داریم موانع موجود به خصوص در زمینه حمل و نقل را رفع کنیم.
- ما مصمم به خرید گاز طبیعی بیشتری از ایران هستیم که البته در خصوص قیمت آن گفتگو خواهیم کرد و مایل نیستیم در این رابطه به داوری بین المللی مراجعه کنیم.
- موارد دیگری چون انتقال گاز طبیعی ایران به اروپا، خرید برق و نیز انجام سفر گردشگران ایرانی و افزایش تعداد گردشگران ایران به ترکیه از دیگر موضوعات گفتگوی ما بود.
- در خصوص تمامیت ارضی سوریه همفکر هستیم که این موضوع مهمی است. در این رابطه اگرچه برخی اختلاف نظرها وجود دارد، اما به رغم آن، هرگز گفتگوها بین خود را متوقف نکرده ایم.
- ما معتقد هستیم که ایران می تواند نقشی سازنده در سوریه داشته باشد.
- ما بین تروریستهای پ ک ک و پژاک هیچ تفاوتی قائل نیستم و می دانیم که آنها هم تهدیدی علیه امنیت ملی ایران هستند. ما علیه گروههای داعش و النصره نیز به طور مشترک مبارزه خواهیم کرد.
- ترکیه و ایران در سوریه نیز به همکاری های خود ادامه خواهند داد.
امیدوارم با رفع موانع موجود مردم ایران بتوانند تعطیلاتشان را در ترکیه بگذارنند
جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران نیز در این نشست مطبوعاتی ضمن تشکر از میهمان نوازی گرم و صمیمانه ترکیه و چاووش اوغلو گفت:
- "مایلم به مردم ترکیه هم تبریک بگویم به خاطر مبارزه ای که در برابر کودتاچیان کردند. چرا که مردم ترکیه اجازه ندادند که کودتاگران حقوق دمکراتیک آنها را سلب کنند. درباره بمباران مجلس ترکیه توسط کودتاچیان باید بگویم که ما نیز صد سال پیش با بمباران مجلس خود مواجه شدیم.
- من مایلم که مجلس ترکیه را از نزدیک بازدید کنم و به دولت و ملت ترکیه بگویم که دولت و ملت ایران در کنار آنها قرار دارند".
- ما همچنین از خط انرژی ایران-ترکیه- اروپا، افزایش فروش گاز ایران به ترکیه، افزایش سطح سرمایه گذاری های دو جانبه، همکاری بیشتر در بخش صنعت گردشگری حمایت می کنیم".
- امیدوارم با رفع موانع موجود مردم ایران بتوانند تعطیلاتشان را در ترکیه بگذارنند.
- مبارزه با تروریسم و افراط گرایی، هدف مشترک دو کشور است
- ما امنیت ترکیه را امنیت خودمان تلقی می کنیم.
- درست است که در برخی از موارد اختلاف نظر داریم ولی دو کشور همواره بر تمایمت ارضی و وحدت ملی سوریه تاکید داشته اند. در مواردی نیز که اختلاف نظر داریم، باید گفتگو کرده و مسائل را حل کنیم".
- "ما معتقدیم منطقه تاب تحمل تحولات دیگری را ندارد.
- از عادی سازی روابط میان ترکیه و روسیه استقبال می کنیم و امیدواریم که با همکاریهای سه جانبه مشکلات منطقه را حل و فصل کنیم و بتوانیم مناسبات دیرینه دو ملت ترکیه و ایران را بیشتر توسعه دهیم".
استقبال مولود اوغلو وزیر خارجه ترکیه از ظریف در محل وزارت خارجه ترکیه در آنکارا
دیدار ظریف با اردوغان در کاخ ریاست جمهوری ترکیه در آنکارا